zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 week-index  naar de 1e aflevering  vorige pagina  volgende pagina  Auteurs-overzicht van Eric Heuvel


 volgende pagina

De dagen werden met aangenaam luieren doorgebracht. Het vooruitzicht om wellicht binnenkort naar huis te kunnen stem­de Bud en Harvey vrolijk.
Bud werkte aan een nieuw repertoire. Tijdens lange wandelin­gen door de theeplantages probeerde hij zijn grappen en vondsten op zijn vriend uit. De pluksters keken telkens vreemd op als ze Harvey hoorden schateren van het lachen.
Bud en Harvey verschilden nogal van de Nederlandse opzich­ters of plantage-eigenaren waar ze doorgaans mee te maken hadden. Ook Bud en Harvey stuitten tijdens hun wandelingen wel eens op zo'n heerschap. Ze werden dan steevast uitgenodigd om een van de nabijgelegen villa's eens te bezoeken. Zo ontstond er een druk sociaal verkeer, en de twee Amerikanen waren graag geziene gasten op menig partijtje. Daar had Bud een dankbaar publiek voor zijn grappen en het bleek dat de Nederlanders alleen vormelijk waren in het contact met de inheemse bevolking. Onder elkaar lieten ze zich gaan en werd er flink gelachen.
Op een ochtend arriveerden er twee tele­grammen, in plaats van het ene gebruikelijke. Snel opende Bud de envelop. Het was een bericht van Professor Quadflieg.


(afl. 2)
 pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16 


© Eric Heuvel
StripSter 2005

 www.eric-heuvel.nl

http://www.stripster.eu/scripts/strips_pagina.php?id=2224&titel=Strips Eric Heuvel: Bud Broadway 2