zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


stuur stuur je berichten naar nieuws@stripster.eu.
zoek op woord:

januari / februari 2014 index Nieuws-archief mei / juni 2014

7 berichten
2014-03-01Benelux Beeldverhalenprijs 2014

Tot en met 27 april heb je als beginnende stripmaker in Nederland, België of Luxemburg de tijd voor je inzending voor de Benelux Beeldverhalen Prijs 2014.
De hoofdprijs is 1000 euro inclusief voorpublicatie in nrc.next en een tentoonstelling tijdens de Stripdagen Haarlem.

Kijk voor meer informatie op: www.beneluxbeeldverhalenprijs.com/
()     link dit bericht


2014-03-03Overzichtstentoonstelling Fred de Heij

Robin Schouten heeft voor De Stripdagen 2014 een overzichtstentoonstelling samengesteld met originele strips en illustraties van Fred de Heij, de winnaar van de Stripschapprijs 2014.
Deze zijn te zien op 8 en 9 maart in het Piet Wijn restaurant in de Evenementenhal in Gorinchem.
()     link dit bericht


2014-03-11Winnaars Stripschapprijzen
De winnaars van de Stripschapprijzen voor beste album zijn bekend. Elke winnaar krijgt een stripschappenning .
Gerard Leever mocht inmiddels al de 5e in ontvangst nemen. Dit maal voor zijn album 20 Avonturen van Pim, Pam, Pluis, de winnaar in de categorie Nederlands Jeugd.
Winnaar in de categorie Nederlands Avontuur is Hans van Oudenaarden met Rhonda 1: Help me, Rhonda.
Winnaar in de categorie Nederlands Literair is Typex met Rembrandt.
Het beste buitenlands album werd Michel van Roger Ibañez + Zidrou
()     link dit bericht


2014-03-20Debut Peanuts op het witte doek

Peanuts, bij ons meer bekend als Snoopy, is een van de succesvolste strips ter wereld met meer dan 350 miljoen verkochte exemplaren in ongeveer 75 talen. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat de strip van Charles M. Schulz een filmversie zou krijgen. De releasedatum staat op november 2015.

Trailer Peanuts Film
()     link dit bericht


2014-03-21Wilders roept ook in stripland emoties op
De toespraak van Wilders en het massale 'minder minder' geroep van PVV-ers heeft tot veel walging en verontwaardiging geleid in de Nederlandse samenleving. Ook in het buitenland was het nieuws. Duitse kranten vergeleken het met een speech van Goebbels die in Nazi Duitsland verantwoordelijk was voor propaganda. Hoewel dat te ver gaat, is het natuurlijk erg fout om een enkele groep weg te zetten.
Ook vanuit stripland was er veel verontwaardiging. Zo maakte Floor de Goede een strip naar aanleiding van het gebeuren:

www.doyouknowflo.nl
()     link dit bericht


2014-03-25Antwerp Convention
Op zondag 27 april vindt de vierde Antwerp Convention plaats in de Antwerp Expo. Een beurs rond alles wat met sci-fi, fantasy en horror te maken heeft (films, games, cosplay). Fans van comics mogen nu al reikhalzend uitkijken naar de komst van onder andere Jock (Hellblazer, Judge Dredd), Lee Garbett (Dark Mist, Batgirl) en Rafa Sandoval (X-Men, Hulk).
http://www.antwerpconvention.be/2014/
()     link dit bericht


2014-03-26Suske en Wiske veroveren Frankrijk
Grote Frans(talig)e scenaristen en tekenaars, waaronder Krings, Yann le Pennetier, Taymans en Morvan, brengen binnenkort hun eigen interpretaties van enkele legendarische Suske en Wiske –verhalen.
Tevens verschijnt op 26 maart de eerder aangekondigde Franse release van Amoras 2047.

Marc Legendre, auteur van AMORAS en winnaar van de Bronzen Adhemar 2013 over Amphoria: "Ook onze Franstalige landgenoten zijn opgegroeid met Bob et Bobette. Diegene die Amphoria al konden inkijken vinden het onwaarschijnlijk straf en gedurfd…dat is alvast een prima fundament voor de lancering van de reeks in Frankrijk."

Hier naast ziet u een tekening van Krings.
()     link dit bericht


11 berichten
2014-04-02April = Feestmaand bij Lambiek
April is feestmaand bij Galerie Lambiek uit Amsterdam.
Programma:
4 april - Willy Wodka
11 april - De grap is rond (Peter de wit en Gerrit de Jager)
18 april - Sotu fest, Sketch battle en uitreiking Hal Foster Award
24 april - Getekende groeten van Lewis Trondheim
Meer informatie is te vinden op http://www.lambiek.net
()     link dit bericht


2014-04-03Geen nieuwe Gilles de Geus

Hanco Kolk en Peter de Wit probeerden de afgelopen tijd om € 38000 bijeen te rapen via crowdfunding om zo een nieuwe Gilles de Geus te kunnen maken.
Maar helaas, deel 10 uit de reeks zal er niet komen. € 21730 kwam er aan donaties binnen, maar dat was dus niet voldoende.
Bovenstaande tekening werd gemaakt om aan te geven dat Gilles de Geus naar het rusthuis gaat, waar nog meer stripfiguren al dan niet gedwongen doorbrengen.
()     link dit bericht


2014-04-16Judith Vanistendael 3x genomineerd voor Eisner Awards
De Vlaamse Judith Vanistendael is met haar graphic novel When David lost his voice genomineerd voor maar liefst 3 Eisner Awards.
De Nederlandse versie over een man die de diagnose kanker krijgt op het moment dat zijn dochter bevalt, verscheen 2 jaar geleden.
De Amerikaanse uitgave is nu genomineerd in de volgende categorieën:
Beste Amerikaanse uitgave van internationaal materiaal, Best Writer/Artist en Best Painter/Multimedia Artist

De uitreiking is op vrijdag 25 juli tijdens de Comic-Con International beurs in San Diego.
()     link dit bericht


2014-04-17Scenariowedstrijd Stripmanifestatie Drachten
Een tekenaar kan niet zonder verhaal, gag of plot. Vaak worden scenaristen gevraagd deze verhalen, gags en plots voor hen te schrijven. Bent u een scenarist in de dop? Doe dan mee met de wedstrijd van Stripmanifestatie Drachten. Schrijf in niet meer dan vier stroken een gag/plot voor een korte strip. Een vakkundige jury, bestaande Willem Ritsier en Herman Roozen, die hun sporen hebben verdiend als scenaristen, zal uit de inzendingen de beste kiezen. De prijs zal bestaan uit een originele tekening met uw eigen gag/plot door een bekende tekenaar. De naam is nog even geheim.
Stuur voor 1 mei 2014 uw gag/plot naar info@wbevenementen.eu, graag onder vermelding van naam, e-mail, plaats en leeftijd.
()     link dit bericht


2014-04-17Kunstuur met serie over graphic novel
In aanloop naar de Stripdagen Haarlem komt Kunstuur met een serie over het genre Graphic Novel.

Tekenaar en ontwerper Joost Swarte introduceert in iedere aflevering één van de zes vertegenwoordigers van het genre; van jonge veteranen tot gelouterde talenten, onder meer Peter Pontiac, Erik de Graaf en Barbara Stok.

De serie is vanaf zondagavond 27 april op televisie op Nederland 2.

Meer info is hier te vinden!
()     link dit bericht


2014-04-18Eerste stripboek Ruud Geerards verschenen
Vorige week is het nieuwe stripalbum van Ruud Geerards gelanceerd, Hannes en het geheim van Grombl. Hiervan is in de lokale krant een artikel geplaatst. Het is de eerste in een serie avonturenstrips onder de noemer Hannes. De strip neemt je mee in een kleurrijk avontuur voor jong en oud. Het verhaal draait om de zoektocht naar een magische steen. Ver van de bewoonde wereld belanden de held Hannes en zijn vriend Ben in Grombl, een vreemde wereld. Ze maken kennis met een eigenzinnige man. Deze verteld een verhaal over de magische steen en de Orde der Geheimzinnigen. Op hun weg moeten ze allerlei obstakels overwinnen om de steen te vinden. Dat gaat niet zonder slag of stoot lukken.

De strip is momenteel verkrijgbaar via catawiki.nl. Het is een full-colour uitgave en bestaat uit 34 bladzijdes met softcover.

Het artikel uit de lokale krant is te vinden onder deze link
()     link dit bericht


2014-04-22Strips Free Comic Book Day
Zaterdag 3 mei 2014 is weer de jaarlijkse Free Comic Book Day.
Dit is een dag waarbij alle deelnemende stripspeciaalzaken in heel Vlaanderen en Nederland en over heel de wereld gratis stripverhalen weggeven aan iedereen die een bezoek brengt aan de stripspeciaalzaak.
Dit jaar kan een keuze gemaakt worden uit de volgende strips: Junker, 100 Bullets, Lanfeust van Troy, AÂMA & Doolhof van Eeden en Strike/Stroke
Meer info is te vinden op http://www.fcbd.be
()     link dit bericht


2014-04-24Boekverschijning De jaren Pep
Het boek De jaren Pep is verschenen bij uitgeverij Don Lawrence Collection. Schrijver Ger Apeldoorn vertelt de geschiedenis van het roemruchte Nederlandse stripweekblad.
Het allereerste nummer van Pep verscheen op 6 oktober 1962. Het blad introduceerde Franse successeries zoals Asteris en kwam later met meer aandacht voor de Nederlandse strips van ondermeer Dick Matena en Martin Lodewijk. In 1975 werden Pep en dat andere Nederlandse stripblad, Sjors, vervangen door Eppo.
In het nu verschenen boek kunt u de complete geschiedenis van Pep terugvinden en oa biografieën van Daan Jippes, Martin Lodewijk en Peter de Smet.
Het boek is hier te bestellen!
()     link dit bericht


2014-04-25Hotel Kosmos van Derek Wasteland in album
Enige jaren geleden was Hotel Kosmos van Derek Wasteland te bewonderen op onze site. Dit lijvige verhaal is nu in albumvorm verschenen. Dit is het 2e album van Derek, na het Straybots album, dat bij uitgeverij Bonte, verscheen.
Het meer dan 100 pagina's dikke album is te verkrijgen op de meeste stripbeurzen aan de stand van uitgeverij Bonte en in de betere stripspeciaalzaken.
()     link dit bericht


2014-04-30Stripmuseum blijft toch open!
Enkele dagen geleden meldden we hier dat Het Nederlands Stripmuseum per 1 mei haar deuren zou sluiten.
Maar met hulp van de gemeente Groningen en een lokale ondernemersvereniging kan het museum de komende 3 jaar op de huidige locatie blijven tot de verhuizing naar de Grote Markt, waar het cultuurhuis Groninger Forum wordt gebouwd.
Het Stripmuseum dreigde de deuren te moeten sluiten, omdat het contract met de huidige exploitant in mei afliep en deze niet langer voor verlies wilde opdraaien. Die sluiting is nu van de baan. In het Groninger Forum krijgt het museum, dat in 2004 werd geopend, wel minder ruimte voor de vaste tentoonstelling.
()     link dit bericht


2014-04-30Nieuwe Bommel en Tom Poes-strip in de Telegraaf
In 1941 begon Toonder in de Telegraaf, nu neemt Dick Matena het stokje van hem over.
Vanaf 3 mei begint de telegraaf met het plaatsen van het nieuwe Bommel/Tom Poes verhaal De Pas-Kaart.
Dit verhaal is inmiddels ook reeds te koop.
In het nieuwe verhaal wil Heer Bommel emigreren want hij is ongelukkig met de ontwikkelingen in Rommeldam, de stad niet ver van zijn slot Bommelstein. De oprukkende industrie, de natuur die kapot gaat; het zint hem allemaal niet
()     link dit bericht


januari / februari 2014 index Nieuws-archief mei / juni 2014


© 2014
het Nieuws-team / StripSter
2020-06-03