zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 week-index  naar de 1e aflevering  vorige pagina  volgende pagina  Auteurs-overzicht van Eric Heuvel


 volgende pagina

Ter hoogte van de Marianen kwam de S.S. Panganderan in een vliegende storm terecht. Bud en Harvey lagen misse­lijk van de zeeziekte op bed te luisteren naar het geweld van de elementen. Alles wat niet vast zat in hun hut werd door die ruimte heen gesmeten. Regelmatig moesten de mannen, elkaar aflossend, gebruik maken van de patrijs­poort om de inhoud van hun maag aan de golven prijs te geven.
Toen na een paar dagen de storm begon te luwen en Bud en Harvey, wankel op de benen nog, de eetzaal betraden zaten daar de kapitein en de stuurman te eten alsof er niets was gebeurd.
Voor het eerst sinds vele dagen brak er een glimlach door op het bezorgde gezicht van Dirk, de kapitein. "Ah, onze Amerikaanse vrienden zijn weer van de partij. We hebben jullie gemist aan tafel. Jullie komen zeker af op de geur van onze heerlijke uitsmijters."
Hij schoof z'n bord met de drillerige dooiers en uitgebak­ken spek op toast in het blikveld van Buddy die prompt rechts-omkeert maakte om de eetzaal te verlaten. Hij stuit­te daarbij op een messboy die hem strak aanstaarde...


(afl. 4)
 pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 


© Eric Heuvel
StripSter 2004

 www.eric-heuvel.nl

http://www.stripster.eu/scripts/strips_pagina.php?id=3225&titel=Strips Eric Heuvel: Bud Broadway 1