zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 week-index  naar de 1e aflevering  vorige pagina  volgende pagina  Auteurs-overzicht van Eric Heuvel


 volgende pagina

In de namiddag maakten Bud en Harvey hun opwachting bij het paleis van de Gouverneur-Generaal. Via een lange laan naderden ze te voet het statige gebouw. De twee vrienden werden vergezeld door een onderofficier van de wacht. Links en rechts zagen ze herten grazen op de glooiende weiden of in groepjes liggen in de schaduw van de reusachtige waringin bomen op het terrein.
Bij de ingang werden ze opgewacht door een lakei die hen door lange, schaduwrijke gangen naar de ontvangstruimte bracht. Het was doodstil in het gebouw en Bud en Harvey voelden de ogen in hun rug prikken van vele hoogwaardig­heidsbekleders, die waren afgebeeld op de talloze schilderijen aan de wanden.
Tenslotte kwamen ze in een hoge zaal waar ze werden begroet door de Gouverneur, jonkheer van Starkenborgh­-Stachouwer. Diens dochter bleef licht blozend op de achter­grond. De Sultan was ook aanwezig en putte zich uit in dank­betuigingen.
De Gouverneur gaf uitleg. "Het Sultanaat Johore bij Singapore is een belangrijke, historische partner van Indië. Als de ontvoering was geslaagd dan waren de betrekkingen zeker geschaad.


(afl. 2)
 pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16 


© Eric Heuvel
StripSter 2005

 www.eric-heuvel.nl

http://www.stripster.eu/scripts/strips_pagina.php?id=2224&titel=Strips Eric Heuvel: Bud Broadway 2