zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 week-index  naar de 1e aflevering  vorige pagina  volgende pagina  Auteurs-overzicht van Eric Heuvel


 volgende pagina

De zon kwam snel op en verjoeg de nevels van de nacht uit de vallei ten zuiden van Buitenzorg. Bud Broadway, de Amerikaanse radiokomiek en gevierd ster op Broadway en zijn impresario, Harvey Wallbanger hadden een kleine villa gehuurd waar ze even op verhaal konden komen na hun avontuur op het Diëng-plateau.
Harvey herstelde voorspoedig van de schotwonden die hij daar had opgelopen. De rust deed hem goed en hij kon alweer aardig uit de voeten. Hoewel ze zich onmiskenbaar in de tropen bevonden was de tempera­tuur hier, in de nabijheid van de zomerresidentie van de gouverneur-generaal van Nederlands Indië, goed te verdragen. Beter in ieder geval dan in de laagvlakte ten noorden van Buitenzorg waar Batavia lag.
Bud tuurde vanaf de veranda in de richting van de hooggelegen theeplantages van de Preanger. "Ik ben blij dat we deze villa via professor Quadflieg zo goedkoop hebben kunnen huren, Harvey." Bud draaide zich om naar zijn vriend. "Hey, Harv'!... Ik praat tegen je!" Er kwam geen reactie.
Harvey probeerde moeizaam de Nederlandstalige krantenartikelen van de Java-Bode te lezen. Zijn gezicht stond zorgelijk. Bud begreep dat de krant weinig goeds te melden had.


(afl. 2)
 pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16 


© Eric Heuvel
StripSter 2005

 www.eric-heuvel.nl

http://www.stripster.eu/scripts/strips_pagina.php?id=2224&titel=Strips Eric Heuvel: Bud Broadway 2