zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 week-index  naar de 1e aflevering  vorige pagina  volgende pagina  Auteurs-overzicht van Eric Heuvel


 volgende pagina

Snel vervoerde de limousine van het gouvernement de twee Amerikanen in de richting van de Poentjak-pas. Naarmate ze hoger in de bergen kwamen werd het koeler. Op de berghellingen zagen Bud en Harvey theeplantages zover het oog reikte.
Na een vlotte rit over de goed onderhouden weg tussen Buitenzorg en Bandoeng sloeg de luxe wagen een zijweg in. Hier en daar zagen Bud en Harvey prachtige villa's tus­sen het weelderige groen liggen. Deze werden echter gepasseerd.
Harvey snoof, "De buren van de jonkheer zitten er ook warmpjes bij." De inlandse chauffeur grinnikte maar liet niets los toen Bud wilde weten waarom hij lachte.
De wagen was bij het vakantieverblijf van de Gouverneur aangekomen. Bud en Harvey hoefden niet lang na te den­ken. Hier zouden ze het prima uit kunnen houden. Ze had­den de beschikking over een kleine staf aan personeel ter­wijl ook de auto met chauffeur bij hen bleef.
Diezelfde dag nog verhuisden ze hun spullen vanuit hun huurvilla naar het nieuwe adres en gaven ze opdracht om hun nieuwe locatie aan de professor in Batavia door te geven.


(afl. 2)
 pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16 


© Eric Heuvel
StripSter 2005

 www.eric-heuvel.nl

http://www.stripster.eu/scripts/strips_pagina.php?id=2224&titel=Strips Eric Heuvel: Bud Broadway 2