zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 week-index  naar de 1e aflevering  vorige pagina  volgende pagina  Auteurs-overzicht van Eric Heuvel


 volgende pagina

Er klonk een kille, vastberaden dreiging in zijn stem toen Bud zich tot Henk richtte. "Vreeke! Laat die jongen onmid­dellijk los! Ik heb dat rotgedrag van jou nu lang genoeg gepikt. Als je hem niet los laat krijg je met mij te doen!" Harvey was naast Bud gaan staan. "En met mij!"
Met een wezelachtig lachje liet Henk de jongen gaan. "Ik wist niet dat de Amerikaantjes zoveel op hadden met de natives! Sorry, boys."
Rubino ging zo ver als mogelijk van Henk vandaan zitten en kreeg van Harvey wat te drinken. Bud keek hem vriendelijk en nieuwsgierig aan. "Misschien wil je ons zelf vertellen wat Henk zo ongemanierd van je te weten wilde komen."
Rubino knikte en even later hingen de drie mannen aan zijn lippen. Rubino vertelde met verve het verhaal van een 19de-eeuwse Javaanse Prins die de Hollanders met succes had bestreden. De Hollanders waren lange tijd machteloos en konden de Prins niet te pakken krijgen. Rubino kon het niet laten de nors kijkende Henk vriendelijk toe te lachen. Hij was trots op Prins Dipanegara.


(afl. 9)
 pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17 


© Eric Heuvel
StripSter 2004

 www.eric-heuvel.nl

http://www.stripster.eu/scripts/strips_pagina.php?id=1601&titel=Strips Eric Heuvel: Bud Broadway 1