zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


stuur stuur je berichten naar nieuws@stripster.eu.
zoek op woord:

juli / augustus 2018 index Nieuws-archief november / december 2018

27 berichten
2018-09-01Comic Con Amsterdam
2018-09-03Nieuw bij Comic Watch
Comic Watch stelt verschillende nieuwe strips voor op scenario van Sytse S. Algera:

DE WITTE INDIAAN 1: De Witte Geest (tekeningen Jake Bilbao)

DE VERLOREN VERHALEN VAN LEMURIA - CITADEL 2: Infinity (tekeningen Juan Alarcon)

AQUA INVICTA 1: De Sleutel (tekeningen Leroy Soesman) (afbeelding)
De Aarde is getroffen door een enorme vloedgolf. De lager gelegen landen worden overspoeld en de overlevenden vluchten naar hoger gelegen delen. In deze tweedelige stripreeks lezen we hoe een kleine groep vluchtelingen op zoek gaat naar informatie die hen kan leiden naar een eiland waar de kennis van het verleden te vinden is. Met deze kennis moet het mogelijk zijn om een systeem van natuurlijke dammen te laten oprijzen in de ondergelopen gebieden, maar de locatie van het eiland is onbekend.
()     link dit bericht


2018-09-04Expo Kim Duchateau
Tot 7 oktober 2018 kan je in Studio Pieter Stockmans in Genk een overzichtstentoontstelling van het werk van Kim Duchateau bezoeken: The platonic party.

Kim is striptekenaar en cartoonist en en publiceerde in De Morgen, Knack, P-Magazine, Ché, NRC. Je kent zeker zijn Esther Verkest.
()     link dit bericht


2018-09-05Geef me al je dromen!
De Stripgilde Uitgeverij / Stroke brengt Geef me al je dromen!. Dit is de tweede bundel cartoons van Maarten Van Praet. Zijn eerste bundel heette Dood, Verderf en Koekjes Me Melk.
In deze bundel vind je een ruime selectie cartoons die verschenen op maartenisdemax.be, EOS magazine, De Standaard Avond en andere plaatsen.
Waarover gaan die? Alles kapotrelativeren. Woordmopjes. Droge humor. Andere dingen.

"Ik zou 't zeker kopen moest ik niet mezelf zijn" - Maarten.

152 pagina's in kleur, SC, 15x15cm, 15 euro
()     link dit bericht


2018-09-06Striptekenaar Aidans overleden
De Belgische striptekenaar Edouard Aidans is deze week overleden. Aidans, geboren in 1930, was een vaste tekenaar van het stripblad Kuifje. Van hem kennen we de prehistorische strip Toenga. Ook nam hij kort de avonturen van Bernard Prince over van Hermann. In 2006 werd Aidans beloond met de Prix Géant de la B.D. (stripreus) voor zijn gehele oeuvre.
()     link dit bericht


2018-09-07Stroom - een grafisch gedicht

Op het diepste punt, waar de wetten van de zwaartekracht niet werken, ben je buiten bereik. De lucht is een golvende hallucinatie boven je. Het water is buik en baarmoeder tegelijk. In de diepte ben je veilig voor de wereld.

Schrijfster Kirstin Vanlierde en tekenaar Jurgen Walschot bundelen hun krachten in een bijzonder boek. STROOM is een graphic poem over zwemmen, durven springen, en durven loslaten. Een poëtisch kleinood om jezelf in onder te dompelen en zachtjes in te verdrinken.

Stroom verschijnt bij De Stripgilde Uitgeverij / Stroke
48 pagina's in kleur, SC, liggend A5 formaat, 17,50 euro
()     link dit bericht


2018-09-07Aalst Stript!
Aalst Stript op
zondag 9 September 2018
van 10 tot 18 uur.
Lyceum AALST Louis D'Haeseleerstraat 50 9300 Aalst

Website
()     link dit bericht


2018-09-09Stripfeest Brussel
Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september 2018, in het centrum van Brussel.
Brussel viert de strips met een heel weekend rond stripverhalen. Op het programma: Stripfestival (Warandepark), Balloon's Day Parade,,...
()     link dit bericht


2018-09-11Antwerpse Comic Con
Website

WANNEER
Zaterdag 15 September en zondag 16 September 2018,
van 10 tot 18 u.

LOCATIE
Waagnatie, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen
()     link dit bericht


2018-09-12Stripspecial bij Veronica

Het Veronica TV magazine heeft drie weken een stripbijlage.
()     link dit bericht


2018-09-13Stripbeurs Sint-Pauwels

Op zondag 16 september vindt de zesde Stripbeurs Sint-Pauwels plaats. Met standhouders uit België en Nederland, een kleurwedstrijd en signerende tekenaars. Onder andere Thomas Ducaju, Steve Van Bael, Walterell en D'auwe komen.
Klapdorp 9 a, Sint-Pauwels, België
De inkom bedraagt 2 euro
()     link dit bericht


2018-09-14Lancelot
Bij uitgeverij De Eenhoorn verschijnt een strip van Inge Misschaert (scenario) en Xavier Truant (tekeningen): Lancelot.

Lancelot is een stille, teruggetrokken man. Hij zegt niet veel, want hij stottert. Maar in zijn hoofd praat hij honderduit. En in zijn caravan bij zijn berg oud ijzer schrijft hij schriftjes vol. Iedereen vindt Lancelot maar een zonderling, een zot, zelfs zijn broer Arthur. Alleen Roza, zijn nichtje, ziet hem voor vol aan. Als Lancelot ziek wordt, kijkt hij terug op zijn leven. En hij blijkt heel wat geheimen mee te dragen...
()     link dit bericht


2018-09-15Alex in Brussel
In 2018 viert de populaire stripfiguur Alex zijn 70-jarige bestaan. Op 16 september 1948 was hij voor het eerst te zien in het weekblad Kuifje. Vandaag wordt Alex beschouwd als de ware voorloper van het historische stripverhaal. Ter gelegenheid van 70 jaar Alex vindt in het Museum Kunst en Geschiedenis in Brussel een retrospectieve plaats rond Alex en zijn schepper Jacques Martin. Deze kleurrijke expo loopt van 14 september 2018 tot 6 januari 2019.
()     link dit bericht


2018-09-16Holocaust in strips
Van 17 september 2018 tot 22 april 2019 loopt er in de Kazerne Dossin (deportatiemuseum) te Mechelen een tentoonstelling over de Holocaust in strips.
Meer dan 200 strips, graphic novels en manuscripten voeren de bezoeker door de fictionalisering van de Holocaust. Op welke manier kan je de Holocaust 'verbeelden'? Welke rol en plaats krijgen persoonlijke getuigenissen en herinneringen in een getekend verhaal? Zijn de werken fictief, of eerder journalistiek? Welke motieven, metaforen en artistieke technieken zetten de auteurs in? Maar vooral: welke maatschappelijke en educatieve rol kan het beeldverhaal spelen voor de jonge en toekomstige generaties?
()     link dit bericht


2018-09-17Albert Hahn in het Stripmuseum
Tot 25 november is in het Gronings Stripmuseum een expositie te zien die is gewijd aan de uit Groningen afkomstige Albert Hahn (1877 - 1918). Hij was één van de meest invloedrijke politieke tekenaars die Nederland heeft gekend. Albert Hahn, die voor het socialistische dagblad Het Volk werkte, was in die tijd de meest felle en daarom één van de meest invloedrijke politiek-tekenaars. Met zijn tekenpen maakte hij korte metten met hypocrisie over armoede, nam hij strijdvaardig afstand van kolonialisme en militarisme, en dreef hij ongenadig de spot met politieke tegenstanders. Zijn prenten geven uitdrukking aan de tijdgeest, maar zijn daarnaast vaak ook verrassend actueel.
Website
()     link dit bericht


2018-09-17Bronzen Adhemar voor Jeroen Janssen
Jeroen Janssen won de Bronze Adhemar 2018, de grootste striponderscheiding van Vlaanderen. Hij ontving vrijdag14 september een cheque van 10.000 euro uit handen van Vlaamse minister van Cultuur Sven Gatz en juryvoorzitter (en de vorige winnaar) Luc Cromheecke. Dat gebeurde in BOZAR ter gelegenheid van het jaarlijkse Stripfeest in Brussel. Traditiegetrouw krijgt de winnaar van de Bronzen Adhemar ook een overzichtstentoonstelling in cultuurhuis de Warande in Turnhout.
Uit het juryrapport: Met Jeroen Janssen bekroont de jury een auteur die minder gekend is bij het grote publiek maar wel naar waarde wordt geschat door de liefhebber. Een stripauteur die menselijke en persoonlijke verhalen vertelt, die zowel sympathie als nieuwsgierigheid opwekt.
()     link dit bericht


2018-09-18Cultures Maison
Cultures Maison is een alternatief festival, gewijd aan stripverhalen, grafische romans en narratieve kunstwerken. Cultures Maison vindt sinds 2010 één keer per jaar in Brussel plaats en dit jaaris dit van 21 tot 23 september
Gedurende drie dagen onthaalt het festival tientallen uitgevers om hun werk te bevorderen, te ondersteunen en te verspreiden. Het gaat om Belgische orgainsaties, samen met een brede selectie van Europese uitgevers. Je kan er zowel de grootste actieve uitgevers vinden, maar ook de micropublishing collectieven, fanzines en auteurs die zelf hun werk uitbrengen.
Website
()     link dit bericht


2018-09-19Hal Foster Award 2018
De Nederlandse Hal Foster Award wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk maakt in de periferie van het stripverhaal. Op vrijdag 31 augustus ontving Ann Jossart deze prijs uit handen van de vorige winnares Mara Joustra.
Ann Jossart is bij Pinceel Stripverspreiding verantwoordelijk voor verkoop en promotie. Sinds twee jaar is ze mede-eigenaar van stripwinkel 'Het Besloten Land' in Leuven en medezaakvoerder van Oogachtend, een Belgische uitgeverij van strips en graphic novels.
()     link dit bericht


2018-09-20Pegasus van Nico Schuurman
Pegasus & Kamp Mooi-land is de nieuwe strip van Nico Schuurman. Het is een vervolg op de albums Grebbelinie 1940 Bloedspoor en Ede 1944 & Market Garden. Het voorwoord is geschreven door Ed van Seters van het Platform Miliaire Historie Ede (www.platformmhe.nl).

Op 22 september tijdens de Airborne herdenking zal het boek gepresenteerd worden.
()     link dit bericht


2018-09-22Fokke en Sukke kapen NRC
In de 25 september editie van NRC zullen geen foto's staan. Al het beeldmateriaal zal eenmalig worden vervangen door Fokke en Sukke-tekeningen. Dit om te vieren dat de eend en kanarie die dag hun 25-jarig jubileum vieren. De cartoonreeks van John Reid, Bastiaan Geleijnse en Jean-Marc van Tol verscheen voor het eerst in 1994 en vanaf 1999 verschenen de strips zes dagen per week in NRC.
()     link dit bericht


2018-09-23Stripfestival Breda
Stripfestival Breda
Zaterdag 29 en zondag 30 september in het Chassétheater in Breda.
Geopend van 10 tot 17 u.
Een dagticket kost 7,5 euro en een weekendbiljet 12,5 euro. Voor kinderen is de toegang gratis.
Er is het NK Striptekenen. Er zijn cosplayers, tientallen tekenaars en natuurlijk heel veel stripboeken.

En StripSter is er ook met een stand!
()     link dit bericht


2018-09-24Jomme, een hommage van Griffo
Na Suske en Wiske krijgt die andere Vlaamse klassieker, Jommeke, een hommage-reeks. Griffo (Giacomo C.) neemt het allereerste album van Jef Nys' Jommeke onder handen en maakt een hedendaags avontuur. De kleding van de personages is moderner maar Jomme heeft nog steeds een 'strooien dakje' op het hoofd.
Het is nog even wachten op het album...
()     link dit bericht


2018-09-25Inktober 2018

Inktober houdt in elke dag van oktober een geïnkte tekening maken. Je kan hierbij de officiële lijst van Inktober volgen, met elke dag een trefwoord als leidraad. Welke tekenaars actief op StripSter doen er dit jaar mee?
Je kan dan je wekelijkse lading inkttekening opsturen naar strips@stripster.eu !
()     link dit bericht


2018-09-26Suske en Wiske door...
Steven Dupré en Conz mogen hun hommage aan de helden van Willy Vandersteen tonen.

Boemerang speelt zich af in een futuristisch alternatief universum waar Theofiel Boemerang als een commerciële 'big brother' over de wereld heerst. Zullen Suske en Wiske, Jerom, Lambik en tante Sidonia in staat zijn Boemerang te stoppen?...
()     link dit bericht


2018-09-282de Stripgids Academie
De Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Turnhout (SASK), Stripgids en LUCA Beeldverhaal uit Brussel organiseren tussen 27 oktober 2018 en 16 februari 2019 voor de tweede keer een tiendelige vooropleiding voor stripliefhebbers die interesse hebben om later stripauteur te worden. Bij de docenten zitten met KIM en Jeroen Janssen maar liefst twee winnaars van de Bronzen Adhemar.
Vorig jaar werd een eerste lessenreeks georganiseerd en voltooiden dertien cursisten de opleiding. Vanaf dit jaar lopen er de komende maanden twee lessenreeksen naast elkaar, een voor jongeren vanaf 12 jaar en een voor volwassenen.
De docenten in de Stripgids Academie wisselen elkaar af en geven telkens twee lessen. De lessen gaan door in Kunstencampus TURNOVA in Turnhout.
PRAKTISCH:
Inschrijven kan UITSLUITEND via mail naar info@stripgids.org
Inschrijvingsgeld bedraagt 80 euro
()     link dit bericht


2018-09-28FACTS Herfsteditie

Dit weekeinde kan de stripliefhebber weer zijn/haar hartje ophalen. Er is niet alleen Breda, maar ook de herfsteditie van FACTS in Gent.
Website
()     link dit bericht


2018-09-30Who the f*** is Luc ?!
Op 28 december 2018 is het precies 10 jaar geleden dat Luc Verstraete is overleden. Naar aanleiding hiervan wilt het Europees Cartoon Centrum Kruishoutem hem met een tentoonstelling weer onder de aandacht brengen. Als leraar Vrije Grafiek aan het Sint-Lukasinstituut in Brussel introduceerde Luc Verstraete nieuwe technieken in het kunstonderwijs. Zo leerde hij Vlaanderen kennismaken met de zeefdrukkunst en met de betere cartoon. Zijn atelier heeft tal van grote Vlaamse cartoonisten voortgebracht waaronder HugoKé, Gal, Ever Meulen en André Sollie.
De tentoonstelling van zijn cartoons is te bezichtigen in het ECC van 30 september tot 23 december 2018, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur.
()     link dit bericht


22 berichten
2018-10-02Judge Dredd tekenaar overleden
De Spaanse tekenaar Carlos Ezquerra die in 1977 de look van Judge Dredd ontwierp voor 2000AD is overleden. Ezquerra werkt veel voor de Britse markt en werd alom geprezen door zijn collega's. Hij werd 70 jaar en stierf aan longkanker.
()     link dit bericht


2018-10-03De huivering
DE HUIVERING is een nieuwe, Vlaamse comic, met tekeningen van Patrick Cornelis, scenario van Tom Thys, en inkleuring van Shirow Di Rosso.
DE HUIVERING kan in de traditie van reeksen als Tales from the Crypt en The Vault of Horror gezien worden, zij het met een eigentijdse en lokale draai. Inspiratie vonden de makers onder andere, maar niet uitsluitend, in Antwerpen. De nadruk ligt op aftakeling, zich uitstrekkend van het stedelijk decor tot de menselijke psyche. DE HUIVERING is… bizar… spannend… mysterieus… choquerend en soms ronduit smerig.
Deze comic wordt op 6 oktober om 14u voorgesteld in stripwinkel Mekanik in Antwerpen. Kom exclusief met de auteurs kennismaken en ontvang een gesigneerd exemplaar uit deze handen, gepaard met een drankje en hapje in ongedwongen sfeer.
()     link dit bericht


2018-10-04Stripbeurs Hasselt
De Stripbeurs van Hasselt is een gezellige stripbeurs in het centrum van Hasselt met meer dan 200 meter aan strips. Er is gratis inkom. De beurs gaat door in het Koninklijk Atheneum 1 (Capucienenstraat 28, 3500 Hasselt) op zaterdag 6 oktober, van 10 tot 17 uur.
()     link dit bericht


2018-10-05De Wilrijkse Stripdagen
Volgend weekeinde 6 en 7 oktober 2018 is het de 28e editie van de Wilrijkse Stripdagen. Boomsesteenweg (A12) 335-337-Wilrijk, van 10.00 u tot 17.00 u

Algemeen programma
Opendeur in 't Vlaams Stripcentrum:
"Maak kennis met het uitgebreide aanbod van het centrum"
Welkomdrankje voor iedere bezoeker!

Stripbeurs in de aanpalende "Zaal Ars en Zalen TspanT"
(Toegang: vrijwillige bijdrage)
* Supergroot aanbod tweedehandse en nieuwe strips met vele koopjes
* Stockverkoop van stripcuriosa…. HEEL DE DAG DOOR…. Happy Hour !
* Mevr. Simone Mau (Wed. Bob Mau) signeert het boek over haar man op de stand
* 100 ste album van F.C. Kampioenen! Hec Leemans signeert zijn albums op zaterdag 6 oktober tussen 14.00 u en 16.00 u
()     link dit bericht


2018-10-06Workshop Striptekenen
Op zaterdag 13 oktober geeft Robert van der Kroft een workshop striptekenen.

In deze workshop leert striptekenaar Robert van der Kroft deelnemers hoe een stripverhaal tot stand komt, van een idee tot het inkleuren. Aan de hand van vragen van de deelnemers gaat hij dieper in op verschillende facetten van het striptekenen. Ook gaan deelnemers onder toeziend oog van Robert zelf een strip tekenen. Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden.

De workshop wordt gehouden bij Cultkitchen in Breda, in een mooi schildersatelier met veel ruimte en natuurlijk licht. De locatie ligt op loopafstand van station Breda.

Meer info
()     link dit bericht


2018-10-07De schitterende schat
In de tentoonstelling 'De Schitterende Schat' op een unieke plaats (de Woning Schellekens in Turnhout) brengt Stripgids een selectie samen van Vlaamse stripschatten. Daar wordt niet alleen 'de geboorte van Adhemar' getoond, maar ook wat misschien wel de oudste Vlaamse strip is. Alle originele tekeningen en stripplaten komen uit collecties van Turnhoutse van Kempense verzamelaars.
De tentoonstelling 'De Schitterende Schat' is van 6 oktober tot 25 november elk weekend te zien zal zijn in Woning Schellekens in Turnhout
()     link dit bericht


2018-10-08Québec in Brussel
Magasin General is een pakkend fresco in negen albums dat in meerdere opzichten verrast: een warme boodschap en een uitzonderlijk scheppingsproces. Dit grafische avontuur wortelt in het verlangen van Régis Loisel en Jean-Louis Tripp om samen te werken en om het verhaal van de "kleine mens" te vertellen. Het is de vrucht een uitzonderlijke quatre-mains. Voor de eerste keer bundelen twee auteurs hun talent om het scenario te schrijven en hun verhaal vorm te geven, elk in zijn eigen stijl. De typische scenes en de dialogen, die hun inspiratie halen in het traditionele en landelijke Québec, echoën op een tedere manier de ziel en het hart van deze contreien. Loisel en Tripp, beide Fransman, wonen al meer dan 15 jaar in Montreal en zijn bijzonder gehecht aan hun adoptieland. De auteurs, vrienden en bondgenoten in dit avontuur, zien hun personages graag evolueren in wat ze omschrijven als een grafische roman die je in een stuk leest als een roman. De fabel is een hommage aan tolerantie en vriendschap en vertelt over de zoektocht naar geluk en vrijheid.
Expo tot 10 maart 2019 in het Brussels Stripmuseum.
()     link dit bericht


2018-10-10Gabriëlprijs voor Damiaan Getekend
Damiaan Getekend, de strip van Jan Bosschaert, Ruben Boon en Bart Maessen over pater Damiaan, werd bekroond met de Gabriëlprijs. Met deze prijs wordt de beste nederlandstalige religieuze strip bekroond. Volgens de jury valt de strip op door "zijn artistieke kwaliteit, warme inkleuring en goede verteltrant".
()     link dit bericht


2018-10-12Sprong in het diepe

Met de expo Sprong in het diepe, de vluchtelingencrisis in tekeningen, toont het Gronings Stripmuseum aspecten van de vluchtelingencrisis, met bescheiden middelen: potlood op papier.
In de expositie, die loopt tot 23 november, is werk te zien van:
Aimée de Jong
Peter van Dongen (afbeelding)
Jasper Rietman
Theo de Feyter
Karrie Fransman
Pieter de Poortere
Bas van der Schot
Ahmed Mohammed Ohmer
Mei-Li Nieuwland
Tjeerd Royaards
Michelle de Gruijl
()     link dit bericht


2018-10-13Tekenwedstrijd Lucky Luke
"Teken een cowboy in Parijs", zo luidt de opdracht van deze tekenwedstrijd, georganiseerd naar aanleiding van het nieuwe album van Lucky Luke. Hierin reist de beroemde stripcowboy inderdaad naar het 19de eeuwse Parijs. De wedstrijd staat open voor de jeugd, in de categoriën 8-12 jaar en 13-17 jaar. Deadline is 25 november.
Het volledige reglement en de te winnen prijzen vind je hier.
()     link dit bericht


2018-10-14Forum striperfgoed
Wat gebeurt er met het erfgoed van strips en hun makers? Wat is het lot van de originele platen en schetsen, scenario's, documentatie en al het andere voorbereidende werk? Waarheen gaat het met de correspondentie van de auteurs en de drukproeven? Wat met de 'eindproducten': albums, kranten, tijdschriften, merchandising en ander 'gerief'? Hoe zit het met successierechten? En waar kunnen makers en hun erfgenamen met vragen over archief/erfgoed terecht?

Stripgids, Faro en anderen zoeken het uit en wel op 16 oktober in Kazerne Dossin, Goswin de Stassartstraat 153, 2800 Mechelen.
()     link dit bericht


2018-10-15Altijd ergens oorlog
Het tweede deel van Altijd Ergens Oorlog ligt vanaf zaterdag 6 oktober in de boekhandel. Daarmee wordt de tweedelige cyclus van Jimmy Hostens en Rino Feys afgerond.
De korte inhoud:
April 1916. Marie woont met Germaine en moeder bij tante en neef Emile in de Diksmuidsesteenweg. Dankzij een brief van vader weten ze dat hij in Nederland verblijft waar hij herstelt van een tyfusbesmetting. De oorlog breekt nu pas echt goed los. De Duitsers gaan steeds drastischer te werk. De stad kreunt onder de bezetting. Elke dag komt het front een beetje dichterbij. De burgerbevolking lijkt een speelbal in de handen van de Duitsers en de Engelsen die elkaar onafgebroken met zwaar geschut bestoken. En dan uiteindelijk, komt het einde van de oorlog in zicht. Maar de bezetter geeft zich niet zomaar gewonnen…
()     link dit bericht


2018-10-17Typex over Warhol
Bij uitgeverij Scratch verschijnt het vuistdikke ANDY FEITELIJKE FICTIE: De Vele Levens van Andy Warhol van Typex.
In tien delen ontvouwt zich het opwindende en getroebleerde levensverhaal van een van de grootste artiesten van onze tijd, tegen de achtergrond van de meest enerverende periode aller tijden: de twintigste eeuw, van de jaren '30 tot de jaren '80! Waar alles waar je nu van houdt en walgt, zijn oorsprong vindt! In de loop van dit verhaal zul je een ware parade van sterren en extravagante lui tegenkomen. Als geheugensteuntje om dit kleurrijke gezelschap uit elkaar te houden, begint elk deel met een set van 12 plaatjes met daarop een korte biografie. Iedere keer dat je geheugen je in de steek dreigt te laten, grijp je onmiddellijk terug naar dit overzicht van Andy's entourage.
()     link dit bericht


2018-10-20Signeersessie Eric Heuvel
Op zaterdag 27 oktober 2018 signeert Eric Heuvel zijn nieuwste album uit de reeks January Jones bij stripwinkel Neat Stuff,
Orthenstraat 9, 's-Hertogenbosch.

Eric Heuvel is er van 13.00 uur tot 17.00 uur aanwezig om je albums te voorzien van een prachtige illustratie.
()     link dit bericht


2018-10-22Comics & Beer
Eindhoven
28 oktober 2018, vanaf 13 uur
Gratis toegang!
met Boy Akkerman, Ralph Dikmans en Marc Scherbateyev.
()     link dit bericht


2018-10-23Stripnamiddag Brugge
Brugse Stripnamiddag (i.s.m. Reclamestripclub) tijdens het Razorreel Flanders Film Festival.
Zondag 28 oktober
13u tot 17u
Inkomhal van het Sint-Lodewijkscollege te Brugge, Magdalenastraat 30, 8200 Sint-Andries Brugge
GRATIS INKOM
GRATIS TAFEL
De tafels worden gratis verdeeld onder de standhouders. Het wordt een low-key stripnamiddag met enkele signerende auteurs en een leuk stripaanbod van vooral plaatselijke stripliefhebbers.
()     link dit bericht


2018-10-24Micro Comic Con

De derde Micro Comic Con gaat door in Antwerpse Café The Joker op 28 oktober, van 12 tot 17 uur.
()     link dit bericht


2018-10-25Antwerpse Boekenbeurs

Van zondag 28 oktober tot zondag 11 november is het weer Boekenbeurs in Anwerp Expo. Gewoontegetrouw is er ook veel aandacht voor de strip: signeersessies of tekenworkshops.
Het volledige programma vind je hier.
()     link dit bericht


2018-10-26Nacht van de bib
Kom morgen zaterdag 27 oktober naar de Nacht van de Bib in Bibliotheek De Kimpel in Bilzen (B), waar stripauteurs Joey Potargent, Wim Swerts en Patrick Cornelis uw prangende stripvragen zullen beantwoorden tijdens een panelgesprek. En voor de liefhebbers tekenen ze ook nog wat mannekes! Gratis!
Plus een mini-tentoonstelling i.s.m. Wokka Mokka.
()     link dit bericht


2018-10-27Winterstripbeurs Lochem
De Winterstripbeurs is een leuke, kleinschalige beurs in het oosten van Nederland. In 'Het Stadshuus', midden in het oude stadscentrum van Lochem, verzamelen op
3 november stripmakers, verkopers en andere kunstenaars zich om hun spulletjes aan de man te krijgen. Daarnaast is er een expositie van het werk van stripmaker Marc Weikamp, bekend van zijn 'verstrippingen' van gedichten.
De eerste deelnemers zijn bekend:
- uitgeverij Arboris
- uitgeverij Syndikaat
- Bob Op 't Land
- Toonworkz Zutphen
- Herman Roozen
- Dinie de Zeeuw
- Nico Stalenburg
- Ron Schuijt
()     link dit bericht


2018-10-28Alexander de Grote in Maaseik
In het Regionaal Archeologisch Museum van Maaseik is de dubbel-expositie 'De Wereld van Alexander De Grote & De Wereld van Epona' feestelijk geopend. Vanaf zaterdag 27 oktober is dit mooie project open voor het publiek. Er is zelfs een zoektocht voor de kinderen. Ben je na het bezoek gecharmeerd door de wereld van Alexander De Grote van Bart Proost en scenarist Barcas? Dan kan je de stripalbums of stripkalenders voor een prikje kopen in de museumshop.

Stripkunstenaar Bart Proost zal er ook nog een workshop 'Hoe teken ik een strip' geven voor jongeren van 9 - 14 jaar:
dinsdag 30–10-2018;
donderdag 27-12-2018;
donderdag 3–01-2019;
dinsdag 5-03-2019.
Website Museum
()     link dit bericht


2018-10-31Argus 2018

René Leisink brengt met Argus zijn jaaroverzicht in meer dan 200 cartoons.
Argus weet de leuke kant van alle narigheid te vinden waardoor er weer veel te lachen valt om 2018.
()     link dit bericht


juli / augustus 2018 index Nieuws-archief november / december 2018


© 2018
het Nieuws-team / StripSter
2019-08-25