zet StripSter bij je favorieten zet StripSter bij je favorieten


stuur stuur je berichten naar nieuws@stripster.eu.
zoek op woord:

september / oktober 2012 index Nieuws-archief januari / februari 2013

16 berichten
2012-11-03Grebbelinie van Nico Schuurman
Namens StripSter feliciteren we striptekenaar Nico Schuurman met zijn strip Grebbelinie 1940. Bloedspoor die vorige week vrijdag 26 oktober 2012 j.l. bij Boekscout.nl is verschenen. Een strip van 32 bladzijden over oorlog, drama, chaos en ooggetuigen. Prijs: € 15,95. Binnenkort verschijnt op StripSter een recensie van deze strip door redacteur Santiago Martín. Nogmaals, Nico, proficiat!
()     link dit bericht


2012-11-04José Luis Ferrer is overleden
De Spaanse striptekenaar José Luis Ferrer Rozalen (1947- 2012) is op 29 oktober 2012 j.l. op 65-jarige leeftijd te Barcelona overleden. José Luis Ferrer heeft niet alleen in Spanje maar ook in Frankrijk, Sweden, Duitsland en de Verenigde Staten zijn stripwerk gepubliceerd met bekende series zoals Ant Wars en Robo Hunter. Namens StripSter, onze condoleances.
()     link dit bericht


2012-11-04Reageer op Facebook!
Hedendaagse begrippen als Sandy en New York kwamen op het Forum ter sprake en wij moesten gelijk aan de cover van de Noord-Amerikaanse striptekenaar en illustrator Adrian Tomine (1974) denken die we voor jullie ter bespreking op Facebook StripSter Strips hebben geplaatst. Neem een kijkje en laat een reactie achter. Groet en bedankt, StripSter-redactie.
()     link dit bericht


2012-11-05StripSter-pep van de week
Wie nog nooit een slechte tekening heeft gemaakt, heeft vermoedelijk nog nooit getekend. Wil je de waarheid zien? Wees dan nergens voor of tegen. Het worstelen met waar je wel en niet van houdt, is de ziekte van de striptekenaarsgeest.
Reageer hier op deze pep-talk.
()     link dit bericht


2012-11-05Hans Verbeek in Lambiek.net
Illustrator, striptekenaar en voormalig StripSter-redacteur Hans Verbeek (1959)mag trots op zichzelf zijn. Comiclopedia Lambiek.net is van mening dat hij ook de moeite waard is als striptekenaar. Namens StripSter, proficiat en ga zo door!
()     link dit bericht


2012-11-08Over Grebbelinie: 1940 bloedspoor
StripSter-redacteur Santiago Martín zal niet alleen een recensie over de strip Grebbelinie: 1940 bloedspoor schrijven, maar ook de maker van deze strip, Nico Schuurman interviewen. Allemaal binnenkort hier te lezen op StripSter.
()     link dit bericht


2012-11-12StripSter-pep van de week
Ik ervaar langzaamaan dat ik door bepaalde tekensmaken, stijlen en patronen gevormd wordt tot wat ik denk dat ik als striptekenaar zou moeten/kunnen zijn. Immers, alle kunst begint met bewondering. Het zoeken naar dat stukje evenwicht tussen wens en kunnen is een kwestie niet alleen van tijd maar ook van vertrouwen.
Reageer hier op deze pep-talk.
()     link dit bericht


2012-11-12José Lanzón Piera is overleden
De Spaanse striptekenaar José Lanzón Piera (1930-2012) is op 12 november 2012 plotseling overleden. Piera werkte voor verschillende Spaanse uitgeverijen en tijdschriften zoals Jaimito en Pumby. Ook is zijn werk in het buitenland (Frankrijk en Italië o.a.) gepubliceerd. Een groot verlies voor de Spaanse stripwereld.
()     link dit bericht


2012-11-18StripSter gaat Internationaal
Het is een feit: StripSter gaat Internationaal. Dit betekent dat tekenaars uit alle landen en nationaliteiten hun bijdragen mogen opsturen. Het liefst natuurlijk in het Engels; de meest toegankelijke taal voor iedereen. Mocht het niet zo zijn, kan onze redactie eventueel de bijdragen vertalen. Zo wordt StripSter echt een internationaal podium voor tekentalent. Meer nieuws op Facebook StripSter Strips en natuurlijk hier op het StripSter-forum.
()     link dit bericht


2012-11-19StripSter-pep van de week
Niemand kan je minderwaardig doen voelen zonder je toestemming. Een gelukkige striptekenaar leeft niet met angst voor de volgende lege pagina. Hoop altijd op een wonder maar vertrouw er niet op, Kortom, je bent zelf verantwoordelijk voor je werk.
Reageer hier op deze pep-talk.
()     link dit bericht


2012-11-24Marc Sleen door Robin Schouten
Robin Schouten heeft de Belgische striptekenaar Marc Sleen (Gentbrugge, 1922) ter gelegenheid van zijn negentigste verjaardag geïnterviewd voor StripNieuws nr. 49. De Nero-tekenaar praat o.a. over zijn stripcarrière en grote stripmeesters. Verder bevat het interview bijzonder beeldmateriaal, hommages en korte strips.
()     link dit bericht


2012-11-26StripSter-pep van de week
Gelukkig is de kunstenaar die beseft dat hij nu eenmaal is wie hij is. Verlangen is gezond. Werken is bevrijdend. Vermijd farizeeën die skepsis, twijfel en onrust zaaien. Wees op je hoede voor striptekenaars die meer aandacht voor marketing, oplages, getallen en distributie dan voor het eigenlijke tekenproces tonen. Toon me je gedrag en ik zal zeggen wie je bent. Reageer hier op deze pep-talk.
()     link dit bericht


2012-11-26Animatie in Granada
Vrienden van mijn vrienden zijn op animatie-gebied bezig. Hierbij een fragment van hun volgend projekt. Waarom? Gewoon omdat het een mooie tekenfilm gaat worden: Justin and the Knights of Valour. Een van de makers is Manuel Sicilia en is vriend van mijn goede buren in Granada. Kortom: Een mooie tekenfilm Made in Granada.
()     link dit bericht


2012-11-28Diefstal
Ik weet niet of diefstal het juiste woord is, of dit de beste plaats is voor dit bericht, maar ik zie het wel als een groot onrecht dat we het laten gebeuren dat kinderen in Nederland en de Europese Unie in armoede opgroeien terwijl er wel geld is voor bonussen en nog hogere salarissen. Ik vind dat we de gezamelijke verantwoordelijkheid hebben ervoor te zorgen dat er een minimale standaard is voor iedereen, zeker voor onze kinderen (vrij naar Emile Roemer).
()     link dit bericht


2012-11-29Signeersessie stripwinkel Silvester te Haarlem
Om de decembermaand feestelijk in te luiden organiseert Stripwinkel Silvester te Haarlem een groot signeerfeest! Op zaterdag 1 december 2012 a.s. zullen vijf tekenaars aanwezig zijn om hun boeken aan te vullen met een mooie tekening. Van 11.00 tot 13.00 uur en 14.00 tot 17.00 uur signeren deze top-auteurs: Eric Heuvel, Peter Nuyten, Schwantz, Gerben Valkema en Peter de Wit. Waar: Stripwinkel Silvester (zie filmpje) in Haarlem. Kleine Houtstraat 11a. NL-2011 DD Haarlem. Tel : 023 531 10 75 Naast de signerende auteurs is er tevens een nieuwe expositie van Theo Caneschi te bezichtigen in de galerie, aansluitend aan Stripboekwinkel Silvester. Deze expositie is te bezichtigen vanaf 24 november tot en met 13 januari 2012.
()     link dit bericht


2012-11-30Spain Rodríguez is overleden
De Noord-Amerikaanse striptekenaar Manuel Rodríguez (1940- 2012) alias Spain Rodríguez is op 30 november 2012 op 72-jarige leeftijd overleden. Hij geldt als een van de belangrijkste underground-tekenaars uit de jaren zestig. Volgens Art Spiegelman was Rodríguez brilliant and radical. Een groot verlies voor de internationale stripwereld.
()     link dit bericht


25 berichten
2012-12-03StripSter-pep van de week
Vaak denk je dat je te weinig kunt tekenen om anderen iets te kunnen leren. Je aarzelt zelfs aan anderen te laten zien wat je kan uit angst dat ze verder zullen vragen en je niets meer weet te zeggen. Als je de moed hebt om wat je kan tekenen, vrijelijk met anderen te delen, zul je zien dat je veel meer kan tekenen dan je dacht. Pas als je gul durft te putten uit de bron van je kennis, zul je zien hoe diep die bron is.
Reageer hier op deze pep-talk.
()     link dit bericht


2012-12-03Nieuwe uitgaven van Arcadia
Hierbij de plannen van Uitgeverij Arcadia voor 2013. In volgorde van verschijnen kunnen we dit verwachten:

 • GREYLINE ARTISTIQUE 1 - Dossier Jan Bosschaert (Jan Bosschaert)

 • CUPIDO - een vriendinnetje voor Cupido (Malik)

 • JESSIE JANE - Flirt in Winchester (Mazel)

 • DE LIBELLENPATROELJE - de hond van de Cisterciënzers (Hardy)

 • FRANÇOIS JULLIEN - Weense nachten (Martin Jamar)

 • ()     link dit bericht


  2012-12-03Mooie tekenfilm als afstudeerprojekt
  Op het Internet heb ik vandaag toevallig de volgende korte tekenfilm van de Belgische animator Wouter Bongaerts gevonden: Mouse for Sale. Een eenzame kleine muis met grote oren op zoek naar een mooi tehuis. Eigenlijk een prachtig Kerstverhaal!
  ()     link dit bericht


  2012-12-03Grappige Gag

  Van Spaanse amigos net een leuke gag per mail gekregen. Heb het gelijk voor jullie vertaald. Niemand kon mij vertellen wie de auteur is maar het is denk ik wel de moeite waard om te vertalen en te laten zien. Als je toevallig weet wie de auteur is, kun je contact opnemen met de StripSter-redactie.
  ()     link dit bericht


  2012-12-04StripSter op Facebook
  StripSter Strips heeft op dit moment duizend vrienden op Facebook. Hartelijk dank iedereen voor jullie steun. We gaan door met strips maken en plaatsen. Zo wordt onze site een mooi internationaal podium voor (nieuw) striptalent. Groeten en werk ze, de StripSter-redactie.
  ()     link dit bericht


  2012-12-04Erik Hubrechsen is overleden
  Afgelopen zondag 24 november 2012 j.l. verloor stripliefhebber Erik Hubrechsen (1964-2012) de strijd tegen huidkanker. Op het stripforum De Getekende Reep stond hij bekend als Spirit. Tevens was hij een gewaardeerde medewerker van De Stripspeciaalzaak. Namens StripSter, onze condoleances.
  ()     link dit bericht


  2012-12-04Hardwerkende José Luis Munuera
  Ga naar Facebook StripSter Strips om een hardwerkende José Luis Munuera (Lorca, 1972) te zien. Je zult zien dat striptekenaar zijn echt loont! Echt waar!
  ()     link dit bericht


  2012-12-05StripSter-pep van de week
  Het beroep striptekenaar kun je misschien met het volgende verhaaltje vergelijken: In de kleuterklas is Jantje in de weer met playmobil, de blokken en de houten beesten. Hij speelt graag alleen, waarbij hij veel praat en zingt. Wanneer juf Lonneke hem vraagt wat hij aan het spelen is, zegt hij met grote stelligheid: O, ik speel de wereld.
  Reageer hier op deze pep-talk.
  ()     link dit bericht


  2012-12-06Stripwinkel Barabas december veiling
  De Stripwinkel Barabas december veiling bij Veilinghuis Bobbedoes is nu open voor biedingen. De laatste veiling van het jaar. Met 164 kavels met vele mooie dedicaces en tekeningen van o.a. Weinberg, Martin Lodewijk, Don Lawrence, Di Sano, F. Walthery, Willy Linthout, Herman Brood en vele andere. De kavels lopen af op zondag 16 december vanaf 20.00 uur. Let op er is geen verlenging. De eintijd is ook echt de eindtijd. Op 13, 14, en 15 december 2012 a.s. lopen er ook ook nog eens 300 kavels af die geveild worden door Veilinghuis bobbedoes Deze kavels zijn zeker de moeite waard. Om mee te bieden moet je ingeschreven staan bij Bobbedoes.nl, inschrijving is kosteloos.
  ()     link dit bericht


  2012-12-08Nieuwe avonturenstrip in Eppo
  Stripjournalist Robin Schouten heeft de introtekst voor de strip Ward, een nieuwe avonturenstrip van Marissa Delbressine en Willem Ritstier geschreven. Deze nieuwe strip gaat in het stripblad Eppo 24 van start. Lees meer hierover hier!
  ()     link dit bericht


  2012-12-09Recensie Bloedspoor StripSter-blog
  Op dinsdag, 11 december 2012 a.s., kun je de recensie over de strip Grebbelinie 1940: Bloedspoor van Nico Schuurman (Ede, 1965) op de StripSter-blog lezen. Veel leesplezier namens de StripSter-redactie.
  ()     link dit bericht


  2012-12-10StripSter-pep van de week
  Een strip bestaat niet alleen uit woorden en tekeningen. Een strip bestaat ook uit stiltes. Stilte kan net zo veelzeggend zijn als een volgetekend en volgeschreven stripkader. Wees zuinig met woord en tekening. Alles op zijn juiste plaats. Timing wordt een sleutelbegrip!
  Reageer hier op deze pep-talk.
  ()     link dit bericht


  2012-12-10Foto op StripSter Strips Facebook
  Wil je beslist weten waarom Rodney Roger, Joost Eijkholt en Dick Heins o.a. dit leuk vinden? Kijk dan snel op Facebook StripSter Strips om de foto in zijn geheel te bewonderen. Het is echt de moeite waard! Groeten van de StripSter-redactie.
  ()     link dit bericht


  2012-12-12Kat uit de Boom in het Sloveens
  De korte strip Kat uit de boom van Niquicho en Santi is nu ook in het Sloveens te lezen. De strip is op de Facebook-pagina te zien die uitgeverij Littera Picta voor de strip Ljudožerci heeft ontworpen. De strip is door Charles Hendrix vertaald.
  ()     link dit bericht


  2012-12-12De Boekenkast van Remco Polman
  In Eppo nr. 24 (nog tot 13 december los in de winkel) staat van stripjournalist Robin Schouten: De Boekenkast van Remco Polman. Verder kun je op Incognito Comics meer informatie en foto's zien die niet in Eppo geplaatst zijn.
  ()     link dit bericht


  2012-12-13Foto's Opening Tentoonstelling De Kannibalen te Ljubljana
  Als je een paar foto's van de Kannibalen-tentoonstelling (Fakulteit Sociale Wetenschappen te Ljubljana, 12 december 2012 j.l.) wilt zien, moet je naar Facebook Ljudozerci gaan. Daar zie je Santi en amigos in action! Groeten van de StripSter-redactie.
  ()     link dit bericht


  2012-12-17StripSter-pep van de week
  Ga dan heen, vriend, en speel met de ruimte, speel met de tijd, speel met de figuren en het decor en met de taal totdat er een bevredigend stripverhaal volgens jou maatstaven onstaat. Obstakels bestaan niet, alleen stapstenen in allerlei vormen en maten. Zolang je blijft proberen heb je de strijd niet verloren.
  Reageer hier op deze pep-talk.
  ()     link dit bericht


  2012-12-22Edol, AAaRGh... en Niemand
  AAaRGh lanceert een gloednieuw comedygenre: Cartoon Comedy!
  In 20 minuten een jaaroverzicht onder de titel: 'Het jaar van AAaRGh...'. Edol brengt twintig minuten muzikaal cabaret en Niemand maatschappijkritische observatiehumor. Na de pauze brengen de drie comedians improvisatietheater. De 4 shows vinden plaats op 22 Januari, 5 Februari, 23 April en 21 Mei 2013 a.s. in de Gentse Tinnenpot in Gent. Meer info op aaargh.be en op tinnenpot.be
  ()     link dit bericht


  2012-12-23StripSter-pep van de week
  StripSter is voor mij een mooi projekt die niet zomaar mag verdwijnen. Daarom heb ik besloten om door te gaan. Ik blijf in de redactie samen met Martin van der Schuijt. Van Henk Schouten heb ik tot op dit moment van schrijven geen nieuws. Ik geef de StripSter-blog door aan mijn collega Martin. Ook StripSter op Facebook gaat gewoon door onder mijn leiding.

  Op het forum zal de StripSter-redactie voortaan een low profile aannemen. Tevens verlangen en hopen wij dat het gedrag op het forum jegens tekenaars minder fel wordt in de toekomst. Het Forum bestaat niet om onze frustraties weg te schrijven maar om opbouwende kritiek te geven.

  Dit is voorlopig mijn laatste StripSter-pep van de week: Anderen bepalen niet zomaar je striptoekomst op het forum. Je creëert zelf je eigen striptoekomst buiten het forum (vrij naar Roger Smith).

  Groet en werk ze, S.

  P.s. Graag schrijf ik me weer in voor een derde ronde Haasje-Over. Kom maar op!

  Reageer hier op deze pep-talk.
  ()     link dit bericht


  2012-12-24Kuifje in Tibet: Het beste verhaal
  Volgens het Franse tijdschrift Lire is het stripverhaal Kuifje in Tibet tot het beste stripverhaal aller tijden uitgekozen. Op de tweede plaats staat Maus van de Amerikaan Art Spiegelman. En de derde plaats is voor de Italiaan Hugo Pratt: De ballade van de zilte zee.
  ()     link dit bericht


  2012-12-24Cadeau: Strips
  Als je deze dagen toch een cadeautje voor iemand moet kopen, koop dan een strip. Zo heb ik voor de kinderen van amigos drie Sloveense exemplaren van de Spaanse Mortadelo y Filemón gekocht (vertaling: Marjeta Drobnic). Jij blij. Kind blij. Iedereen blij. Prettige Kerstdagen namens de StripSter-redactie.
  ()     link dit bericht


  2012-12-25Fred de Heij in actie
  Hierbij een mooie video met striptekenaar Fred de Heij in actie. De video staat precies hier! Tijdens de Stripdagen Haarlem 2012 zat De Heij twee dagen te tekenen en signeren voor zijn publiek. De striptekenaar heeft ook een blog. Veel kijkplezier namens ons.
  ()     link dit bericht


  2012-12-27Hommageten​toonstelli​ng in het Marc Sleen Museum
  Striptekenaar en Ridder Marc Sleen wordt binnenkort 90 jaar en dat wordt gevierd met een hommageboek –en tentoonstelling. Naar aanleiding van zijn 90ste verjaardag brengt Standaard Uitgeverij het Liber Amicorum uit, een exclusief boek met hommages van hoogwaardigheidsbekleders, kunstenaars en vrienden striptekenaars. Een selectie van deze unieke hommages wordt nog tot 3 maart 2013 a.s. tentoongesteld in het Marc Sleen Museum.
  ()     link dit bericht


  2012-12-27Keiji Nakazawa is overleden
  Op 19 december 2012 j.l. is de Japanse striptekenaar Keiji Nakazawa (1932-2012) op 73-jarige leeftijd overleden. Keiji Nakazawa werd wereldbekend om zijn autobiografisch stripverhaal over de atoombom: Hadashi no Gen. Daarin vertelt de striptekenaar over de oorlog en de gevolgen van de atoombom op Hiroshima. Een boeiend interview met Keiji Nakazawa kun je hier lezen. Namens StripSter, onze condoleances.
  ()     link dit bericht


  2012-12-29Arjan Wilschut maakt strip Verdi-opera
  De Nederlandse striptekenaar Arjan Wilschut (Dordrecht, 1971) maakt op verzoek van het Utrechts Opera Koor een stripverhaal van de opera I Lombardi alla prima crociata (De Lombarden op de eerste kruistocht) van Giuseppe Verdi. De wereldpremière vindt plaats op zondag 14 april 2013 a.s. in Muziekcentrum Vredenburg Leidsche Rijn (Utrecht). Het publiek kan dan op een projectiescherm via de strip het operaverhaal volgen, terwijl koor, orkest en solisten de muziek concertante ten gehore brengen.
  ()     link dit bericht


  september / oktober 2012 index Nieuws-archief januari / februari 2013


  © 2012
  het Nieuws-team / StripSter
  2019-10-19