zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


stuur stuur je berichten naar nieuws@stripster.eu.
zoek op woord:

januari / februari 2018 index Nieuws-archief mei / juni 2018

19 berichten
2018-03-01De Chinese strip in Brussel
Dank zij de steun van de Chinese overheid loopt de tentoonstelling Panorama van het Chinese stripverhaal in het Brussels Stripmuseum tot 9 september 2018. Het vertrekpunt was de uitzonderlijke rijkheid in de kijker te zetten van een kunst die enerzijds zijn roots heeft in kalligrafie en geïllustreerde legendes en anderzijds verwant is met de huidige manga-industrie. Deze tentoonstelling wil de bezoekers een antwoord geven op vragen als "Wat lezen Chinezen?", "Lezen ze stripverhalen?" en "Is stripkunst even populair in Beijing als in Brussel?"
()     link dit bericht


2018-03-03Stripclub Muntpunt
Op zaterdag 10 maart is er een heuse stripdag in Muntpunt in Brussel, een familiedag stampvol stripactiviteiten en een extravagante avond die overloopt van muziek- en tekengeweld. Er is onder andere een Tweedehands Stripmarkt. Die dag zullen er heel wat tekenaars komen signeren in het B-gevaar.
Programma
()     link dit bericht


2018-03-05Bulletje en Boonestaak Schaal 2018
De jaarlijkse Bulletje en Boonestaak Schaal, een bekroning voor wie zich inzette voor het Nederlandse beeldverhaal, gaat naar Peter Middeldorp.
De jury haalt aan: Peter Middeldorp heeft een beslissende rol gespeeld in de ontwikkeling van de Nederlandse stripbladen Pep en Sjors, de voorlopers van Eppo, en daarmee de ontwikkeling van de Nederlandse strip. Tevens heeft hij aan de wieg gestaan van misschien wel de meest populaire strip die Nederland ooit heeft gekend, Jan, Jans en de Kinderen van Jan Kruis, die al bijna vijftig jaar lang in het vrouwenblad Libelle wordt gepubliceerd en waarvan een kleine honderd uitgaven zijn verschenen.
()     link dit bericht


2018-03-0725 jaar Het B-Gevaar
De komende dagen viert de Brusselse nederlandstalige stripwinkel Het B-Gevaar zijn 25ste verjaardag. Op het programma drie avant premières: Afdwalingen van Andreas en Glimlach 58 van Weber en Deville. De derde kondigen ze van 't weekend zelf aan. Vijf varianten komen er van Andreas' Afdwalingen-ex-libris terwijl de vijf artiesten Cambré, Heuvel, Bosschaert, Papazoglakis en Bouüaert voor vijf extra ex-librissen zorgen.
Openingsuren
Donderdag 8 maart: 14u00-19u30 (signeeractie 16u00-19u00)
Vrijdag 9 maart: 12u00-19u30 (signeeractie 15u00-19u00)
Zaterdag 10 maart: 12u00-19u00 (signeeractie 13u30-19u00)
Zondag 11 maart: 12u00-18u00 (signeeractie 13u30-18u00)
Programma
()     link dit bericht


2018-03-11Tweedehands in Stripbib Meise
Stripbib De 9de Kunst verkoopt op 2 verschillende data zijn grote voorraad overbodige strips. Wil je voor een zacht prijsje je verzameling aanvullen met strips in goede staat, dan ben je daar aan het juiste adres.
*Zaterdag 17/03 van 10.00 tot 13.00 in de Stripbib zelf (Brusselsesteenweg 44, B-1860 Meise).
*Zondag 25/03 van 10.00 tot 14.00 in De Spil in Wolvertem. Literair Meise vergast je daar op "Boeken en Bokes".

Altijd welkom bij Stripbib De 9de Kunst!
()     link dit bericht


2018-03-12Strips in Geraardsbergen
Nog een week en het is weer zover: de zevende stripbeurs Geraardsbergen! Zondag 18 maart 2018.
Hier de namen van enkele van de vele auteurs die toegezegd hebben:
Philippe Glogowski : Henry's dagboek--De grote witte hert--La légion ( enkel in het Frans ) ...
Eugenio Sicomoro : Koud licht--Levenslijnen--De poort naar de hemel--Rio Grande...
Ersel : De bewaker van de lans--Het einde der tijden--Frenchy--De Zouaaf--De pioniers van de nieuwe wereld--Medea ...
Yves Swolfs : Lonesome (Enkel in het Frans)-Legende-De prins van de nacht …
Louis-Michel Carpentier : Bij Sjaak,tussen pot en pint--Op de loopgraven--De rioolkoninkjes--Vieze varkens....
Kyko Duarte ( Daedalus ): Elfen...
Thomas Du Caju : Betty & Dodge--Little England--Sabbatini--Willem 1.......
Daniel Kox : Agent 212.....
Bojan Kovacevic : Arctica--De helse meute--Rubine--Uur U ......
Renaud :Harry Dickson--Jessica Blandy--Venus H--Pokervrouw--De Rode duivels (TJ)-De kinderen van de salamander.....
Hermann-Yves Huppen : Bernard Prince--De bloedbruiloft--Dracula--Jeremiah--Comanche--Jugurtha
Andrei Arinouchkine : Ewen--L'oiseau de feu-- Illein--La Face cachée de Waterloo( Enkel in het Frans )
Jean-Marc Krings : Fanny K--Jacky Ickx--De Sliert......
Ron van Riet : Robert en Bertrand--Gaston en Leo....
()     link dit bericht


2018-03-14Expo Stripgids Academie

De Stripgids Academie, eerste jaargang, ging door eind 2017. Twintig deelnemers konden proeven van de wereld van het beeldverhaal in tien lessen, met vijf verschillende lesgevers.
Een selectie van hun getekende opdrachten is te zien in kunstencampus Turnova (Turnhout), van 16 maart tot 27 april. De opening van de expo vindt plaats op vrijdag 16 maart vanaf 18 uur.
Eind dit jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe editie.
()     link dit bericht


2018-03-15Zegening der ringen
ZEGENING DER RINGEN, is een nieuwe strip getekend door Ingrid De Vuyst naar een scenario van Wouter Van Ghijsegem.
Het album wordt voorgesteld op het Stripfestival van Geraardsbergen en zal 12 euro kosten.
Korte inhoud:
In de bossen ontwaakt Jason, hij herinnert zich niet meer hoe hij daar verzeild is geraakt.
Thuis raakt hij betrokken in een reeks van vreemde gebeurtenissen.
Ontdek samen met Jason de rest van het mysterie in Zegening der Ringen!

()     link dit bericht


2018-03-17Tekentuig

In de paasvakantie organiseert de Antwerpse stripwinkel Mekanik weer striptekenateliers voor de jeugd.
()     link dit bericht


2018-03-18De Stripdagen

De Stripdagen verhuizen naar de Jaarbeurs Utrecht en gaan door in het paasweekend 31 maart en 1 april. Grootste vernieuwing is dat de Stripdagen gelijk met de Heroes Dutch Comic Con worden georganiseerd. Twee beurzen in één als het ware.
Tijdens het hele weekend kan je terecht in het tekenaarspaviljoen. Het is een multifunctioneel gebied waar van alles gebeurt over, met en door tekenaars: Interviews met prijswinnaars en andere kopstukken, meet-and-greets met internationale gasten, tekendemonstraties, stripbattles, prijsvragen, quizzen en noem-maar-op.
Op de Talks stage vinden op beide dagen interessante paneldiscussies plaats over de meeste uiteenlopende strip-onderwerpen. Met een paar héél bijzondere sprekers.
In de DCC-Collegeruimte (in de Stripdagenhal) vinden diverse lezingen en workshops plaats. Verder is er een grote veiling (80 kavels) met een comics-thema: nieuwere en oudere comics, curiosa, merchandising, zeldzaamheden: voor elke beurs zitten er leuke dingen bij.
()     link dit bericht


2018-03-19Quiz Beeldkwartier
Stripclub Beeldkwartier organiseert op zaterdag 28 april opnieuw een quiz te Roeselare. Het wordt een algemene quiz waar elke vraag geïllustreerd wordt door een striptekening. Stripkenners kunnen dus een voetje voor hebben!
Inschrijven kan op beeldkwartier @ gmail.com.
()     link dit bericht


2018-03-20Van roken ga je dood
Bij Bries verschijnt het debuut van Thijs Desmet, Van roken ga je dood. Desmet was winnaar van de Plastieken Plunk in 2014.
De hoofdrolspelers in het absurde debuut van Thijs zijn Skeleton & Ghost ofwel Skelet & Spook, die in wel meer van zijn kortverhalen figureren.
()     link dit bericht


2018-03-21Heroes Dutch Comic Con

Op 31 maart en 1 april ​2018 transformeert de Jaarbeurs in Utrecht in de grootste Comic Con van Nederland. Fan van comics, manga, cosplay, games en e-sports? Of hou je van films, series of ben je een echte bordspellenfanaat? Dutch Comic Con heeft alles en nog veel meer!
Bereid je voor op een geweldig weekend vol spektakel, entertainment, speciale gasten, workshops, grootse belevingen.

Dit jaar wordt deze Comic Con samen georganiseerd met de Stripdagen. Twee beurzen in één als het ware.
()     link dit bericht


2018-03-24De Generaal integraal
De legendarische strip van Peter de Smet krijgt eindelijk de heruitgave die hij verdient: Personalia start een Integraal-heruitgave met in totaal acht geplande luxueuze albums. Altijd op zoek naar middelen om de macht over te nemen van een andere generaal, maar zo oliedom dat hij er nooit in zal slagen.
Het eerste deel verschijnt uiteraard op De Stripdagen in Utrecht. Om dat meer luister bij te zetten, is de tank waarmee zo vele malen de macht gegrepen is, te zien en misschien wel te besturen. Ook staat er een overzichtstentoonstelling van De Generaal in de Stripdagenhal.
()     link dit bericht


2018-03-25Geen doorsnee strip
Doorsnee is het 160 pagina's tellende debuut van Phaedra Derhore. Het is een autobiografisch one-shot waarin Derhore over haar levenslange geworstel met haar overgewicht vertelt.
Phaedra weet hoe het voelt om dik te zijn, de vooroordelen die mensen hebben. Ze kijkt in de spiegel en wil iets anders zien. Met haar beslissing om een maagverkleining te laten plaatsen hoopt ze op een normaal leven. Van de onzekere aanloop naar de operatie tot de reacties van haar vrienden nadien: in deze openhartige graphic novel vertelt Phaedra hoe haar gewicht haar relatie met eten heeft verziekt en hoe ze besliste om haar leven ingrijpend te veranderen...
Doorsnee verschijnt bij Oogachtend.
()     link dit bericht


2018-03-27Nieuw van Daniel van den Broek

-
()     link dit bericht


2018-03-28Steve Van Bael en Baba Yega
Ballon Comics geeft een strip uit rond de dansformatie Baba Yega die Belgium's Got Talent won en in de Duitse versie Das Supertalent de tweede plaats haalde. Een week na de filmrelease op 28 maart komt een eerste stripalbum uit, getekend door Steve Van Bael (Figaro). Voor Baba Yega had Steve ook al een figuurtje ontworpen dat op de T-shirts van hun merchandising prijkt. Tegen de Boekenbeurs zou een tweede album moeten verschijnen.
()     link dit bericht


2018-03-29Grueson 3
Het is zover, binnenkort verschijnt 'Grueson deel 3: Het gebeurt in de beste families'. Net zoals delen 1 en 2 bevat een album 80 pagina's in zwart/wit aan absurde humor in korte verhalen.
Yan Gevuld schrijft de verhalen in het Engels. Je kan dus kiezen dus een originele Engelse versie, of een vertaalde Nederlandse versie.
Mensen uit de regio Gent kunnen deel 3 kopen voor 12,50 euro, aan huis geleverd. Anderen kunnen het aan die prijs kopen op een beurs. Wie verkiest het per post te ontvangen, betaalt per boek voor België 21,50 euro, voor de rest van Europa 24,00 euro.
()     link dit bericht


2018-03-30Saul is geen Storm
Uitgeverij Personalia stelt een nieuwe stripreeks voor: Saul.
In april verschijnt het eerste deel, De levende mantel, geschreven door Willem Ritstier en getekend door Apria Kusbiantoro helemaal in de Don Lawrence stijl. Toch is het geen Storm.
Nadat hij vals is beschuldigd en hem een fikse straf boven het hoofd hangt ontvlucht Saul de hoofdstad van de planeet Boritas.  Een plots opstekende wervelwind overvalt Saul en zorgt ervoor dat hij uiteindelijk terechtkomt in het land van Luc, waar dwergen en reuzen al een eeuwigheid verwikkeld zijn in een strijd om de macht. In Saul zien de dwergen de nieuwe drager van de levende mantel, die hun uiteindelijk de overwinning kan bezorgen. Niet alleen de reuzen willen dit, koste wat kost, verhinderen, maar ook de tovenares Elfirha wil hier een stokje voor steken. En dan is er natuurlijk nog de premiejaagster, Lea. Zij is uit op de som van 80.000 Sem, die het bestuur van Hyremdahr heeft uitgeloofd aan degene die Saul terugbrengt om zijn straf te ondergaan.
()     link dit bericht


25 berichten
2018-04-01Suske en Wiske fandag
Op 8 april 2018 organiseert De Fameuze Fanclub voor de 31e keer de Suske en Wiske Fandag. Natuurlijk zijn Luc Morjaeu en Peter Van Gucht weer van de partij om hun werk te signeren. Tevens zijn Christian Verhaeghe (decortekenaar van Suske en Wiske) en voormalig Studio-medewerker Eric De Rop aanwezig. Ook Wilbert van der Steen, winnaar van de Willy Vandersteenprijs 2017, en tekenaar van "De charmante chirurg" zal weer op onze Suske en Wiske Fandag aanwezig zijn om te signeren.

Speciale beursuitgave: Op de Fandag zal voor het eerst een bijzondere Artist Edition van Schanulleke worden gepresenteerd. Het betreft een uitgave op groot formaat, inclusief een originele pagina.

Tijden en locatie
Van 10.00 tot 16.00 uur.
Zaal: Meeting District, Blokhoeve 2a, 3438 LC Nieuwegein
()     link dit bericht


2018-04-02Debuut van Veerle Hildebrandt
Black Paradise is het debuutalbum van de Vlaamse stripmaakster Veerle Hildebrandt. Zij viel als winnares uit de bus bij de YIEHA-debuutprijs. Dat verzekerde haar van een album van 160 pagina's bij uitgeverij BLLOAN. Het wordt een autobiografisch verhaal over haar jeugdherinneringen in Lagos, Nigeria in de periode 1991-1994.
()     link dit bericht


2018-04-02Beste album 2017
Tijdens de Stripdagen in Utrecht zijn de belangrijkste Nederlandse prijzen voor albums toegekend. Marcel Ruijters won de Stripschappenning voor beste album met zijn Het 9e Eiland. Andere genomineerden voor de prijs van het beste Nederlandse album van het jaar 2017 waren Hanco Kolk (Tulpen uit Instanboel), Mark Hendriks (Octopus), Wilbert van der Steen (Zon) en Willem Ritstier (Wills kracht).
Het beste jeugdalbum van 2017 was het Suske en Wiske-verhaal Cromini van Gerben Valkema en Yann.
In januari was al bekendgemaakt dat Peter van Dongen (Familieziek) de oeuvreprijs krijgt.
()     link dit bericht


2018-04-03FACTS Spring 2018

Volgend weekend 7 en 8 april vindt de 30e editie van FACTS plaats in Flanders Expo. Naar goede gewoonte zakken weer een heleboel strip- en comic artiesten af naar Gent.
()     link dit bericht


2018-04-04Oostnederlandse Stripboekenbeurs

Zaterdag 7 april 2018 in boekenstad Deventer.
Website
()     link dit bericht


2018-04-05Debuut: Aldo
Aldo is het debuut van Yannick Pelegrin. Het was zijn afstudeerproject voor de stripopleiding van LUCA School of Arts van 2016 en 2017. Leraressen Judith Vanistendael en Lize Spit hebben Pelegrin begeleid voor het scenario. Deze hardcover van 88 pagina's wordt uitgegeven bij BLLOAN.
Aldo is een eenzaat. Niet altijd geweest, maar geworden. Dat gebeurt op den duur als je onsterfelijk bent... Je ziet iedereen om je heen sterven. Terwijl jij overal tegelijk kunt zijn. Dan liever rekenen op jezelf. Tot hij iemand op tv ziet die eigenlijk al lang dood had moeten zijn. Aldo gaat op zoek naar antwoorden. En naar zichzelf.
()     link dit bericht


2018-04-07Guust Flater film

Sinds deze week loop de eerst officiële Guust Flater film in de Belgische filmzalen. De film van de Franse regisseur Pierre-François Martin-Laval is een getrouwe adaptatie van de gags van de stripheld, die in 1957 werd gecreëerd door André Franquin.
De rol van Guust Flater (Gaston Lagaffe) wordt gespeeld door de jonge Franse acteur Théo Fernandez (19). Hij zet een echte luie Guust neer, in zijn te kleine groene trui met rolkraag, zijn te korte jeans en blauwe espadrilles en rode sokken.
()     link dit bericht


2018-04-08Babyboem
Babyboem is de derde samenwerking tussen Stedho (in een heel andere stijl dan Red Rider) en Johan Stuyck, de vroegere uitgever van Oogachtend, na Een Broer!? en Boy. Johan Stuyck maakt er een gewoonte van een boekje te maken voor elk nieuw kleinkind...
Het is een prentenboek voor kinderen over een zwangerschap, maar ouders mogen ook meelezen.
()     link dit bericht


2018-04-10Niet te geloven, ondersteboven
Een stripverhaal dat ook ondersteboven te lezen valt … dat valt moeilijk te geloven. Toch kan het, zo bewees tekenaar Gustave Verbeek in de eerste jaren van de vorige eeuw met zijn avonturen van Mijnheer Muffaroo en Jufffer Lovekins. Verbeek tekende zijn zijn strips zo dat je ze kon omdraaien waarna de plaatjes een nieuwe betekenis kregen en het verhaal verder ging. Een bijna onmogelijke prestatie die deze Nederlands-Amerikaanse tekenaar leverde in de eerste jaren van de vorige eeuw. Zijn werk wordt nu geëxposeerd in het Gronings Stripmuseum op de enige manier waarop dat mogelijk is: de strips aan de wanden van het museum kunnen door de bezoekers worden omgedraaid. Zo kan iedereen het wonderlijke talent van Verbeek ontdekken.
Daarnaast is er aandacht voor hedendaagse tekenaars die laten zien dat je leuke trucs kunt uithalen met de constructie van een beeldverhaal. Zo speelt de Fransman Pascal Jousselin bijvoorbeeld op verbluffende wijze met de kaders in zijn strip Kaderman.
De Duitse kunstenaar Pedro Stoichita ontwikkelde de 'Mathematische Schatkist van Polybius', een mysterieuze verhalenmachine die speciaal voor de expositie vanuit Berlijn naar Groningen is gehaald.
Verder besteedt de expositie aandacht aan hoekstrips, strips die je om een hoek kunt lezen en weer terug, en aan cirkelstrips, strips die je eindeloos in een cirkel kunt blijven lezen.
()     link dit bericht


2018-04-11Cartoonwedstrijd Aydin Dogan
De Deadline voor deze internationaal hoog aangeschreven Turkse cartoonwedstrijd is 4 mei 2018.
Er is geen vast onderwerp voor de hoofdcompetitie. Er is wel een speciale prijs met als thema "Empowered Girls, Empowered Futures".
35th AYDIN DOĞAN INTERNATIONAL CARTOON COMPETITION
()     link dit bericht


2018-04-11F'MURRR is niet meer
F'murrr was het pseudoniem van de Franse striptekenaar Richard Peyzaret (1946), die gisteren is overleden. Hij debuteerde al in 1969 in het stripblad Pilote. Maar zijn grote doorbraak kwam in 1973 met Le Génie des alpages dat in hetzelfde blad verscheen en ook in album werd uitgegeven. Tussen hemel en aarde, hoog in de alpenweiden, speelt deze nonsens strip zich af. Een herder, een hond, een ram en veel schapen, meer had F'murr niet nodig voor zijn absurde universum.
Hij werkte ook voor andere stripbladen: Le Canard Sauvage, Circus, Métal Hurlant en A Suivre. Voor dit laatste tekende hij Jéhanne d'Arc.
()     link dit bericht


2018-04-12Het Vinne Stript

Dit is een stripfestival in de inspirerende omgeving van natuurdomein Het Vinne in Zoutleeuw. Met expo's van Stoppeltje, Kinky & Cosy, Kim Duchateau, Jim Curious, Franky Baloney en een heuse meet & greet met de acteurs van De Buurtpolitie! Voor strip -en natuurfans van 6 tot 106 jaar. Van 13 tot 18 april.
()     link dit bericht


2018-04-13Krui'sen
krui'sen (kruiste, heeft gekruist)
KARL Meersman featuring CECILE Bertrand

Vanaf 15 april is er een nieuwe dubbele cartoontentoonstelling te zien in het Europees Cartoon centrum, Kruishoutem.

In 1987 maakte Karl Meersman (afbeelding) zijn eerste tekening voor het weekblad Trends. Nu, 30 jaar later, is Karl nog altijd de huistekenaar van Trends, KnackFocus en Knack. Dit jarenlange wekelijkse ritme biedt hem de mogelijkheid aan een oeuvre te werken waarin hij als tekenaar voortdurend kan evolueren. De wekelijkse druk van de deadline is een kader waarbinnen hij kan blijven experimenteren met vertrouwde technieken. Het geeft hem de kans zijn beeldtaal verder te verdiepen en te ontdoen van overbodige virtuositeit. Karl Meersman werkt nog steeds op papier, niet digitaal. Door deze tentoonstelling komt u oog in oog te staan met een selectie originele werken, die ook de tijdsgeest weerspiegelen waarin we leven.

Cécile Bertrand studeerde af aan het Institut Saint-Luc te Luik met als eindwerk perscartoons. Ze startte haar loopbaan als illustrator van kinderboeken. In 1989 begint ze met het tekenen van cartoons. Ze valt al snel op in het cartoonwereldje door haar typische breekbare stijl. Met humor en enkele eenvoudige lijnen is ze in staat een krachtige boodschap neer te zetten. Ze combineert hierbij visuele metaforen met korte en vlijmscherpe teksten.
Haar cartoons verschenen in o.m. Vif/L'Express, Plus Magazine en Axelle (een vrouwenblad waarin ze vooral een feministisch standpunt inneemt) en in 2005 werd ze de huiscartooniste van 'La Libre Belgique' met haar reeks 'Les Poux' (De Luizen).
()     link dit bericht


2018-04-14Linkebeek Books & Comics Festival
Op 1 mei 2018 zal het eerste stripboekenfestival van Linkebeek plaatsvinden. Plaats van het gebeuren is "De hoeve van Holleken" in Linkebeek. Het betreft een tweetalige beurs, iedereen zal zijn/haar strips in zijn/haar moedertaal kunnen aankopen. Zowel striptekenaars, illustratoren, jeugdauteurs als boekenauteurs zullen van de partij zijn.
Voor Linkebeek Books & Comics Festival werd speciaal een collectief album gemaakt. Een boek die meer dan 40 tekeningen bevat. Elke tekenaar heeft zijn liefst stripfiguur in zijn eigen stijl getekend. In voorverkoop kost dit album 20 euro. Ter plaatse zal het 25 euro kosten.
()     link dit bericht


2018-04-15Boemerang
Het tweede deel in de Suske en Wiske Hommage-reeks (waarvan Cromimi de eerste was) gaat 'Boemerang' heten.
Steven Dupré (tekeningen) en Conz (scenario) situeren hun hommagealbum in een futuristisch alternatief universum waar Theofiel Boemerang als een commerciële Big Brother over de wereld heerst. Enkel onze vrienden Suske, Wiske, Sidonia, Lambik en Jerom zijn in staat om deze booswicht voor eens en voor altijd te stoppen. Maar de oproerpolitie van Theofiel is niet het enige gevaar dat om de hoek loert. Een ware waanzinepidemie waart rond in Boemerang City en iedereen die getroffen wordt door deze ziekte, ziet de werkelijkheid doorspekt met de meest uiteenlopende waanbeelden. In een spannend verhaal boordevol actie en humor beleven onze vrienden een avontuur als nooit tevoren.
Boemerang verschijnt op 7 november.
()     link dit bericht


2018-04-16Expo Jan van Haasteren
Jan van Haasteren is één van Nederlands bekendste striptekenaars. Velen kennen zijn strips die onder meer in Pep en Sjors (Oom Arie op Safari en Tinus Trotyl), de Eppo (Baron Van Tast) en Jippo (Erik en Opa) verschenen. Het grote publiek kent Jan van Haasteren van zijn herkenbare, humoristische legpuzzels. Hij tekende al tientallen humoristische kleurrijke puzzelplaten met veel detail.
Van 16 april tot 31 oktober 2018 is werk van Jan van Haasteren te zien in het Anton Pieck Museum, Achterstraat 46-48, Hattem.
()     link dit bericht


2018-04-17Drew & Isa

Tegen eind april verschijnen verschillende nieuwe strips bij Uitgeverij Bonte.
Drew & Isa is de nieuwe strookstrip van Wouter Van Ghysegem. In de eerste bundeling Waar ben ik aan begonnen? zal de striplezer heel herkenbare situaties terugvinden, overgoten met de nodige humor.
Wouter deelt bijna dagelijks een gag uit het verhaal op Facebook.
Deze bundeling telt 80 blz, ongekleurd. De prijs bedraagt 4,99 euro.
()     link dit bericht


2018-04-19Robbedoes sticker

Vandaag start de jaarlijkse stickerverkoop van het Vlaamse Rode Kruis met deze keer Robbedoes Special door Charel Cambré en Marc Legendre als onderwerp. Tijdens de 14-daagse stickeractie verkopen de Rode Kruisvrijwilligers de sticker op de kruispunten en drukke punten. Een sticker kost nog steeds €5, en je helpt er de lokale werking van het Rode Kruis mee.
()     link dit bericht


2018-04-20De laatste 4 albums

Op de Gentse Stripbeurs van 29 april verschijnen de laatste 4 albums van de Collectie Fenix (Brabant Strip).

De Lustige Zwervers 2 en 3, door Studio Vandersteen
Hassan en Kaddoer - De smaragden van de conquistador, door Jacques Laudy
Kari Lente - Pastapornaja Padapastna!, door Bob Mau


Dit allerlaatste album van Collectie Fenix, het nummer 131, is het allerlaatste album van Kari Lente dat nog in album moet verschijnen. Dit is dus waarlijk een mooie afsluiter van de collectie.
Voor de albums moest apart worden ingeschreven. De Stripbeurs in Gent en Brabants Stripspektakel in Veldhoven zijn momenteel de laatste mogelijkheid om nog albums af te halen.
()     link dit bericht


2018-04-202 albums Marc Scherbateyev bij Bonte

Marc Scherbateyev heeft 2 albums uitgebracht via uitgeverij Bonte.
Het betreft Nudiske - Minder van Hetzelfde en de graphic novel Uh? Vrouwen vertellen verhalen die in hardcover uitkomt. Harde kaft, Formaat 21x30 cm, Kleur, 64 blz. De prijs voor dit luxe album bedraagt 24,99 euro en de oplage bedraagt slechts 100 ex.
Marc is op diverse beurzen te vinden waar ook deze albums te koop zijn.
()     link dit bericht


2018-04-22Gentse Stripbeurs
De voorjaarseditie van de Gentse Stripbeurs gaat door op zondag 29 april.
Alle stripliefhebbers zijn welkom in de Freinet Middenschool, Offerlaan 1, 9000 Gent. Er worden nieuwe, tweedehandse en antiquarische strips, luxes, comics, manga's, strip-gadgets en curiosa, originele tekeningen en nog veel meer aangeboden! Verschillende tekenaars signeren hun albums of maken er voor jou een mooie tekening in.
Open van 10 tot 17 u. Inkom 3 euro.
()     link dit bericht


2018-04-24Strips op wielen
Strips op wielen is het nieuwe album van Pascal Schokaert dat eind april verschijnt bij Uitgeverij Bonte. Het album bevat parodieën op 50 mythische strip-covers waar de auto centraal staat. Pascal toont telkens zijn z/w en kleur versie van de cover.
Harde kaft, Formaat 24x31 cm, 104 blz.
De prijs voor dit album bedraagt 29,95 euro. De oplage is beperkt tot 120 exemplaren.
()     link dit bericht


2018-04-27Ridder Eric Heuvel
Eric Heuvel, bekend van January Jones, Bud Broadway en vele educatieve strips, wordt benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Het is de oudste civiele orde in Nederland. Voor de orde komen mensen in aanmerking "met bijzondere verdiensten van zeer exceptionele aard voor de samenleving". Eric Heuvel won in 2012 de Stripschapsprijs.
()     link dit bericht


2018-04-28Expo: De Rechter
De Rechter is de enige krantenstrip ter wereld die de rechtspraak als onderwerp heeft, en is alleen al wat dat betreft uniek. In deze strip worden niet alleen ons recht, maar ook vele actualiteiten in Nederland en daarbuiten op de korrel genomen. Jesse van Muylwijck (1961), zelf jurist, tekent de krantenstrip De Rechter al 25 jaar.
Van De Rechter zijn meer dan 25 boeken verschenen, en Jesse van Muylwijck ontving in 2010 de Stripschapprijs voor zijn bijdrage aan het Nederlandse beeldverhaal. In deze tentoonstelling is een selectie uit 25 jaar strips over het nieuws te zien, onderverdeeld in internationale, nationale en lokale actualiteiten.
Te zien van 28 april tot 9 september in het Gronings Stripmuseum.
()     link dit bericht


2018-04-30Strips op de Markt Gouda
Op zondag 6 mei 2018 vindt voor de twaalfde keer Strips op de Markt plaats. De hoofdgasten van dit jaar zijn Willy Linthout en Steven de Rie, verantwoordelijk voor de strip Urbanus.
Zoals gebruikelijk treft u vertrouwde onderdelen aan zoals een tentoonstelling, signerende tekenaars, nieuwe stripuitgaven, een veiling, Gouds Stripbier en een reeks aan winkeliers, particuliere handelaren, striporganisaties en uitgeverijen. Traditiegetrouw vindt Strips op de Markt plaats tijdens de eerste koopzondag in mei, en dit rondom het klassieke Goudse stadhuis.
()     link dit bericht


januari / februari 2018 index Nieuws-archief mei / juni 2018


© 2018
het Nieuws-team / StripSter
2019-09-22