zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 week-index  naar de 1e aflevering  vorige pagina  volgende pagina  Auteurs-overzicht van Eric Heuvel


 volgende pagina

Langzaam daalden Bud, Harvey en Rubino af in de duister­nis die nauwelijks verdreven werd door de meegebrachte olielampen. Ze werden op de voet gevolgd door Henk die een vochtige zakdoek bij de hand hield mochten ze weer worden overvallen door giftige gassen.
Ondanks dat ze wisten dat er een verminkt skelet op ze lag te wachten schrokken ze toch weer van de aanblik. In het helderder licht van de olielampen was het tafereel indrin­gender en haastig stapten ze over de resten heen.
Bud zocht naar het paneel en drukte dit in toen­ hij het gevonden had. Het onzichtbare mechaniek deed krakend zijn werk. Weer ontstond de spleet in de wand die zich ver­breedde tot een doorgang toen een stenen deur weg­draaide. Verbluft had het gezelschap gezien hoe de toe­gang ontstond.
Rubino weigerde om verder mee te gaan. Hij had heime­lijk gehoopt dat de gassen er nog hingen zodat ze moes­ten afdruipen. Afgesproken werd dat hij naar het kamp terug zou keren terwijl de mannen dieper zouden door­dringen in de onderaardse ruimte. Bud ging voorop.


(afl. 8)
 pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16 


© Eric Heuvel
StripSter 2004

 www.eric-heuvel.nl

http://www.stripster.eu/scripts/strips_pagina.php?id=1570&titel=Strips Eric Heuvel: Bud Broadway 1