zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


stuur stuur je berichten naar nieuws@stripster.eu.
zoek op woord:

november / december 2018 index Nieuws-archief maart / april 2019

20 berichten
2019-01-02TomoFair Amsterdam

TomoFair Amsterdam op zaterdag 5 en zondag 6 januari 2019 in het WFC in Amsterdam. TomoFair is beide dagen geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Tientallen kramen met anime, manga, games, cosplay, comics, movie en fantasy merchandise.
()     link dit bericht


2019-01-03Strips in Aarschot
Aarschot (Vlaams-Brabant) is traditioneel de eerste strip(-en platen)beurs van het nieuwe jaar met bekende standhouders (en enkele stripmakers). Afspraak op zondag 6 januari 2019 in de stadsfeestzaal.
()     link dit bericht


2019-01-03SUKkELS met een grote K
Charles Guthrie (hier welbekend) heeft onlangs een vervolg op Sukkels uitgebracht in eigen beheer, SUKkELS met een grote K. Een verzameling werk van de afgelopen jaren met o.a. D.L. Steensma (uit Zone 5300) en Tomaat (te lezen in "Schokkend Nieuws") en diverse absurde strips, cartoons en tekeningen.

Het boek is A4, telt 36 pagina's in kleur en kost 13 euro inclusief verzendkosten (plus een kleine tekening op de binnenkant van de kaft). Als je het stripboekje wilt bestellen, stuur je een mail met je adres - charles apenstaartje guthrie punt nl.
()     link dit bericht


2019-01-05Pola van Ruijters
Marcel Ruijters' spiksplinternieuwe graphic novel heet Pola en verschijnt deze maand. Pola is het vervolg op Het 9e Eiland. Een verhaal vol absurdisme, filosofie en magie, met veel humor!

Er volgt natuurlijk een signeertour, met onder andere Het Beeldverhaal (Amsterdam) en Mekanik (Antwerpen) op de lijst.
()     link dit bericht


2019-01-07Unieke originelen
Galerij Huberty & Breyne (Brussel) toont van 11 januari tot 16 februari een 50-tal originele stripplaten en illustraties. De grootsten uit de Europese stripgeschiedenis zijn vertegenwoordigd in deze selectie van een particuliere verzamelaar. Er zijn zelfs drie covertekeningen van Hergé waaronder, die voor Kuifje in Amerika. Maar ook Lucky Luke (Morris), De Smurfen (Peyo), Guust Flater (Franquin), Robbedoes (Franquin), Olivier Blunder (Greg), Alex (Martin), Blueberry (Giraud), Suske en Wiske (Vandersteen), Jerry Spring (Jijé) of Largo Winch (Francq).
Een unieke verzameling die eenmalig tentoon wordt gesteld!
()     link dit bericht


2019-01-10Nachtwacht strip
In februari start bij Standaard Uitgeverij de strip naar de TV reeks Nachtwacht. Deze Studio 100 reeks, met in de hoofdrollen een vampier, een elf en een weerwolf, is populair bij de jongsten en krijgt nu dus een vervolg op papier. Vaste waarden Steve Van Bael en Peter Van Gucht staan in voor de verstripping.
()     link dit bericht


2019-01-11Nieuwe Wauter Mannaert
Yasmina en de aardappeleters is het nieuwe stripalbum van Wauter Mannaert.
De elfjarige Yasmina woont samen met haar papa in een klein appartementje in de stad. Met zijn baantje in de frituur verdient papa maar net genoeg om de huur en de rekeningen te betalen. Geld voor eten is er niet. Gelukkig is Yasmina een vindingrijke foodie. Ze plukt kruiden in het wild en krijgt elke dag verse groenten toegestopt van haar vrienden van de volkstuintjes. Komt ze nog iets te kort? Dan 'leent' ze het wel van de excentrieke bovenbuurvrouw. Met dat alles tovert ze elke avond een vijfsterrenmaaltijd op tafel. Maar dan moeten de volkstuinen plaatsmaken voor een experimenteel aardappelveld. De man achter het project wil een monopolie op de voedingsmarkt met zijn producten op basis van aardappelen. Daarvoor ontwikkelde hij een nieuw soort aardappel die de mensen gek maakt... Voor Yasmina is dit slecht nieuws. Zonder verse groenten wordt het elke dag moeilijker om eten op tafel te krijgen. Er zit maar een ding op: het probleem met wortel en al uitroeien.

Naar aanleiding van deze nieuwe uitgaven is er een expo van 12 januari tot 16 februari in:
Grafik I arts - books - crafts
Avenue Louis Bertrandlaan 30
1030 Schaarbeek
()     link dit bericht


2019-01-14Manara in Angoulême

Het 46e Internationaal Stripfestival van Angoulême in Frankrijk wijdt een retrospectieve aan de Italiaanse tekenaar Milo Manara. Hij werd bekend bij ons in de jaren 70 dank zij zijn samenwerking met Hugo Pratt en zijn sensuele vrouwen. Vorig jaar stelde hij nog het tweede deel van zijn strip rond de schilder Caravaggio voor. Manara is nog springlevend.

Het Internationaal Stripfestival van Angoulême vindt plaats van 24 tot 27 januari 2019.
()     link dit bericht


2019-01-17Batman in Angoulême

Batman viert in 2019 zijn 80e verjaardag en dit wordt in Angoulême gevierd met een grote tentoonstelling in samenwerking met Urban Comics, DC en Warner Bros. De beschermer van Gotham City werd vorm gegeven door de grootste comic-tekenaars van Bob Kane, Carmine Infantino, Frank Miller, Jim Lee, Greg Capullo, Scott Snyder tot David Mazzuchelli.
In deze speelse tentoonstelling kan je alle iconische plaatsen uit deze comic bezoeken.

Het Internationaal Stripfestival van Angoulême vindt plaats van 24 tot 27 januari 2019.
()     link dit bericht


2019-01-19Een debuut: Limbo
Bij Oogachtend verscheen LIMBO: Lux in Tenebris, het debuut van Stephan Louwes.
Een jongen ziet zijn vrienden één voor één in de duisternis verdwijnen. Zet hij zijn eigen leven op het spel om ze te redden?

Louwes is een Nederlander, die werd geboren en is opgegroeid in België. Hij volgde de opleiding Beeldverhaal aan LUCA School of Arts te Brussel en deze grafisch ijzersterke strip komt voort uit zijn masterproef.
()     link dit bericht


2019-01-20Nominaties Stripschapprijzen
Het Stripschap maakte vrijdag de nominaties bekend voor de Stripschapprijzen voor het beste album en beste jeugdalbum van 2018 door een Nederlandse of Vlaamse stripmaker. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op De Stripdagen van 23 en 24 maart.

NOMINATIES ALBUM VAN HET JAAR
- Bloesems in de Herfst (Aimée de Jongh + Zidrou)
- Cor Morelli - Open Dossiers 2: De Ballenjongen van God (Aloys Oosterwijk)
- De Hemingway Triatlon (Dirk-Jan Hoek)
- Hazes 2: Zweet (Ben Westervoorde + Jan Willem de Vries)
- Het Amusement (Brecht Evens)

NOMINATIES JEUGDALBUM VAN HET JAAR
- Lise op Monstereiland 2: Het Levende Land (Kristof Berte + Barcas)
- Kapitein Ansjovis 2: Over een Andere Boeg (Floris De Smedt)
- Tijl 2: Een Ridderzaal zonder Ridders (Ron Schuijt)
()     link dit bericht


2019-01-22Charel Cambré in Temse
Tot zondag 27 januari loopt in het gemeentemuseum in de Kasteelstraat 16 te Temse de expo '80 jaar weekblad Robbedoes'. Bij de opening werd naast de nieuwjaarskaart ook het luxealbum 'Wolfman', het nieuwste Robbedoesalbum, voorgesteld. De expo is enkel nog dit weekend open: op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur en op zondag ook van 10 tot 12 uur.
In het kader van dit hele Robbedoes-gebeuren signeert tekenaar Charel Cambré op 26 januari van 14 tot 16 uur zijn albums in het museum. Iedereen is welkom.
()     link dit bericht


2019-01-23Rumiko Takahashi bekroond

Mangaka Rumiko Takahashi wint de Grote Prijs van het Internationaal Stripfestival van Angoulême. Dat is een prijs voor het gehele oeuvre van een stripauteur. Ze is maar de derde Japanner die die eer te beurt valt en nog maar de derde vrouw. De prijs wordt al uitgereikt sedert 1974. Ze volgt Richard Corben op en versloeg de Fransman Emmanuel Guibert en de Amerikaan Chris Ware.

Rumiko Takahashi heeft al een indrukwekkend oeuvre opgebouwd:
- Urusei Yatsura (34 delen)
- Maison Ikkoku (15 delen)
- Ranma ½ (38 delen)
- Inu-Yasha (56 delen)
- Rinne (40 delen)
en nog tal van kortere verhalen.
()     link dit bericht


2019-01-25De pyjamareus
De Pyjamareus wordt het eerste prentenboekje van Jessica Raes als illustratrice. De teksten van dit zijn van Emy Geyskens en Kolet Janssen. Het boekje komt uit in februari 2019 bij uitgeverij Clavis. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel 'Bednet'
Een mooi verhaal over de zevenjarige Liam die niet naar school kan gaan, maar toch elke dag bij zijn vriendjes is dank zij Bednet.
()     link dit bericht


2019-01-26Cartoontentoonstelling
Het Europees Cartoon Centrum Kruishoutem zet het nieuwe jaar in met een dubbele overzichtstenetoonstelling rond twee interessante cartoonisten.

Jitet Kustana is geboren in 1967 in Semarang (Java - Indonesië) en woont daar nog steeds. Vader van vier en zonder twijfel de gekendste en meest gelauwerde cartoonist van zijn land. Kustana besteedt veel tijd aan zijn cartoons: 'Het moeilijkste is het vinden van ideeën en dan gaat er héél veel tijd naar het op zoek gaan of deze ideeën niet al eerder gebruikt zijn. Internet is hier echt handig voor. Blijkt het idee origineel dan ga ik aan het werk.' Hij gebruikt Photoshop om zijn werken te optimaliseren, maar verkiest toch het artisanale werk. Waarbij hij aquarel gebruikt op papier en acrylverf op doek om zijn maatschappijkritische thema's (milieu, armoede, antimilitarisme, …) vorm te geven.

Cristina Sampaio werd in Lissabon geboren waar ze nog steeds woont. Ze studeerde in 1985 af aan de Lisbon School of Fine Arts en begon in 1987 met het illustreren van kinderboeken, waarvan er ondertussen meer dan twintig werden gepubliceerd. Haar werken verschenen eveneens in tal van illustratie- en cartoonboeken. Sinds 2009 is ze lid van de internationale vereniging van perscartoonisten: Cartooning for Peace.

De dubbeltentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 27 januari tot 14 april 2019, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur.
()     link dit bericht


2019-01-27Stripbeurs Putte
Op zondag 3 februari, van 9 tot 18 uur.

Verzamel- Koop- en Ruilbeurs voor alles rond stripverhalen, muziek en film. Meer dan 50 standen en meerdere striptekenaars aanwezig! Pierre Boschmans, Vincent Van der Auwera, Benoit Delmelle, Patrick Van Oppen, Kurt Cassauwers, Alain Poncelet, Staf Sunaert en Ingrid de Vuyst.
()     link dit bericht


2019-01-28Deathfix- het album
Deathfix, de webcomic van Benus en Nix, verschijnt nu ook op papier bij Dupuis. Een misdaadthriller met een (zweet)geurtje.
Gus is de Nederlandse toptrainer van Sporting Club Moskou. Maar we maken kennis met de smerige achterkant van het voetbal. Trainers die het op een akkoordje gooien, spelers die afgedreigd worden: naast de grasmat wordt het spel keihard gespeeld. Zeker als er instructies van het allerhoogste niveau komen, is het moeilijk om nee te zeggen. Gus heeft geen keuze: als hij zijn job - én zijn tanden - wil houden, moet ook hij zich plooien naar de wetten van het voetbal.
()     link dit bericht


2019-01-28Brecht Evens bekroond
Op het stripfestival van Angoulême, het grootste stripfestival van Europa, is de Vlaamse stripauteur Brecht Evens zaterdagavond in de prijzen gevallen. Hij won er de 'speciale prijs van de jury' voor Het amusement. Deze prijs wordt gegeven aan een strip waarop de jury bijzonder de aandacht van het publiek wenst te vestigen, omwille van zijn narratieve en grafische kwaliteiten, en de originaliteit van zijn uitwerking.
Ook Typex met zijn biografie over Andy Warhol was genomineerd voor deze prijs.
()     link dit bericht


2019-01-30Stripnamiddag in Oostende
Stripbeurs, gratis toegang

Zondag 3 februari 2019
Deuren zijn open van 13 tot 17 uur.
Bibliotheek Oostende, Wellingtonstraat 17, Oostende

Signerende auteurs:
- Derek Wasteland (die tekende voor de affiche)
- Mark Verhaegen
- Erwin Sels
- Claire Beiano
()     link dit bericht


2019-01-31Annick Collet in Mekanik

Kunstenares Annick Collet. werkt me schilderijen, beeldjes, patchwork, poppen en meer beeldend werk en is te gast in de Antwerpse stripwinkel Mekanik.
Haar website
()     link dit bericht


19 berichten
2019-02-01Harrie in Eppo

Twee routineuze stripmakers maakten dit jaar in Eppo hun comeback. Marq van Broekhoven en René Uilenbroek zijn namelijk verantwoordelijk voor de nieuwe strip Harrie op zolder. Een lekkere sitcom strip in de traditie van Man about the house en Cheers. Hun Harrie, Linda en Koko zullen regelmatig voorbij komen om de boel op stelten te zetten in Eppo.
()     link dit bericht


2019-02-02Jorg en het magische portaal
De nieuwe strip van Kurt Cassauwers heet Jorg en het magische portaal - Eerste avonturen, en verschijnt bij Uitgeverij Bonte. Een spannend verhaal voor jong en oud.
()     link dit bericht


2019-02-03Bulk & Knoert
Vandaag is de premiere van het Bulk & Knoert album van Derek Wasteland. Na de voorpublicatie op de stripster site is het album voor het eerst te koop en dit op de Oostendse stripnamiddag. De sympathieke auteur is natuurlijk zelf aanwezig om een praatje te maken met de aanwezige stripfanaten. Als extraatje zal zeefdrukkunstenares Claire Beaino ter plekke een Bulk & Knoert zeefdruk produceren. Het wordt een vereenvoudigde versie van de affiche ( enkel de personages) op A5 formaat.
De beurs vindt plaats in de Kris Lambert bibliotheek, Wellingtonstraat 17 te Oostende en begint om 13.00 uur en dit tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
()     link dit bericht


2019-02-04Strippitch
Op vrijdag 29 maart organiseert het Brussels stripmuseum de zesde editie van de "Grote Strippitch". Zoals jullie weten is dat de perfecte gelegenheid om jullie werk voor te stellen aan de vakmensen (13 uitgeverijen hebben al toegezegd) en wie weet wordt het wel het begin van een mooi avontuur!

Deenemende uitgeverijen: 64_page, Ballon Media - Strips, Bries, Casterman BD, Dargaud, Delcourt Comics, Éditions Dupuis, Éditions Glénat BD, Oogachtend, Pulp Deluxe!, Scratch Books, Stripgids en De Stripgilde.

Info en inschrijving
()     link dit bericht


2019-02-07Foire du Livre 2019
Dit is de boekenbeurs van het franstalige boek, die elk jaar wordt gehouden in Brussel. En dit jaar is Vlaanderen de eregast. Van donderdag 14 tot zondag 17 februari.

Zoals elk jaar is veel aandacht voor stripverhalen. Het Palais des Imaginaires is volledig gewijd aan stripverhalen en presenteert voorstellingen die strips met spitstechnologie combineren. Volgende tekenaars zouden komen signeren: Jean Bastide, Dominique Bertail, Didier Cassegrain, Jean-Luc Cornette, Thierry Copée, Godi, Sébastien Goethals, Olivier Grenson, Hermann, Jurion, Kid Noize, Enrico Marini, Shiori Teshirogi, Jean Van Hamme, Philippe Xavier, Yslaire, Zep, Milo Manara…

Website
()     link dit bericht


2019-02-09De Walvis zal aanspoelen

De Walvis is het debuut van Frederik Hautain en Hanne Dewachter en verschijnt bij Oogachtend. De walvis is een magisch verhaal over durven geloven in het onverklaarbare en in dingen die ons verstand te boven gaan.
()     link dit bericht


2019-02-11Ted Stearn
De Amerikaanse tekenaar Ted Stearn (1961) is begin deze maand overleden. Stearn werkte als tekenaar van animatieseries. Hij werkte mee aan Beavis and Butthead en Futurama. Maar hij was ook een underground striptekenaar. In 1993 creëerde hij de reeks Fuzz & Pluck, over een naïeve en bangelijke teddybeer en een cynische geplukte haan. Stearn werkte ook mee aan de bloemlezing Comix2000.
()     link dit bericht


2019-02-13Urbanus en Linthout
Meer dan 35 jaar geleden klopte de jonge tekenaar Willy Linthout aan bij Urbanus. Linthout had het idee om een stripreeks te starten rond de komiek en zanger. Om Urbanus te overtuigen had hij de eerste pagina's bij van wat het eerste album zou worden: Het Fritkotmysterie. Het was het begin van een succesverhaal dat tot vandaag voortduurt. In Urbanus. Van Amadee tot Zulma sprak Tom Wouters met Linthout en Urbanus over die 35 jaren samenwerking. De bijzonder openhartige gesprekken geven een unieke blik in de coulissen van de dwarse, populaire Vlaamse stripreeks. Beide makers vertellen ook over de andere strips die ze maakten, van Jaren van de Olifant tot Plankgas en Plastronneke.
()     link dit bericht


2019-02-15Tomi Ungerer overleden
Tomi Ungerer, de Franse tekenaar en cartoonist, is op 9 februari op 87-jarige leeftijd gestorven. Hij werd geboren in Straatsburg in 1931. Hij was internationaal bekend als illustrator voor kinderboeken en als cartoonist en satirist ( The Underground Sketchbook, 1964 en The Party, 1966). Hij tekende onder andere ook de affiche voor de film Dr Strangelove van Stanley Kubrick. Hij hanteerde een eenvoudige maar erg expressieve tekening.
()     link dit bericht


2019-02-17Claude Renard
De franstalige Belgische stripauteur Claude Renard (1946) is overleden. Renard was een leerling van Eddy Paape. Hij was de stichter van «L'Atelier R» aan stripschool Saint-Luc in Brussel en van het striptijdschrift «Le 9e Rêve» (1977). Langs deze weg stond hij aan de wieg van de carrière van een heleboel stripauteurs, zoals François Schuiten, Andréas, Benoît Sokal, Alain Goffin, Antonio Cossu, Frédéric Bézian en Philippe Francq.
Met François Schuiten maakte Renard ook enkele strips en hij tekende zelf de strip Ivan Casablanca.
()     link dit bericht


2019-02-18TomoFair Rotterdam

De grootste indoor Japanse markt van NL doet nu ook Rotterdam aan!
Op 23 februari 2019 in de Lijsterhal: tientallen stands, nog meer gaming, cosplay, anime, manga, uitgebreid foodcourt en nog meer entertainment!
Website
()     link dit bericht


2019-02-19Slemper en Slof worden wees
Jacques Sandron vooral bekend als tekenaar van 'Slemper en Slof' is op 76-jarige leeftijd overleden. Deze humoristische stripreeks maakte hij samen met scenarist Raoul Cauvin voor het weekblad Robbedoes. De strips verschenen in album bij Arcadia. Sandron zal worden geëerd met een speciaal nummer van Spirou (de franstalige Robbedoes) op 13 maart. En de gemeente Sambreville zal binnenkort (dat was al langer gepland) een standbeeld van Slemper en Slof onthullen.
()     link dit bericht


2019-02-2022e Stripbeurs Leuven
Op zondag 24 februari is Zaal Redingenhof in Leuven opnieuw het decor voor een feestelijke editie van de Leuvense stripbeurs. De stripbeurs bevat maar liefst 200 meter aan tafels, die worden bemand door stripwinkels, stripverzamelaars en striptekenaars uit België en Nederland. De inkom bedraagt 3 euro.

Ook dit jaar is er een eregast. Striptekenaar Marc Verhaegen, vooral bekend als voormalig hoofdtekenaar van Suske en Wiske, tegenwoordig als tekenaar en scenarist van zijn eigen reeks, Senne en Sanne. Fans kunnen deze dag bij hem aanschuiven voor een tekening. De affiche – een illustratie van het Leuvens standbeeld van de Kotmadam, in fijn gezelschap van een aantal van Marc Verhaegen's stripfiguren – is dit jaar ontworpen en getekend door Marc Verhaegen zelf. Van deze tekening zal er op de beurs een genummerde en gesigneerde prent op A4-formaat te koop aangeboden worden, in een beperkte oplage van slechts 100 exemplaren.
()     link dit bericht


2019-02-22De tweede Rosse Ridder
De Rosse Ridder van Geinz, dat is lachen! En De Rosse Ridder deel 2, Apocalyps is nu te koop.

SC, 32 blz, kleur
Uitgeverij Bonte

Shop
()     link dit bericht


2019-02-24Lax in het Brussels Stripmuseum
De nieuwe tentoonstelling in de Gallery van het Stripmuseum is gewijd is aan originele platen van de hand van Christian Lax uit zijn nieuwe album Une maternité rouge. Met een pennentrek die getuigt van veel meesterschap neemt de auteur ons mee naar het Afrikaanse Dogon-volk. In een ontroerende odyssee deelt het hoofdpersonage het traject van enkele migranten en zet hij zijn leven op het spel in een poging om een kostbaar beeldje – symbool van en herinnering aan zijn cultuur – te redden. Dit stripboek is een opmerkelijk en gevoelig eerbetoon aan de kracht van geschiedenis, erfgoed en overlevering die zegevieren op obscurantisme, geweld en vernielzucht.
()     link dit bericht


2019-02-25De vuilnisheld
Op woensdag 27 februari 2019 komt Urbanus: de Vuilnisheld in de zalen. De film speelt zich af in het dorpje Tollembeek, met de figuren uit de strips van Urbanus en Willy Linthout. Het wordt een mix van ondeugende humor en kwajongensstreken die jong en oud aanspreekt. Urbanus is verliefd en tegelijk wordt het hele dorp volgestort met afval en moet de jeugd hiertegen in opstand komen. Het wordt een zotte animatiefilm voor jong en oud.
()     link dit bericht


2019-02-26Stripmuseum wordt Storyworld
Zaterdag 2 maart 2019 is de allerlaatste dag waarop je een bezoek kan brengen aan het Nederlands Stripmuseum aan de Westerhaven 71 in Groningen. Dit adres was bijna 15 jaar lang de huisvesting van een omvangrijk museum over de Nederlandse strip. Het Nederlands Stripmuseum opende in 2004 haar deuren. Het museum heeft een omvangrijke vaste collectie met origineel werk van Nederlandse stripmakers als Marten Toonder, Martin Lodewijk, Henk Kuipers, Jan Kruis, Hanco Kolk, Peter de Wit, en vele anderen. Daarnaast waren er sinds de opening meer dan 80 tijdelijke exposities te bewonderen.
Het nieuwe museum zal een andere opzet hebben. In Storyworld draait alles om 'vertellen met beeld' en daarbij staat het productieproces centraal. Nederlandse strips nemen opnieuw een belangrijke plek in, maar er is ook veel aandacht voor buitenlandse strips, animatie en games.
Storyworld opent haar deuren omstreeks november 2019.
()     link dit bericht


2019-02-27Nostalgia Stripbeurs
Zaterdag 2 maart

St-Nicolaasplaats, Antwerpen
Stripbeurs van 10u - 17u met binnen- en buitenlandse standhouders, uitgebreid met "Pulpcultuur in Vlaanderen"
mmv 't Vlaams Stripcentrum

Inkom gratis
()     link dit bericht


2019-02-28Dit weekend ComicCon
COMIC CON BRUSSELS IS EEN JAARLIJKSE CONVENTIE IN HET HART VAN EUROPA! Op 2 en 3 maart 2019.
Op de schitterende site van Tour & Taxis in de nabijheid van het Brusselse Noordstation. Op Comic Con Brussel vind je Dealers, Artiesten, Acteurs, … Het is een conventie die alles waar jullie van houden samenbrengt: COMICS, COSPLAY, GAMING, FILMS, MANGA, COLLECTIBLES, ANIME, TV SERIES, KLEDING, SPEELGOED, GADGETS EN NOG VEEL MEER!
Website
()     link dit bericht


november / december 2018 index Nieuws-archief maart / april 2019


© 2019
het Nieuws-team / StripSter
2019-09-17