zet StripSter bij je favorieten zet StripSter bij je favorieten


stuur stuur je berichten naar nieuws@stripster.eu.
zoek op woord:

mei / juni 2012 index Nieuws-archief september / oktober 2012

48 berichten
2012-07-02Jommeke plant massale verkleedpartij op 8 juli
Op zondag 8 juli 2012 a.s. is het Jommekesdag. Voor het derde jaar op rij organiseren uitgeverij Ballon Media en Domein Bokrijk dit grootse gezinsevenement. Vorige zomer kon onze stripheld rekenen op meer dan 10.000 enthousiaste aanwezigen. Een succes dat de organisatoren deze zomervakantie minstens willen evenaren. Waar? In Domein Bokrijk. Bokrijklaan 1. B-3600 Genk. Toegang gratis voor kinderen tot 3 jaar + kinderen tot 14 jaar die zich verkleden als Jommeke of een van zijn vriendjes; € 1 voor kinderen & jongeren van 3 tot en met 26 jaar; € 10 voor volwassenen. Voor meer info neem contact op met Tom Vanhoren op pers@ballonmedia.com
()     link dit bericht


2012-07-02Tino Regueira is overleden
De Spaanse striptheoreticus Tino Regueira (1967-2012) is op 30 juni 2012 j.l. op 44-jarige leeftijd overleden. Regueira was het brein achter het eerste Spaanse tijdschrift over strips: Krazy Comics (1989-1993). In 2005 publiceerde Glénat España zijn overzicht over de Spaanse strip: Guía Visual de la Editorial Bruguera (1940-1986). Een sleutelfiguur voor de Spaanse stripwereld.
()     link dit bericht


2012-07-02Rolling Stones-expo van John Klinkenberg
John Klinkenberg exposeert komend weekend zijn nieuwe grote tekeningen in de Arti Galerie op het Rokin 114 te Amsterdam.
De feestelijke opening is vrijdag 6 juli om 17.30. Vanaf 21:30 uur speelt de band Fox & the Mayors o.a. covers van the Stones. Bezichtigen kan op zaterdag 7 en zondag 8 juli van 12:00 uur tot 18:00 uur.
John draagt ook bij aan onze Stones-special van a.s. zaterdag.
()     link dit bericht


2012-07-03Expo De Guldensporenslag in de Strip
Welke plaats heeft de Guldensporenslag in de strip? Naar aanleiding van de 710de verjaardag van de Slag der Gulden Sporen wordt deze historische gebeurtenis op een andere manier in beeld gebracht. Filip Duynslager ging in zijn uitgebreid archief op zoek naar binnen- en buitenlandse strips waarin aandacht wordt besteed aan dit stuk Kortrijkse en Vlaamse geschiedenis. Hij stelt ze aan het grote publiek voor aan de spreekwoordelijke vooravond van de traditionele 11 juli-vieringen.
Openbare Bibliotheek, Leiestraat 30. Kortrijk.
Te bezichtigen van 30 juni tot 20 juli tijdens de openingsuren.
Toegang gratis.
()     link dit bericht


2012-07-03Video-interview: Hallie Lama en de toekomst
Het tweede deel van het interview met Hallie Lama. Hallie praat over zijn toekomstplannen, hoe hij zichzelf blijft vernieuwen als cartoonist en hoe het zit met de vrouwen in zijn universum. Met een gastoptreden van The Beatles. Nuff Said.
Bekijk hier de video van Michael Minneboo.
()     link dit bericht


2012-07-03Vlaamse nominaties voor de Eisner Awards
Nix is met Kinky & Cosy genomineerd voor een Eisner Award in de categorie Best Humor Publication.
Brecht Evens is ook dit jaar weer genomineerd, nu met Night Animals in de categorie Best U.S. Edition of International Material.
De Eisner Awards worden uitgereikt tijdens de Comic-Con 2012 in San Diego (12-15 juli).
()     link dit bericht


2012-07-03Natuur in strips - Strips in de natuur
Natuurpunt Meise en de Stripbib De 9e Kunst zijn ervan overtuigd dat strips wel degelijk een plaatsje in elke boekenkast verdienen, maar ze gaan zelfs verder… Strips horen ook in de natuur thuis!
Met hun project Natuur in de strips, strips in de natuur plaatsen ze de strips letterlijk op plekjes heerlijke natuur in Meise en gaan ze op zoek naar de rol van de natuur in het beeldverhaal.
Te voet of met de fiets kan je een parcours van ongeveer 15 km afleggen. Tien infoborden prijzen je in de natuurgebieden Birrebeekvallei, Wolvertemse Beemden en Land van Oppem, tien strips aan waarin de natuur een bijzondere rol speelt. Je kan er trouwens ook voor kiezen om het parcours in stukken af te leggen.
Aan het parcours is tevens een wedstrijd verbonden.
Meise ligt ongeveer 5 km ten noorden van Brussel.
()     link dit bericht


2012-07-05Kinky and Cosy in Hollywood
"As Wim blogged a few weeks back, the comics duo Kinky and Cosy created by acclaimed Flemish cartoonist Nix is coming to our screens, with some 500 animated shorts planned to start later this year. Now we get a week peek into the production as Kinky and Cosy head to Hollywood for voice recording:"
ForbiddenPlanet video.
()     link dit bericht


2012-07-05Jommekesdag op 8 juli in Bokrijk
Op zondag 8 juli is het weer Jommekesdag. Voor het derde jaar op rij organiseren uitgeverij Ballon Media en Domein Bokrijk dit grootse gezinsevenement. Vorige zomer kon onze stripheld rekenen op meer dan tienduizend enthousiaste aanwezigen. Een succes dat de organisatoren deze zomervakantie minstens willen evenaren.
Ook dit jaar staat weer een massale verkleedpartij op het programma van de Jommekesdag. Kinderen die zich verkleden als Jommeke of een van zijn vriendjes, krijgen op zondag 8 juli gratis toegang op de Jommekesdag. Op verschillende tijdstippen kunnen de kids hun outfit showen op een heuse catwalk.
()     link dit bericht


2012-07-05Bespreking Dirks Big Bunny Boek
Dirks Bunnies zijn schattig, pluizig en verre van suïcidaal. Daar hebben ze ook geen reden toe, want in hun wereld valt genoeg te ontdekken. Of het nu een waslijn naar de maan, opgezette nachtmerries of extreme tupperware-parties zijn, de bunnies geven antwoord op allerlei prangende existentiële vragen. Deze 160-pagina’s dikke bundel is daar een compilatie van.
Lees verder op Striptip!
()     link dit bericht


2012-07-07StripSter-pep van de week
Ik was heel verlegen en wilde striptekenaar worden. Dat zie je vaak, hé, toch een soort geldingsdrang. Ook als striptekenaar kun je je prima laten gelden en verlegen zijn, want je vestopt je altijd in je verhalen en je personages. Ideaal! Mijn ouders beschouwden mijn ambities als een droom; de werkelijkheid zou vast anders worden. Ik kom uit een eenvoudig arbeidersmillieu. Vanaf het begin heb ik mijn weg naar andere millieus zelf moeten vinden.
(Vrij naar Nelleke Noordervliet.)
Reageer hier op deze pep-talk.
()     link dit bericht


2012-07-08Iemand die tevreden is met de nieuwe P@per
Op De Getekende Reep werd bijgaande foto geplaatst.
En wie herkennen we daar?
Onze eigenstebeste MaCo, bij ons bekend van haar Strips als De Nibelungen en De verloren kronieken, en van haar Blogs.
Ze toont ons een aflevering van De verloren kronieken in de nieuwe P@per - die strip maakt ze in samenwerking met Alex Odijk.
Proficiat MaCo!
()     link dit bericht


2012-07-09De Vuurzeug X
De tiende aflevering van De Vuurzeug.
Stertekenaar Swahili aan de tekentafel.

Lees deze aflevering bij Peter Moerenhout.
()     link dit bericht


2012-07-09Pep-talk por Santi

Het afgelopen halfjaar heeft Santiago ons regelmatig opgemonterd met zijn StripSter-pep. Hoog tijd om eens iets terug te doen.
Bovenstaande afbeelding komt uit Pablo 1 - Max Jacob van Julie Birmant en Clément Oubrerie (uitg. Blloan - aanrader!).
Reageer hier op deze pep-talk.
()     link dit bericht


2012-07-10Affiche van Lectrr voor Cultuurmarkt Turnhout
Op zondag 16 september vindt in Turnhout de jaarlijkse cultuurmarkt plaats. Om de naam van Turnhout als Vlaamse striphoofdstad eer aan te doen, wordt de affiche van het evenement sinds enkele jaren ontworpen door een striptekenaar. Dit jaar valt de eer te beurt aan Lectrr.
Met de Turnhoutse Cultuurmarkt wordt de start van het nieuwe cultuurseizoen ingeluid. Verenigingen en organisaties uit de stad stellen er hun programma en activiteiten voor. Daarnaast zijn er optredens en tentoonstellingen gepland.
De cultuurmarkt zal plaatsvinden in de Gemeentestraat en in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten.
Turnhout is Cultuurstad van Vlaanderen 2012.
()     link dit bericht


2012-07-10Andrés Soria is overleden
De Spaanse striptekenaar en illustrator Andrés Soria (Granada, 1966-2012) is gisteren op 46-jarige leeftijd overleden. Hij heeft belangrijke stripprijzen in ontvangst genomen en zijn werk was in verschillende Spaanse kranten en weekbladen te bewonderen. Een promotor van de Spaanse Fanzine.
()     link dit bericht


2012-07-11Film en Animatie op Cultura24
Van maandag 9 juli t/m 13 juli 2012 a.s. iedere avond vanaf 19.00 op Cultura24 diverse animaties en portretten van animatoren. En ook een documentaire over Marten Toonder uit 1972. Genieten van producties van aanstormende talenten van verschillende filmacademies. Een week lang het beste van de animatiewereld in je woonkamer!
()     link dit bericht


2012-07-11Stripfestival Middelkerke start op 20 juli met bronzen Natasja
Sinds 1997 wordt in het kader van het Stripfestival Middelkerke jaarlijks op de Zeedijk aldaar een bronzen stripstandbeeld geplaatst van een Vlaamse stripheld. Dat heeft geleid tot de volgende imposante reeks: Lambik, Urbanus, Lucky Luke, Fanny, Suske en Wiske, De Smurfen, Jommeke, Nero, Kiekeboe, Robbedoes, Annemieke en Rozemieke, Cedric, Marsupilami, De Rode Ridder en Agent 212.
Op vrijdag 20 juli wordt bij de start van het Stripfestival het 16e standbeeld onthuld: Natasja, de luchtstewardes van de hand van François Walthéry. Het beeld is een creatie van Monique Mol.
Op de foto Jommeke, het eerste stripstandbeeld uit 1997.
Toerisme Middelkerke
()     link dit bericht


2012-07-12Alles Kids – Pubers lullen maar wat
Iedereen die weleens boodschappen gedaan heeft in een winkelcentrum heeft ze al gezien: hangjongeren. Onverzorgd, onbeschoft, glazige ogen, agressief, luid, boertig en straatbeeldbevuilend. Net als wij toen we vijftien waren quoi?
Edwin Peeters ging als grafisch antropoloog twintig jaren onder hen leven om het gedrag van deze merkwaardige soort te bestuderen.
Het eerste resultaat daarvan is dit boekje.
Peter Moerenhout recenseert het.
()     link dit bericht


2012-07-13PromoPraatjes & financiële gaatjes
Sandra de Haan plaatste een vermakelijk en leerzaam stripje op haar site over opdrachtgevers die van je verwachten dat je gratis voor hen werkt.
Ik hoop dat haar oproep massale navolging krijgt.
()     link dit bericht


2012-07-13Dick Matena Tentoonstelling
Op zaterdag 14 juli 2012 wordt om 16.30 de tentoonstelling De totstandkoming van Dick Matena's beeldroman Kees de jongen geopend in het Theo Thijssen Museum aan de Eerste Leliedwarsstraat 16 te Amsterdam. Striptekenaar Dick Matena zal de tentoonstelling zelf openen die tot en met oktober 2012 te zien is. Een kijkje in de keuken van de Grootmeester zelf!
()     link dit bericht


2012-07-14Maikel Verkoelen debuteert bij Syndikaat
Maikel Verkoelen kennen we uiteraard van zijn bijdrages aan onze Strips-edities.
In oktober verschijnt bij Syndikaat zijn World of Dik in album.
In de wereld van DIK lopen donkere humor, sadisme en horror arm in arm met een vriendelijk naïeve tekenstijl.
Uitvoering: 80 pagina's zwart-wit, softcover met flappen, voor een prijs van € 14,95.
()     link dit bericht


2012-07-14Sigmund weet wel raad met 50-plussers
Omstreeks 1 september verschijnt bij De Harmonie het achtste deel in de reeks Sigmund weet wel raad met... :
50-plussers
.
Niemand is meer bejaard, want zestig is het nieuwe vijftig, nietwaar? Grey is vet oké! Kleinkinderen moeten lang van tevoren een afspraak met opa en oma zien te maken, want die zijn massaal aan het chatten en daten en fietsen moeiteloos al bloggend van de Noordkaap naar Vuurland. Kortom, de oudjes zijn behoorlijk de weg kwijt. Gelukkig staat dokter Sigmund voor hen klaar. Bij hem kunnen ze lekker ouderwets klagen over ondankbare kinderen, prostaatproblemen en pensioen.
96 Pagina's voor € 9,90.
()     link dit bericht


2012-07-14Eisner Awards 2012
Vorige week berichtte ik over de nominaties voor de Eisner Awards 2012 van Nix en Brecht Evens.
Helaas blijkt uit het overzicht van winnaars dat de Vlamingen ook dit jaar naast de prijzen grijpen.
( In Uitgelezen Strips schreef ik trouwens over Jim Henson's Tale of Sand. Dit boek blijkt nu 3 Awards in de wacht te hebben gesleept. )
()     link dit bericht


2012-07-15Zombie hipsters in Arnhem
Het Zweedse Fel Forlag heeft Zombie hipsters uitgebracht van de 19-jarige Daniël Arruda Massa.
Zombie hipsters is een boekje van 54 kleuren-pagina's met cartoons op een foto-achtergrond. De engelstalige cartoons behandelen het leven van ondoden.
Voor Arnhemmers is het daarbij een uitdaging om de foto's te lokaliseren.
Het boekje kost € 9,99.
()     link dit bericht


2012-07-152x Otto van Huub van Overveld
Huub van Overveld heeft 2 boeken met Otto cartoons uitgebracht bij Uitgeverij Boekenbent: Otto neemt alles letterlijk en Otto gebruikt geen windsoos.
De uitvoering is 42 pagina's zwart-wit in paperback. De boeken zijn online te bestellen à € 8,50.
()     link dit bericht


2012-07-16StripSter-pep van de week
Het is geen cliché! De weg is belangrijker en boeiender dan het doel. Je moet er alleen zelf voor vechten. Als een striptekenaar de helft van al zijn wensen vervuld zag, zou hij of zij tweemaal zoveel zorgen hebben. Striptekenen meet je niet in tijd maar in diepte.
Reageer hier op deze pep-talk.
()     link dit bericht


2012-07-17Batman in Painacre City (EenVandaag)
Batman wordt een beetje Nederlands. Maar waarom willen de Amerikanen "onze" Romano Molenaar als nieuwe striptekenaar? En is het toeval dat de donkere en duistere Batman-sfeer in deze crisistijd weer razend populair is?
EenVandaag zoekt Romano op en kijkt in zijn tekenstudio, een zolderkamer in Pijnacker.
Bekijk hier de uitzending.
()     link dit bericht


2012-07-18Pulpman #14
De nieuwe Pulpman is uiteraard weer volop gevuld met de onmisbare FdH-pulp.
Daarnaast werk van Aart Clerkx, Anneke van Steijn, Jay Kinney, FuFu Frauenwahl, Besseron, Patrick Marty & Chongrui Nie, Pim Bos, Alison Bechdel, Maikel Verkoelen en Les Frères Guedin.
Verder de artikelen Fred vertelt..., Interview met Jay Kinney, Ben jij mijn moeder? van Alison Bechdel, 16 Muziekanimaties als 1 Film en Voorwoord bij Showcase van Frits Jonker.
Pulpman: Pure Kwaliteitspulp!
En dat alles in 100 pagina's voor slechts € 8,95.
()     link dit bericht


2012-07-18Stripdagen 2013
Het is al bekend: De Stripdagen in 2013 worden op zaterdag 9 maart en zondag 10 maart 2013 georganiseerd. Het Stripschap is sowieso op 18 augustus 2012 a.s. aanwezig op het Kamper Stripspektakel, op 8 en 9 september a.s. op Stripfestival Breda en op 16 september op de StripmART in Lelystad. Dus tot binnenkort!
()     link dit bericht


2012-07-21Fanny look-a-like gezocht
"Groot nieuws! We zijn op zoek naar een nieuwe ambassadrice voor de Kiekeboes. Lijk jij als twee druppels water op Fanny? Of ken je een Fanny look-a-like? Overtuig haar dan en val zelf mee in de prijzen.
Onze zoektocht loopt van 16 juli tot en met 16 augustus 2012. De beste Fanny look-a-like wordt gekozen door een jury onder de deskundige leiding van Merho. Lees nu wat je kan winnen en hoe je deelneemt. Veel succes!
"
Zie voor het wedstrijdreglement en de prijzen De Kiekeboes site.
()     link dit bericht


2012-07-22Kortingpakketten bij Oogachtend

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van uitgeverij Oogachtend zijn er 4 pakketten samengesteld met flinke kortingen.
 • 6 boeken van Kim Duchateau + 2 extra gratis voor € 89,- (korting totaal € 59,-)
 • 5 boeken van Brecht Evens voor € 84,- (korting € 24,-)
 • 10 boeken voor € 75,- (korting € 111,50)
 • 5 hardcovers voor € 15,- (Paradijs op aarde 1 & 2, Façade, Bakamé, Ooievarken).
  De prijzen zijn inclusief verzendkosten.
  ()     link dit bericht


 • 2012-07-22Onderdeel Recensies vernieuwd
  Afgelopen week hebben we onze Recensies omgezet van HTML naar PHP. Dat betekent dat we het onderhoud van deze rubriek sterk hebben vereenvoudigd, terwijl het overzichtelijker is geworden voor onze bezoekers.
  Allereerst zijn de 78 bestaande recensies in deze CMS-omgeving opgenomen. Op korte termijn zullen de besprekingen die in Blogs zijn geplaatst verwerkt worden, waarna we aan de slag gaan met nieuwe recensies.
  Neem een kijkje in Artikelen om deze vernieuwing met eigen ogen te aanschouwen.
  ()     link dit bericht


  2012-07-23StripSter-pep van de week
  Ik weet eigenlijk niet goed wat goed striptekenen is. Ik ben een speels iemand. Het is leuk en ik kan het ook niet laten om steeds verschillende varianten uit te proberen., net als in het schaakspel. Er is zelden iets wat ik teken, of het tegenovergestelde gaat ook door mijn gedachten. Vroeger schaamde ik me daar wel voor. Ik probeerde dan wel te doen als de Groten, maar kwam dan altijd in een kramptoestand. Toen kwam er een periode van berusting in het onvermijdelijke. Maar het laatste jaar denk ik: Ik ben zo en daar maak ik iets van. Ik voel me daarin veel gelukkiger. Er lukt me ook meer.
  (vrij naar Godfried Bomans).
  Reageer hier op deze pep-talk.
  ()     link dit bericht


  2012-07-23Esther Tusquets is overleden
  De bekende Spaanse schrijfster en uitgeefster Esther Tusquets (1936-2012) is op maandag 23 juli 2012 op 76-jarige leeftijd overleden. Aan het hoofd van uitgeverij Lumen (Barcelona) is zij o.a. verantwoordelijk geweest voor het uitgeven en promoten van de Argentijnse striptekenaar Quino (1932) in Spanje. Het literaire werk van Esther Tusquets is ook in het Nederlands verschenen, o.a. bij Prometheus en Meulenhoff.
  ()     link dit bericht


  2012-07-24Catalaanse Kuifje-vertaler krijgt een plein
  Vertalen is vaak een ondankbare onderneming. Maar niet voor de dichter en politicus Joaquim Ventalló i Vergés (1899-1996) die al het werk van Kuifje naar het Catalaans heeft vertaald. Het Catalaans is een van de vier officiële talen van het Iberisch Schiereiland: Spaans, Catalaans, Galicisch en Baskisch. In de regio van Catalonië zal de gemeente van Terrassa - geboorteplaats van de Kuifje-vertaler - een plein naar Joaquim Ventalló i Vergés vernoemen. Een mooi huldebetoon aan het werk van de stripvertaler die doorgaans als anoniem persoon door het leven gaat.
  ()     link dit bericht


  2012-07-25Viktor & Frenky 2: Kantje boord!
  Bij TreeGarden Comix verscheen onlangs Viktor & Frenky 2: Kantje boord! van Daniel van den Broek.
  Voor € 4,95 volg je in 20 kleurenpagina's de verdere avonturen van onze onsympathieke helden. Het Monster van Loch Ness, Sinterklaas en Dickens' Kerstvertelling moeten het onder andere ontgelden.
  De strip wordt gedistribueerd door Pinceel Stripverspreiding; vraag er je stripboer naar!
  ()     link dit bericht


  2012-07-27Nieuwe website Stripfestival Breda
  Trots presenteren we onze nieuwe website. Hierop kun je alle wetenswaardigheden rondom de 4de editie van Stripfestival Breda vinden. Op 8 en 9 september2012 a.s. is Breda weer de stripstad van Nederland. Met een spectaculair programma dat onder andere in het Chassé Theater en De Grote Kerk plaatsvindt, verwachten we opnieuw weer vele duizenden bezoekers te verwelkomen. Ook zullen er meer dan 150 tekenaars uit binnen- en buitenland aanwezig zijn. Een groot stripspektakel!
  ()     link dit bericht


  2012-07-27Nederlandse MAD stopt na 6 nummers
  De MAD website meldt:
  "Laatste kans om ons aan te klagen. Het hilarische 6e en laatste nummer ligt vanaf NU in de winkel."
  Mars Gremmen op zijn blog:
  "Daarom hier de laatste 'Mars rekent af met...'-pagina's die de eindstreep niet hebben gehaald. Deze keer rekenen Ger Apeldoorn en ik af met verpleegsters."
  ()     link dit bericht


  2012-07-27Hoe ik van mijn hobby mijn werk maakte
  "'Wat in jouw persoonlijke leven heeft je werkveld beïnvloed en wat heeft het je gebracht?’ vraagt Karin Ramaker op haar blog. Haar post is een mooie gelegenheid om wat zaken voor mezelf op een rijtje te zetten."

  Michael Minneboo schrijft over zijn werk als stripjournalist.
  ()     link dit bericht


  2012-07-28Matteo Bal: Strijders voor Stalin
  De 15-jarige Matteo Bal uit Wageningen heeft een historische strip getekend over 4 Russische jachtvliegers in de Tweede Wereldoorlog.
  De plaatselijke krant Hoog & Laag plaatste een maand geleden het artikel "Jonge Wageninger maakt stripalbum".
  De strip van 54 pagina's kan bij Boekscout Yo! voor € 17,95 aangeschaft worden.
  ()     link dit bericht


  2012-07-28Een prachtige dag van Michiel Wijdeveld
  Vorige maand stuurde Michiel Wijdeveld een mail over zijn te verschijnen cartoonbundel Een prachtige dag. Het boek met harde omslag zal ruim 60 cartoons gaan bevatten in een stijl die aan Joost Swarte doet denken. De prijs is € 15,- + 3,- verzendkosten; bij afname van meerdere exemplaren vervallen de verzendkosten.
  Stuur een mail naar info@michielwijdeveld.nl met daarin je naam, adres en gewenste aantal exemplaren.
  Het boek gaat ter perse zodra er 250 exemplaren zijn besteld. De eerste 100 exemplaren worden geleverd met een genummerde en gesigneerde miniatuur piezografie.
  ()     link dit bericht


  2012-07-28Erik de Graaf over Scherven
  Hierbij de video op YouTube waar striptekenaar Erik de Graaf over zijn boek Scherven vertelt. Een boek over verlies, dromen, onschuld en een onmogelijke liefde tijdens de Tweede Wereldorlog tussen een Nederlandse jongen en een Joods meisje. Erik de Graaf doet ook mee aan de nieuwe versie van het Bommelverhaal De Bovenbazen dat momenteel in het dagblad NRC wordt gepubliceerd.
  ()     link dit bericht


  2012-07-29Evert Geradts in EPPO
  Stripblad EPPO wijdt aandacht aan striptekenaar Evert Geradts (Den Haag, 1943). We hebben het natuurlijk over de Boekenkast van ... geschreven door stripjournalist Robin Schouten. Lezen!
  ()     link dit bericht


  2012-07-30StripSter-pep van de week
  Wie is gelukkig? Degene die striptekenaar is. Rust is de plaats waarin je als (strip)tekenaar je ziel kan groeien. Een beroep als striptekenaar is een van de plezierigste dingen die er bestaan. Vaak moet je tegen de stroom in roeien. Maar dat is wellicht de enige manier om bij je doel te komen. Blijf roeien. Wees volhoudend. Hardnekkig volhoudend tot de laatste stripplaat!
  Reageer hier op deze pep-talk.
  ()     link dit bericht


  2012-07-31Enquete Stripbeurzen (3)

  Onze Stripbeurzen enquete heeft de mijlpaal van 200 ingevulde formulieren bereikt. Dat vieren we met een beeld dat de sfeer rond diverse stripbeurzen treffend vertolkt.
  Bovenstaande scene is uit Jeruzalem van Guy Delisle (uitg. Oog&Blik | De Bezige Bij).
  ()     link dit bericht


  2012-07-31Presentatie The Hunger van Peter Rogiers
  Donderdag 9 augustus a.s. presenteert Peter Rogiers zijn comicdebuut The Hunger 1: Snowman vs. Squid bij Mekanik Strip in Antwerpen.
  Peter Rogiers is beeldhouwer, en daarbij gefascineerd door het medium strip.
  The Hunger wordt een trilogie in collage-stijl. Het scenario schreef hij in samenwerking met Lieve Organe.
  De comic verschijnt bij MER Paper Kunsthalle in 72 kleurenpagina's A4 en kost € 20,-.
  ()     link dit bericht


  2012-07-31Jeroen Funke signeert bij Lambiek
  A.s. zaterdag 4 augustus signeert Jeroen Funke zijn nieuwe album Victor & Vishnu Op Veelvuldig Verzoek bij Stripwinkel Lambiek in Amsterdam.
  Met Victor & Vishnu (een beer met een bril en een halfvogel/halfaap) weet Jeroen Funke een krankzinnig hilarische, soms poëtische, maar altijd zeer geestige strip voor jong en oud neer te zetten. Ze kruipen in de huid van astronauten, monsters, zombies, Jim Henson en Zorro. Ze spelen Super Mario, badminton en Risk. Ze ontmoeten grootheden als Napoleon, Silver Surfer, God en The Beatles.
  Maar niets daarvan zit in dit album, dat doen ze allemaal in hun vrije tijd. Het album is uitgegeven door Strip 2000 en naast de verhaaltjes uit het kindertijdschrift Boekie Boekie is ook het 9-pagina tellende verhaal opgenomen, waarmee Funke de Jan Hanlo Media-Essayprijs 2011 heeft gewonnen.
  ()     link dit bericht


  70 berichten
  2012-08-01Comiclopedia vernieuwd
  Kees Kousemaker's Comiclopedia is vernieuwd.
  "De Comiclopedia is 's werelds grootste overzicht van striptekenaars, en de visie van Kees Kousemaker (1942-2010), een fanatieke liefhebber van strips die in 1968 Lambiek opende, Europa's eerste stripspeciaalzaak. Kees' missie was behalve de promotie van het beeldverhaal in het algemeen, de kloof tussen stripgerelateerde en 'conventionele' kunst te dichten. Wij proberen zowel de winkel als de website in die gedachte voort te zetten."
  ()     link dit bericht


  2012-08-01Achterstallige recensies online
  Niek Hermsen schreef dit voorjaar voor ons 3 recensies van Bonte-albums:
 • Kurt Cassauwers & Ivan Claeys : De vis & Ivo,
 • Freezer : Agent Nikx: De klonen van dokter von Klaun 1 & 2,
 • Juul : 3 bundels met gags.
  Plus 2 recensies door Santiago:
 • Geinz : Inspecteur Blomme 2: Handen omhoog!,
 • Johnny Bekaert : Psychopâté.
  Deze besprekingen zijn nu opgenomen in Artikelen.
  De Bonte-strips zullen op het 27e Brabants Stripspektakel in Valkenswaard bij de stand van Bonte verkrijgbaar zijn (met pakket-voordeel).
  ()     link dit bericht


 • 2012-08-01Dieren tekenen in het Stripmuseum Groningen
  Ontdek het dier in jezelf tijdens de Bommel Tentoonstelling in het Nederlands Stripmuseum Groningen. De tentoonstelling Waarom is Bommel een beer? loopt tot en met 30 september 2012 a.s. en legt een link tussen de Bommelfiguren en de dierenwereld. In een nieuwe workshop Striptekenen leren kinderen met welk dier zij de meeste overeenkomsten hebben en hoe ze dat dier het beste kunnen tekenen. De workshops beginnen elke dag om 13.30 uur.
  ()     link dit bericht


  2012-08-02Recensie Boeken verslinden van Michel den Hamer & Niquicho
  Michel den Hamer & Niquicho leerden elkaar 2 jaar geleden kennen op StripSter. Hun samenwerking resulteerde in strips en gags met vaak een absurde twist, die versterkt wordt door de lieftallige tekenstijl.
  Ze hebben hun werk nu gebundeld in de eigen-beheer uitgave Boeken verslinden. Santiago bespreekt het.
  NB: Michel en Niquicho komen signeren in Valkenswaard.
  ()     link dit bericht


  2012-08-02Tom Carbon 3: Schudden voor gebruik
  Tijdens het Brabants Stripspektakel verschijnt bij Strip 2000 de strip Tom Carbon 3: Schudden voor gebruik van Luc Cromheecke.
  Prijs: € 8,95.

  In de Strip 2000 stand op het Stripspektakel (25 & 26 augustus) signeren o.a. Luc Cromheecke, Marq van Broekhoven, Ype Driessen en Gerard Leever.
  ()     link dit bericht


  2012-08-02Korting bij Prof. Barabas
  We geven van 10 juli t/m zondag 5 augustus 2012 a.s. 15 % korting op aankopen op onze website profbarabas.nl. Voor onze trouwe members die een kortingscode hebben, geldt de 10% korting ook. Voor diegene die het zijn vergeten de code is: memberkorting. Onze winkel in 's-Gravendeel is gesloten van 11 juli t/m dinsdag 7 augstus 2012 a.s. Vanaf woensdag 8 augustus zijn we weer open vanaf 10 uur. Stripwinkel Barabas. Strijensedijk 3. NL-3295 s-Gravendeel. Telefoon: 06-16110888. Geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30.
  ()     link dit bericht


  2012-08-03Dik van Dieren 1: De eerste 11 zaken
  Begin september verschijnt bij Strip 2000 de strip Dik van Dieren 1: De eerste 11 zaken van Gerard Leever.
  Dik van Dieren is dol op dieren. Zo dol zelfs dat hij zijn baan bij het lab van dr. Klömp op het spel zet om de daar geteste dieren te bevrijden. Met hen begint Dik het oplossingsburo om de huur van zijn zolderetage te kunnen betalen. De 'zaken' die het buro oplost lopen niet altijd goed af, maar zorgen wel keer op keer voor grappige situaties.
  Prijs: € 8,95.
  ()     link dit bericht


  2012-08-04Leven op orde van Joost Swarte
  In september verschijnt bij Oog & Blik | De Bezige Bij de leporello Leven op orde van Joost Swarte.
  Het is een luxe overzichtswerk met aan de ene zijde de hoogtepunten van Swartes werk: de Toneelschuur, glas-in-lood-ramen en omslagen voor The New Yorker. De andere zijde bevat nooit eerder verschenen pagina's van zijn strip Leven op orde.
  De leporello (harmonicavouw) van 10 pagina's gaat ca. € 15,- kosten.
  ()     link dit bericht


  2012-08-05De Ruyter 1: De Engelsen komen!
  Begin september verschijnt bij Strip 2000 de strip De Ruyter 1: De Engelsen komen! van Pieter Hogenbirk & Herman Roozen.
  De Nederlandse zeeheld Michiel Adriaenszoon De Ruyter leefde van 1607 tot 1676. Hele boeken zijn er over hem volgeschreven. Dit boek is het zoveelste in een lange rij. Het samenstellen van de inhoud is met grote aandacht uitgevoerd. Het bevat derhalve nieuwe feiten, nieuwe visies op oude feiten, oude visies op nieuwe feiten, halve waarheden, verzinsles, leugens, achterklap, kwaadsprekerijen en lasterlijkheden. Dit alles "ter leringhe ende vermaeck". Vooral dat laatste.
  Prijs: € 8,95
  ()     link dit bericht


  2012-08-05Stripserie voor beginnende lezers gestart

  Michiel van de Vijver geeft samen met collega striptekenaar Gerben Valkema (bekend van de dagstrip Elsje) een zestal educatieve stripboeken uit, speciaal voor kinderen van zes en zeven jaar. Michiel maakt de stripserie Joep, en Gerben is al jaren de auteur van Kik. Samen hebben zij de reeks Kijk en Lees opgezet, speciaal voor beginnende lezers in groep 3 en 4. De boeken verschijnen vandaag.
  Daarnaast is de site kijkenlees.nl rond de serie online gegaan, met alle informatie over de educatieve stripboekenserie. Daar kun je meer te weten komen over de AVI-leesmethode van de boeken, zijn er voorbeelden van de strips te vinden, een aantal kleurplaten en uiteraard de webwinkel.
  ()     link dit bericht


  2012-08-05John Reid op zoek naar zijn Schotse wortels
  In juli 2012 maakte John Reid voor de Volkskrant, samen met Jean-Marc van Tol, een reis door het land van zijn voorvaderen.
  "Vertellen dat je naar Schotland gaat, lokt onvermijdelijk dezelfde reactie uit. "Oh Schotland. Jaaaaa. Zoooo mooi. Prachtig!" Dan volgt een pauze van drie seconden en gaat het hoofd van de gesprekspartner een klein beetje schuin: "Maar ja.....dat weer, hè."
  Het is mij allemaal best. Schotland is namelijk niet gemaakt voor zonaanbidders. Schotland is gemaakt voor mannen: je kunt er zalmvissen, raften, vogels kijken, jagen, golfen en whisky drinken. Het is een wonder dat er überhaupt nog vrouwen wonen.
  Ik ging dit keer voor de whisky."

  Lees het verslag op foksuk.nl.
  ()     link dit bericht


  2012-08-06De VrijMiBoys: Opstartproblemen
  Begin september verschijnt bij Strip 2000 de fotostrip De VrijMiBoys: Opstartproblemen van Ype Driessen.
  Jonge ondernemers zijn ze, maar aardige ondernemers: de VrijMiBoys, GJ is de ideeënman, Varun de IT-nerd en Justin de playboy. Op hun weg naar de top worden de VrijMiBoys geconfronteerd met problemen waar elke ondernemer zich in zal herkennen: van wanbetalers en regeldruk tot deadlinestress, lastige stagiares en onmogelijke opdrachtgevers. Lukt het de VrijMiBoys bijtijds het juiste verdienmodel te vinden of gaan ze ten onder aan opstartproblemen?
  Ype Driessen heeft het medium fotostrip aan de vergetelheid ontrukt en er een geheel eigen, humoristische draai aan gegeven.
  Prijs: € 9,95
  ()     link dit bericht


  2012-08-06StripSter-pep van de week
  Tegen de stroom in striptekenen is de enige manier om bij de bron te komen. Een mens -en zeker een striptekenaar!- moet altijd blijven leren, zelfs op zijn laatste dag. Je hoeft de perfecte tekening niet te zoeken. Je hoeft alleen je verwachtingen maar op te geven. Striptekenen begint met een glimlach, groeit met een traan en eindigt met een kus.
  Reageer hier op deze pep-talk.
  ()     link dit bericht


  2012-08-06Bureau Warmoesstraat van Heuvel en Middelkoop
  Op redlightdistrictcomic.com is het stripboek Bureau Warmoesstraat van Erik Heuvel en Piet Middelkoop te bestellen.
  De strip geeft je een uniek inzicht in de waargebeurde en authentieke verhalen, de anekdotes en de legende van Nederlands bekendste politiebureau op de wallen van Amsterdam: Bureau Warmoesstraat.
  Het boek van 24 full-color pagina's kost € 13,- (inclusief verzendkosten).
  ()     link dit bericht


  2012-08-06Nieuwe beurs: De StripBazaar
  Tussen half september en half maart gaapt een leegte in de beursagenda. Wij denken dat er behoefte bestaat om vóór de winterslaap nog een keer bijeen te komen voor een gezellig publieksevenement op stripgebied.
  Op De Bazaar in Beverwijk (voorheen De Zwarte Markt) wordt een hal ingericht voor themabeurzen. Deze hal van 70 x 25 meter biedt ruimte aan zo'n 60 kramen en 15 booths met vaste wanden. De hal heeft een aangename ambiance (daglicht!).
  Op zaterdag 3 en zondag 4 november vindt hier De (eerste) StripBazaar plaats, een gezellig, druk, weersbestendig stripevenement, niet alleen voor de vertrouwde stripliefhebber, maar vooral ook voor een breder (Bazaar-) publiek. Het streven is naar een jaarlijkse frequentie, met een optie op een extra voorjaarseditie in de oneven jaren.
  De StripBazaar is beide dagen geopend van 8.30 tot 18.00 uur. Er zullen publicitair interessante stripmakers aanwezig zijn (ook uit het buitenland) en er worden gratis workshops striptekenen gegeven. Afhankelijk van ruimte vinden er extra publieksactiviteiten plaats.
  De organisatie is in handen van Arco van Os (Str!pdagen Gorinchem) en Ton Schuringa (Stripdagen Haarlem).
  Mail voor meer informatie naar destripbazaar@funnypens.nl
  ()     link dit bericht


  2012-08-07Vincent van Gogh: De wording van een schilder
  In oktober verschijnt bij Oog & Blik | De Bezige Bij het boek Vincent van Gogh: De wording van een schilder van Teun Berserik.
  Wat bewoog deze jongen uit Zundert om ten faveure van zijn kunstenaarschap naar Frankrijk te trekken? Daar ging een roerige jeugd in Den Haag aan vooraf.
  In De wording van een schilder brengt Berserik misschien wel de mooiste periode uit het leven van Vincent van Gogh in beeld. Hoe hij zich liet beïnvloeden door zijn leermeesters, of -eigenzinnig als hij was- juist niet. Berserik toont de bezieling van deze jongeman die schilder wilde worden.
  De paperback van 120 pagina's gaat ca. € 20,- kosten.
  ()     link dit bericht


  2012-08-07Sofie en het vliegende jongetje
  In 2010 verscheen Sofie en de pinguïns, een bont boek met een verhaal over de achtjarige Sofie, over haar vrienden Billie en Timmie, maar ook met weetjes over pinguïns, met veel tekeningen van Floor de Goede en met fotostrips over Papa Pinguïn van Ype + Willem. Dat boek kreeg een Pluim van de Senaat van de Kinderjury 2011 en zat bij de laatste vijf voor de prijs van de Kinderjury. Dat maakte dat Edward van de Vendel, Floor en Ype + Willem nadachten over een vervolg.
  Dat is er dit najaar. Sofie, Billie en Timmie en de pinguïns krijgen gezelschap van Ulrik. En… Ulrik houdt niet van pinguïns. Omdat ze niet kunnen vliegen. Hoe moet dat nu?
  Ook in dit deel weer tekeningen en strips van Floor, fotostrips van Ype + Willem en weetjes over pinguïns en over vliegen. En een rijtje extra's achterin het boek!
  ()     link dit bericht


  2012-08-07Belgische strippostzegels
  Tijdens Temsifil 2012, het Nationaal Kampioenschap Filatelie in Temse van 14 tot 16 september a.s., verschijnen 10 postzegels met Belgische striphelden.
  Daarnaast een postzegel van het zeilschip Zenobe Gramme getekend door William Vance, vergezeld van het boekje William Vance et la mer.
  En tenslotte een zegel Temse, stripgemeente (Suske en Wiske aan de beeldengroep De Kaailopers in Temse), een tekening van Paul Geerts.
  Op Temsifil zijn er voor de postzegels speciale tijdelijke afstempelingen.
  ()     link dit bericht


  2012-08-07AndREVANbuuren exposeert in Nieuwkoop
  In de week van 14 t/m 19 augustus exposeert de kunstschilder en part-time StripSter tekenaar andREVANbuuren (Duk Deny) een aantal schilderijen en een serie nieuwe, kleine en dus betaalbare, aquarellen in het Reghthuys te Nieuwkoop (Reghthuysplein 1, 2421 BE). Mede exposant is de beeldhouwster Nienke van der Kooi.
  De tentoonstelling is geopend dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00. Toegang gratis!
  De meeste aquarellen zijn al te zien op andrevanbuuren.nl.
  Getoonde aquarel Boommans heeft een diameter van 88 mm.
  ()     link dit bericht


  2012-08-08Dansen op de vulkaan van Floor de Goede
  In november verschijnt bij Oog & Blik | De Bezige Bij het boek Dansen op de vulkaan van Floor de Goede.
  In het semi-autobiografische verhaal focust Floor vooral op hoe er binnen een liefdesrelatie sprake kan zijn van gemis en afstand.
  In het eerste deel komt de prille liefde aan bod, in het tweede deel is het samenleven een status-quo geworden, en in het derde deel besluit Floor naar zichzelf op zoek te gaan in de wilde uitgaansstad New York.
  De paperback van 256 pagina's gaat ca. € 25,- kosten.
  ()     link dit bericht


  2012-08-08Kort & Triest 3: Betoverd!
  De stripreeks Kort & Triest staat wekelijks in o.a. jongerenkrant KidsWeek/7Days.
  Een humoristische drie-plaatjesstrip waarin alle bekende sprookjes op de hak worden genomen. In dit deel 3 staan ook de stroken rond Harry Potter en In de ban van de Ring, die eerder zijn verschenen in Stripweekblad EPPO. Met veel tekstbijdragen van scenarioschrijver Herman Roozen (van o.a. Dirk Jan).
  De paperback van 48 pagina's kleur verschijnt in september en kost € 7,95.
  ()     link dit bericht


  2012-08-08Lectrr in Taxi Vanoudenhoven (Eén)
  Rob was behoorlijk de kluts kwijt toen bleek dat kandidaat Steven één van zijn favoriete cartoonisten is. Hij vergat zelfs bijna de eerste vraag te stellen. Aan het einde van de rit kreeg Rob een leuke tekening, maar de kandidaten gingen helaas met lege handen naar huis. Ze speelden een foutloos parcours, maar gokten fout bij de alles-of-niets-vraag.
  Bekijk hier de video.
  ()     link dit bericht


  2012-08-08Carlos Albiac is overleden
  Op 1 augustus 2012 j.l. is de Argentijnse scenarist Carlos Albiac op 84- jarige leeftijd overleden. Hij werkte samen met allerlei tekenaars zoals Carlos Casalla, Lito Fernández, Horacio Lalia, Alberto Breccia en Ernesto García Seijas. Voor zijn werk heeft hij verschillende nationale en internationale prijzen in ontvangst genomen. Onze condoleances.
  ()     link dit bericht


  2012-08-09Sigmund tweeëntwintigste sessie
  Omstreeks 1 november verschijnt bij De Harmonie de gag-bundel Sigmund tweeëntwintigste sessie van Peter de Wit.
  Onze therapeuter helpt een christelijke homo in gewetensnood en ontvangt een depressieve Sinterklaas in zijn spreekkamer. Daarnaast heeft dokter Sigmund ook nog een wachtlijst vol twijfelopvoeders, flexitariërs en damesondergoeddieven. En wat doe je als je levenscoach, personal trainer en loopbaanbegeleider niet door één deur kunnen?
  Het is duidelijk, in onze krankzinnige maatschappij is Sigmunds praktijk een veilige haven.
  Paperback, 72 pagina's, prijs € 9,90.
  ()     link dit bericht


  2012-08-09Evert Kwok 4
  In november verschijnt bij Syndikaat de 4e Evert Kwok van De Blouw & Evenboer.
  Meer dan 4200 fans volgen Evert Kwok via Facebook. Elke week verschijnt er een nieuw cartoon op www.evertkwok.nl, dus een vierde album kon niet lang meer uitblijven. Voor november dit jaar staat er weer een album boordevol flauwe grappen en grappige droogte aan te komen.
  Softcover, 48 pagina's full-color.
  ()     link dit bericht


  2012-08-09Themo Lobos is overleden
  De Chileense scenarist en striptekenaar Themo Lobos (1928-2012) is op 8 augustus 2012 j.l. op 83-jarige leeftijd overleden. Op 18-jarige leeftijd was hij al werkzaam als striptekenaar met allerlei bekende strips van zijn hand. Maar zijn bekendste creatïe is een jongetje genaamd Mampato die door de tijd kan reizen. Een groot verlies voor de Chileense stripwereld.
  ()     link dit bericht


  2012-08-10Niet zo, maar zo! van Joost Swarte
  In november verschijnt bij Oog & Blik | De Bezige Bij de bundeling Niet zo, maar zo! van Joost Swarte.
  We weten allemaal dat er geen formule is die richting geeft aan het leven. Voor elke beslissing die moet worden gemaakt zijn de omstandigheden anders. Als je maar scherp genoeg naar een probleem kijkt, blijkt er altijd een vernieuwende oplossing mogelijk te zijn.
  Swarte laat hier zien dat hij een zeer scherpe blik heeft en een enorme dosis inventieve humor.
  Niet zo, maar zo! is gebonden, 304 pagina's en gaat ca. € 25,- kosten.
  ()     link dit bericht


  2012-08-10Voettocht naar de binnenlanden van het huwelijk van Peter van Straaten
  'Vijf jaar,’ zei Ernst, en hij hief plechtig zijn glas, ‘we zijn vijf jaar bij elkaar. Ik had ze voor geen goud willen missen, jij?’
  ‘Nee,’ zei Ingrid, ‘nee. Voor geen miljoen.’
  Hij boog zich voorover en kuste haar voorzichtig op haar lippen. Hij gooide het zoutvaatje om.
  ‘Neem me niet kwalijk,’ zei hij.
  ‘Geeft niks,’ zei Ingrid.
  Hij tilde opnieuw zijn glas op.
  ‘Op nog eens vijf jaar,’ zei hij en hij klonk met haar.
  ‘Ja,’ zei Ingrid en ze nam een veel te grote slok.

  Voettocht naar de binnenlanden van het huwelijk is een selectie van het beste proza van Peter van Straaten over relatieperikelen, die hij illustreerde met gloednieuwe tekeningen.
  Het gebonden boek van 208 pagina's verschijnt omstreeks 1 november en gaat € 15,90 kosten.
  ()     link dit bericht


  2012-08-10Jeroen Janssen de 1ste dorpstekenaar van Doel
  Het bedreigde polderdorp Doel krijgt na drie dorpsdichters een dorpstekenaar. Derde dorpsdichter Hilde Van Cauteren geeft aanstaande zondag, tijdens de 38e Scheldewijding, de fakkel door aan 1ste dorpstekenaar Jeroen Janssen.
  Jeroen is een vertegenwoordiger van de nieuwe generatie Vlaamse stripauteurs die op eigenzinnige wijze de grenzen van het medium verkent en verlegt. Vooral bekend van enkele Afrikaanse strips als zijn debuut Muzungu, sluipend gif en recenter De wraak van Bakamé. Voor het Franse tijdschrift XXI maakte hij vorig jaar een stripreportage over Doel.
  Jeroen wordt dorpstekenaar tot eind 2013. In het najaar van 2013 zal van zijn hand een beeldverhaal over Doel verschijnen bij uitgeverij Oogachtend. Het wordt een soort getekende reportage in boekvorm. Op Adoptiedossier Doel zullen nu ook tekeningen van Jeroen verschijnen.
  ()     link dit bericht


  2012-08-11Kapitein Kreiss 1: Sigvath 63 van John Heijink
  Op het Stripfestival Breda presenteert Uitgeverij Arboris het eerste deel van de nieuwe Science Fiction serie Kapitein Kreiss: Sigvath 63.
  Kapitein Kreiss wordt geschreven en getekend door John Heijink (Eindhoven, 1968). Hij is al vroeg begonnen met tekenen en schilderen. In Eindhoven heeft hij de Kunstacademie (Reproductie Opleiding) afgerond. In 1994 ging hij in Spanje gaan wonen. Hij is daar aan de Costa Brava o.a. werkzaam geweest als grafisch ontwerper. John is inmiddels weer terug in zijn geliefde Eindhoven en werkt momenteel aan het tweede deel van Kapitein Kreiss.
  ()     link dit bericht


  2012-08-11Mijnheer Verkrijt: Buiten de lijntjes kleuren opent deuren
  Mijnheer Verkrijt van Dieter Walckiers & William Peynsaert heeft een album uit - STEEL HET HIER! Dan moet je wel eerst onze site hacken. Misschien is 't toch goedkoper om een album te kopen. We sturen het op met de post. Als u getrouwd bent met een leerkracht doen we dat in een zwarte ongemarkeerde envelop. U kan uw echtgenot(e) dan zeggen dat het gewoon een doodsbrief is van een of andere oude bekende in uw buurt. En dat is het ook. Het vreugdevol overlijden van alle oude bekende onderwijsmethoden.
  The best of, plus exclusief materiaal "Waarom Verkrijt voor de klas staat": 60 pagina's, hardcover - € 7,- exclusief verzendkosten.
  ()     link dit bericht


  2012-08-12Automotiv van Ever Meulen
  In november verschijnt bij Oog & Blik | De Bezige Bij het boek Automotiv van Ever Meulen, een rijke en veelzijdige autofantasie van de Vlaamse grootmeester. Zijn werk komt het meest tot zijn recht als hij zijn grote passie verbeeldt: auto's.
  Elk hoofdstuk wordt ingeleid door een column of essay van bijv. Herman Brusselmans, Will Tura, Lowie Vermeersch en Jidéhem.
  Automotiv is gebonden, 176 pagina's en gaat ca. € 45,- kosten.
  ()     link dit bericht


  2012-08-12Vindt ie grappig 4 van Meinder Buynink
  Zaterdag 18 augustus a.s. is het zover: De lancering van Vindt ie grappig 4 op het Kamper Stripspektakel!
  Ondanks de grotere hoeveelheid grappen die deze bundel bevat, is de prijs gewoon gelijk gebleven op € 5,-. De broekriem hoeft enkel aangetrokken te worden vanwege de hoge dosis onderbroekenlol en andere dubbelzinnigheden.
  De eerste 50 exemplaren worden geleverd met een extraatje en worden tevens genummerd en gesigneerd!
  Voor een impressie van de inhoud kunt u kijken op meinder.nl.
  ()     link dit bericht


  2012-08-13Fokke & Sukke: Het afzien van 2012
  Het afzien van..., de jaarlijkse bundeling van actuele cartoons van Fokke & Sukke is in een decennium uitgegroeid tot een begrip. De komende editie, waarvan veel grappen nog moeten plaatsvinden, bevat de beste cartoons uit o.a. NRC Handelsblad, NRC Next en diverse andere uitgaven. Het verschijnt op 8 november, ruim op tijd voor Sinterklaas en Kerst.
  De paperback met 112 pagina's zwart-wit gaat € 9,95 kosten.
  ()     link dit bericht


  2012-08-13StripSter-pep van de week
  Niet de striptekening, als dogmatische waarheid, maar het zoeken naar een waarachtige striptekening. Het zoeken naar wat het is waarlijk striptekenaar te zijn. Telkens wanneer je denkt dat je het hebt gevonden, leg je jezelf onder de loep, bevraag je jezelf. Als je een beeld van striptekenen hebt, moet je dat weer loslaten. Striptekenen is niet te vangen in beelden.
  Reageer hier op deze pep-talk.
  ()     link dit bericht


  2012-08-13Joe Kubert is overleden
  Joe Kubert is gisteren op 85-jarige leeftijd overleden. Joe werd in 1926 in Polen geboren en emigreerde als kind met zijn familie naar de Verenigde Staten.
  Hij debuteerde in 1942 met een bijdrage aan Catman Comics #8 en werkte vervolgens mee aan diverse comics.
  In Nederlandse vertaling is Joe o.a. bekend van Abraham Stone en Tex, en Fax from Sarajevo (1997) dat met o.a. een Eisner- en Harvey Award werd bekroond.
  ()     link dit bericht


  2012-08-13Dick Matena terug in Eppo
  Striptekenaar Dick Matena (Den Haag, 1943) is terug in stripblad Eppo met Virl - Het asiel. Op de blog van stripjournalist Robin Schouten staat de cover van Eppo nr. 16, een speciale Virl tekening en niet eerder gepubliceerde foto's met Dick Matena. Eppo nr. 16 ligt nog in de winkel tot 23 augustus 2012 a.s.
  ()     link dit bericht


  2012-08-14Fokke & Sukke aan de studie
  Fokke & Sukke aan de studie is wetenschappelijk bewezen de meest uitgelezen en significante manier om je studieschema in de war te schoppen.
  Een bundel met de beste studentengrappen van Fokke & Sukke, exclusief in de winkels van Selexyz voor maar € 12,50.
  ()     link dit bericht


  2012-08-15Cosplayers gratis naar Breda
  Als je naar het Stripfestival Breda gaat, is het beste om in cosplay kostuum (als film en/of striphelden verklede personen) te gaan. Cosplayers worden namelijk op het evenement op 8 en 9 september 2012 a.s. gratis naar binnen gelaten. Heb je geen cosplay, dan heb je gewoon pech en moet je vet dokken: €7,50 voor een dag of 13 euro voor het weekend!
  ()     link dit bericht


  2012-08-15Philemon van Fred integraal bij Hum!
  De serie Philémon is uniek door de surrealistische verhalen in combinatie met de grafische stijl van maker Fred (Fredéric Othon Theodore Aristidès, 1931).
  Na publicatie van een aantal verhalen in stripweekblad PEP verschenen er 9 albums in het Nederlands.
  Deze verzamelaarseditie moet de complete Nederlandstalige uitgave worden die Philémon verdient. De gehele reeks van 17 albums zal als fraaie hardcover verschijnen in een gelimiteerde oplage. Het eerste album Het vogelverschrikkers vagevuur wordt op de stripbeurs van Valkenswaard op 25/26 augustus 2012 gepresenteerd. De verkoopprijs is € 19,95.
  Bij Uitgeverij Hum! kun je jouw interesse in deze reeks aangeven.
  ()     link dit bericht


  2012-08-15Nieuw stripblad TOJ bij Kippenvel
  Er komt een nieuw stripblad uit bij Uitgeverij Kippenvel dat TOJ gaat heten. Het blad verschijnt in september voor het eerst, op de Stripdagen in Breda. Het heeft 60 pagina's zwart/wit geniet en een omslag in kleur.
  Vanwege het eerste nummer maak ik een prijsvraag. De stripauteurs die eraan meewerken noem ik bij hun voornaam: Wim, Patty, Theo, Gerrit, Gerard, Ben, Jan, Jan en Jan.
  Vraag 1: waar slaat de naam TOJ op?
  Vraag 2: weet u zoveel mogelijk achternamen bij deze stripauteurs?
  U kunt het antwoord sturen naar andrewij@kabelfoon.nl. De 2 winnaars krijgen op de stripbeurs in Breda gratis het eerste exemplaar.
  ()     link dit bericht


  2012-08-15Harry Harrisson is overleden
  De Noord-Amerikaanse schrijver en striptekenaar Harry Harrisson (1925-2012) is vandaag op 87-jarige leeftijd overleden.
  Zijn Doodsstrijdtrilogie is een van zijn bekendste werken: Deathworld (1960, 1964 en 1968).
  Tussen 1950 en 1960 werkte hij o.a. als scenarist aan de Flash Gordon verhalen.
  Namens StripSter, onze condoleances.
  ()     link dit bericht


  2012-08-16Fotoverslag 1e BNS Ledendag
  Afgelopen zaterdag werd op kasteel Groeneveld in Baarn de eerste ledendag van de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers gehouden. Er werd vergaderd, gelunchd, geleerd, getekend en geborreld door ruim twintig leden.
  Op de BNS Facebook-pagina staat een fotoreportage van deze bijeenkomst.
  ()     link dit bericht


  2012-08-16Dick Matena interview bij OBA Live
  Dick Matena werd een uur lang geïnterviewd door Robert van Altena bij Oba Live (20-07-2012).
  Dick vertelt openhartig over zijn strips en carrière die in 1960 begon: "En toen kwam Marten Toonder binnenlopen. Dat maakte wel indruk op me! En hij vond mijn tekeningen leuk. Ik ben een geboren striptekenaar." Heel erg interessant!
  ()     link dit bericht


  2012-08-17Hoe Adam en Eva het paradijs werden uitgesodemieterd door W. Goudswaard
  Hoe Adam en Eva het paradijs werden uitgesodemieterd is de titel van mijn nieuwste stripboekje. Ik maakte deze strip als Bachelorproef voor mijn studie Beeldverhaal. Het is een geheel eigen interpretatie van het bekende verhaal over de uitdrijving van Adam en Eva uit het paradijs.
  De strip is 24 pagina's in z/w en kost € 2,50 + verzendkosten. Voor NL is dat € 1,50, voor België € 2,55.
  Geïnteresseerden kunnen me een mail sturen voor meer informatie.
  Wouter Goudswaard.
  ()     link dit bericht


  2012-08-17SKETCH THURSDAYS in Vlaanderen
  SKETCH THURSDAYS is een nieuw artistiek concept opgestart in Antwerpen en sinds kort ook in Gent. Een tiental kunstenaars uit verschillende disciplines of stijlen komt elke laatste donderdag van de maand samen om vrij te schetsen voor publiek. De tekeningen of schetsen worden ter plaatse gemaakt, meteen opgehangen en aan zeer lage prijzen verkocht zonder enige bemiddeling.
  Antwerpen: Bar Nadar, Ernest van Dijckkaai 19-20, 2000 Antwerpen.
  Gent: Café BoHo, Vrijdagsmarkt 26, 9000 Gent.
  Elke laatste donderdag van 19u30 tot 23u.
  ()     link dit bericht


  2012-08-19Midgard 2: Onderweg van Steven Dupré
  Op 12 september verschijnt het 2e deel in de Midgard-cyclus van Steven Dupré. In het 1e (dubbel-)album De aanval / De inval werden 2 werelden geïntroduceerd:
  enerzijds van de Vking Snorri, anderzijds van de Alien Oon. Beide werelden raakten elkaar letterlijk in het midden van het album.
  In Midgard 2: Onderweg zet de achtergelaten Viking Snorri, samen met de jonge schooier Joric, te voet zijn lange tocht naar het noorden voort. Hoofdman Knut van zijn kant zeilt na de succesvolle raid beladen met buit naar huis. Daartussen bevindt zich ook Oon, de uit detentie op zijn moederschip ontsnapte Alien. De Vikingen proberen te achterhalen wat Oon precies kan zijn, maar een storm strooit roet in het eten.
  Midgard 2: Onderweg verschijnt bij De Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde, telt 88 pagina's zwart-wit en gaat € 9,99 kosten.
  ()     link dit bericht


  2012-08-20StripSter-pep van de week
  Voor mij is een leeg vel papier een groot oppervlak, bedekt met voorwerpen, in een zekere orde geschikt. Met denken kom je van A naar B. Met niet-denken, met je intuïtie, kom je verder. Bemoediging is twee derde van het vak Striptekenen. Ik ga niet langs de deur om mensen te bezoeken of om een praatje met ze te maken. Dat kan ik allemaal niet, en dat doe ik dus ook niet. Maar tekenen dat doe ik graag. Ik doe dus eigenlijk maar gewoon wat ik kan. Het is een zegen iedere dag opnieuw te kunnen tekenen.
  Reageer hier op deze pep-talk.
  ()     link dit bericht


  2012-08-20Epoque – nieuwe Nederlandse strip voor iPad
  Epoque: Een avontuur van Harold Hops, Tijd-Ruimte Konijn is een digitale strip voor de iPad, gemaakt door Pascal Oost.
  Opmerkelijk aan Epoque is dat het avontuur al wordt uitgegeven voordat het tekenwerk klaar is.
  De schetsfase van het verhaal is compleet en leesbaar, maar het inkten en inkleuren van de meeste pagina's moet nog gebeuren.
  In de weken ná het verschijnen zal de maker deze uitgave regelmatig updaten met fraaier uitgewerkte pagina's, totdat hij uiteindelijk denkt: mooier dan dit wordt het niet meer. En dan is het af.
  Beleef The Making of 'Harold Hops – Epoque terwijl die Making of... nog aan de gang is via iTunes voor € 0,99.
  ()     link dit bericht


  2012-08-21Nieuw stripblad TOJ bij Kippenvel (2)
  De winnaars van de TOJ-prijsvraag zijn bekend: Hans van den Boom en Herman Roozen (waar kennen we die ook alweer van?).
  Als je Uitgeverij Kippenvel volgt, weet je dat deze uitgeverij aardig wat pagina's uitgeeft uit het prachtige blad Taptoe. Maar liefst 10 albums van elk zo'n 100 pagina's van Rik, Clio en Pluk door Jan Steeman. Daarnaast verschenen in Ratjetoe aardig wat pagina's van wat er in Taptoe heeft gestaan. En ik heb vele jaren geleden nog een Jippo-index uitgebracht.
  Nu gaan we een stap verder. Ik vond het altijd zonde dat niet iedereen weet, wat er allemaal in Taptoe heeft gestaan. Ik dacht dan ook dat dit gezien moet worden. Daarom breng ik nu TOJ uit, wat staat voor Taptoe, Okki, Jippo. Het zijn af en toe losse verhalen, gags en cartoons, waarbij je eigenlijk niet gelijk aan een album denkt.
  De tekenaars zijn Wim Stevenhagen, Patty Klein, Theo Steeman, Gerrit de Jager, Gerard Wiegel, Ben Verhagen, Jan van der Voo, Jan Vervoort en Jan Steeman.
  ()     link dit bericht


  2012-08-21De Klare Lijn - Nijmeegs Stripfestijn
  Het Nijmeegse Stripfestijn De Klare Lijn is een initiatief van het Vlaams Cultureel Kwartier en Movie Machine, in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid.
  Het doel van Stripfestijn De Klare Lijn is de stripcultuur te ontsluiten voor een breed publiek, jong en oud. Het Stripfestijn speelt in op de actuele opleving in de strips, comics, graphic novel en beeldcultuur en zal zich vooral voor het Nederlandse publiek taboedoorbrekend profileren. Streven is om het Stripfestijn tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken.
  Programma:
 • Woensdag 5 september 12:00 - Opening van Stripfestijn De Klare Lijn en van de expositie Suske en Wiske en het Opgeheven Vingertje!
 • Woensdag 5 september 20:00 - Constant Hoogenbosch in gesprek met tekenaars Paul Geerts en Hanco Kolk, journalist Geert de Weyer en Paul Reichenbach (Kamper Stripspektakel)
 • Woensdag 12 september 14:30 - Filmvertoning De Smurfen
 • Zaterdag 15 september 13:30 - Filmvertoning Suske en Wiske: De Texas Rakkers + sneltekenaar en schminken
 • Maandag 17 september & woensdag 19 september - Striptekenworkshops voor scholen (niet openbaar toegankelijk)
 • Woensdag 26 september 19:30 - Thomas Verbogt over Kuifje
  Nadere informatie vind je op DeKlareLijnNijmegen.nl.
  (Het moet me toch van het hart dat ik het programma erg conservatief en allesbehalve taboedoorbrekend vind.)
  ()     link dit bericht


 • 2012-08-21Geronimo Stilton op Brabants Stripspektakel
  De 27e editie van het Brabants Stripspektakel in Valkenswaard komend weekend, krijgt een wel heel bijzondere gast: Geronimo Stilton komt hoogstpersoonlijk zijn muizenissige boeken signeren. Bovendien kunnen de kinderen met hem op de foto, maar ook meedoen aan allerlei leuke Geronimo spellen.
  ()     link dit bericht


  2012-08-21Pierre-Alain Bertola is gestorven
  De Zwitserse tekenaar Pierre-Alain Bertola (1956-2012) is op 17 augustus 2012 j.l. op 56-jarige leeftijd gestorven. Het toeval wil dat hij ook op die dag geboren werd.
  Gedurende de jaren tachtig werkte hij voor Éditions Futuropolis in Parijs. In 2009 maakte hij een stripversie van de roman Of Mice and Men uit 1937 van de Noord-Amerikaanse schrijver John Steinbeck. Een droom die werkelijkheid werd, aldus de kunstenaar. Een rijke stripcarrière.
  Namens StripSter, onze condoleances.
  ()     link dit bericht


  2012-08-22Jan van Haasteren fansite

  Twee verzamelaarsters van het werk van striptekenaar Jan van Haasteren (Schiedam, 1936), Anja Huizing en Rita de Jong, zijn een mooie Jan van Haasteren fansite begonnen, die zich concentreert op zijn tekenwerk en strips.
  "Best trots zijn we op onze eigen website. Deze geeft een impressie over zijn tekenwerk. Jan zelf heeft de site gezien. Zijn goedkeuring heeft hij uitgesproken. Zou je willen reageren op de site, dan is het voor ons leuk dat je dit doet via het kopje contact op de webpagina", aldus Anja en Rita. Doen!
  ()     link dit bericht


  2012-08-22Sergio Toppi is overleden
  De Italiaanse tekenaar en illustrator Sergio Toppi (1932-2012) is gisteren 21 augustus 2012 op 79-jarige leeftijd overleden. Toppi is onder meer bekend van de reeks Un homme, une aventure en van zijn bijdrage aan L'Histoire de France en bande dessinée, dat in de jaren 1980 bij Larousse verscheen. Hierbij een interview met Sergio Toppi uit 2008. Een groot verlies voor de internationale stripwereld. Namens StripSter, onze condoleances.
  ()     link dit bericht


  2012-08-24Met Eppo Porsche rijden
  Om het nieuwe album van de avonturenstrip De Partners te promoten schreef stripblad Eppo een wedstrijd uit. Als je weet op welke pagina in het album UFO de bekende zanger/acteur Will Smith een cameo had, maak je kans om een dag met een Porsche te rijden. De gelukkige winnaar krijgt op vrijdag 24 augustus om 10.00 uur de sleutels overhandigd door Carry Brugman, de tekenaar van De Partners. Voor meer informatie kun je contact opnemen met t.jansen@donlawrence.nl.
  Kortom, wat ze allemaal niet bedenken om dat blad te promoten!
  ()     link dit bericht


  2012-08-25De Wereldgeschiedenis door Hans G. Kresse
  Genaaid, gebonden, liggend 30 x 21 cm, 132 pagina's in full colour met alle beroemde historische platen van de grootste Nederlandse illustrator van de twintigste eeuw, uit de bladen Revue, Panorama en de Duitse Praline. Aangevuld met een aantal platen die Kresse schilderde voor andere uitgaven en de boekomslagen van uitgeverij Van Dishoeck.
  Het boek is verschenen in een beperkte oplage, waarvan de eerste honderd voorzien zijn van een speciaal genummerd en op naam gesteld inlegvel.
 • A Prijs ophalen € 39,90
 • B Prijs inclusief verzenden € 44,90
 • C Prijs inclusief verzenden en inlegvel € 49,90
  Uitsluitend te bestellen bij de samensteller.
  Per e-mail: juliusdegoede@wxs.nl,
  of een briefkaart naar:
 • Julius de Goede, Plompetorengracht 10, NL-3512 CC Utrecht.
  Bij uw bestelling graag vermelden: naam en adres voor verzending en keuze A, B of C.
  ()     link dit bericht


 • 2012-08-27StripSter-pep van de week
  Met betrekking tot mezelf ben ik een optimist. Het levert niet veel op iets anders te zijn. Verspil dus geen tijd met bepalen wat je moet doen. Doe het gewoon! Als je je hoofd vrijmaakt, als je niet meer vastzit aan dat ene idee, kun je alles tekenen wat je wilt. Egt woar!
  Reageer hier op deze pep-talk.
  ()     link dit bericht


  2012-08-28Over Commissaris Moordenaar
  Een tijd geleden beloofden Matthias Cruyssaert en Peter Brutin dat ze het tweede deel van Commissaris Moordenaar gingen publiceren op StripSter. Ze hebben een uitgever gevonden: Barcat Productions (België), die het eerste deel van de Commissaris gaat heruitgeven in twee albums. En er komt gelijktijdig een nieuw deel. Dat is voor februari 2013.
  Het is begrijpelijk dat Barcat Productions de primeur liever voor zichzelf wil houden en er dus geen StripSter-publicatie komt van het tweede deel.
  Maar treur niet, want zij komen naar het Stripfestival Breda op zondag 9 september in de stand van Barcat. Daar kan je één van de laatste 10 exemplaren van Commissaris Moordenaar bemachtigen in de zelf uitgegeven versie.
  ()     link dit bericht


  2012-08-28StripSter in Valkenswaard

  Afgelopen weekend waren we met StripSter in Valkenswaard.
  Zaterdag werd op een rustig moment deze foto gemaakt. We zien hier Henk in gesprek met Michel den Hamer en Niquicho, de auteurs van Boeken verslinden. Dat juweeltje vond gretig aftrek, zodat ook de 2e druk vrijwel uitverkocht is.
  En hieronder zien we onze zondags-tekenaars Waldo van Gheluwe en Walter Laureysens.

  ()     link dit bericht


  2012-08-29Striptember 2012
  In september 2012 vindt op diverse locaties in de stad Amsterdam de tweede editie van een bijzonder Graphic Novel Festival plaats, Striptember, waarin een maand lang aandacht zal worden besteed aan de beste striptekenkunst in Europa.
  Het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam neemt deel aan Striptember 2012 met de presentatie van de tentoonstelling InsideOut met werken van Morcky gewijd aan de gelijknamige graphic novel van de kunstenaar.
  ()     link dit bericht


  2012-08-29Stripblog: Steun voor stripvrouwen
  "Twee jaar geleden sprak ik met Natasja van Loon over haar plannen om stripslezen onder vrouwen te promoten. Volgens Van Loon lezen veel te weinig vrouwen strips. Ik zal haar binnenkort eens vragen hoe het gaat met de campagne, ondertussen kwam ik vandaag op een tumblr-blog die de seksistische verbeelding van vrouwen in comics tegen wil gaan en zijn steun wil betuigen voor de strippersonages die het stereotype beeld van de rondborstige heldin tegenspreken."
  Michael Minneboo schrijft over Men Reading Women in Comics.
  ()     link dit bericht


  2012-08-29Zone 5300 op Stripfestival Breda
  Zone 5300 zal op het Stripfestival in Breda nadrukkelijk aanwezig zijn:
 • vrijdag 7 september 13-17 uur:
  Portfoliodag in Electron. Beginnende tekenaars, cartoonisten en illustratoren kunnen hun portfolio's laten zien aan de Zone-redacteuren Eric van der Heijden, Tonio van Vugt en Sandra de Haan.
 • zaterdag 8 september 10-17 uur:
  Kunststripbeurs in de Grote Kerk
 • zaterdag 8 september 20:30 uur:
  But-Zone-Graphic AND-feest in De Avenue
  Uitgebreide informatie vind je op Zone 5300.
  ()     link dit bericht


 • 2012-08-30Lespakket striptekenen voor basisscholen Oosterhout en Breda
  Ongeveer tweeduizend leerlingen van 69 basisscholen in de gemeenten Breda en Oosterhout krijgen a.s. dinsdag 4 september 2012 een lespakket gepresenteerd van het Stripfestival Breda. Met het pakket kunnen de kinderen uit de groepen zeven en acht zelf leren hoe ze het stripfiguurtje Elsje kunnen tekenen. Dit allemaal om de kinderen warm te laten lopen voor het beeldverhaal. Onze toekomstige striptekenaars!
  ()     link dit bericht


  2012-08-30Eppo Soundtracks op YouTube
  Bij Eppo 14 van dit jaar kon je met een smartphone soundtracks bij de strips beluisteren.
  Wie geen beschikking heeft over een dergelijk apparaat kan de soundtracks ook afspelen via YouTube.
  ()     link dit bericht


  2012-08-30Prof. Oja-Aha 3 van Roel Venderbosch
  Onlangs verscheen het derde deel in de serie Prof. Oja-Aha, de vermakelijke en leerzame 1 of 2 pagina strips van Roel Venderbosch uit de Taptoe.
  In Spuug & smeerolie geeft Prof. Oja-Aha antwoord op 26 technische, ingewikkelde, verbijsterende en grappige vragen over lichaam en techniek. Waarom gaat je lichaam niet koken in de sauna? Hoe werkt een broodrooster? Waarom zijn de haren op je arm niet net zo lang als die op je hoofd? En hoe wordt plastic gemaakt?
  Het antwoord op deze prangende vragen koop je voor € 7,95 in de stripwinkel.
  ()     link dit bericht


  2012-08-31Halfjaarrapport Vlaamse boekverkoop in 2012
  Boek.be en GfK Retail and Technology Benelux verspreidden dinsdag een rapport over de Vlaamse boekenverkoop in het eerste halfjaar van 2013. Veel goed nieuws valt er niet te rapen. De algemene verkoop daalde zowel in omzet als in afzet met 6%. De grafiek met een opdeling per genre toont één lichtpunt, strips gaan er 1,5% op vooruit. Helaas komt de verklaring hiervoor met een belangrijke kanttekening.
  Lees het artikel verder op StripSpeciaalZaak.be; het gaat ook in op de buitenlandse markten.
  (Afb.: De Kiekeboes 131 is de best verkochte strip.)
  ()     link dit bericht


  2012-08-31François Schuiten ontwerpt Train World
  Op vrijdag 14 september a.s. wordt de eerste steen gelegd voor Train World, het NMBS-museum in Schaerbeek.
  François Schuiten heeft voor dit museum de scenografie verzorgd. Onlangs werd van zijn hand Schoonheid uitgebracht, een strip over (de liefde voor) de legendarische stoomlocomotief 12.004. Deze locomotief zal in Train World een prominente plek krijgen.
  De opening van het museum staat gepland voor mei 2014.
  ()     link dit bericht


  2012-08-31Slag om Arnhem 2: Hotel Hartenstein
  Gisteren werd in het Airborne Museum te Oosterbeek het 2e deel van Slag om Arnhem gepresenteerd, een stripserie getekend door Studio Vaessen.
  De titel van het tweede boek luidt Hotel Hartenstein, naar het voormalig hoofdkwartier van de Britse generaal Urquhart in september 1944. Tegenwoordig is er het Airborne Museum 'Hartenstein' in gevestigd. In dit deel worden de lotgevallen van militairen en burgers in en om Oosterbeek op een indringende manier in beeld gebracht.
  Het eerste deel De Brug ligt al een tijdje in de winkel en is uitstekend ontvangen door pers en publiek. Het derde en laatste deel staat gepland voor september 2013.
  ()     link dit bericht


  2012-08-31Programma Stripfestival Breda

 • 7 sept. 13-17 uur: Portfoliodag in Electron
 • 8 sept. 10-17 uur: expositie Roodhaar in Galerie Jan d'Art
 • 8 sept. 10-17 uur: Kunststripbeurs in de Grote Kerk
 • 8 sept. 18 uur: uitreiking Marten Toonderprijs aan Joost Swarte in de Grote Kerk
 • 8 sept. 20:30 uur: But Zone Graphic A.N.D. Party in Electron
 • 8 & 9 sept. 10-17 uur: Stripfestival in het Chassé Theater - met Geronimo Stilton, cosplayers, Elsje look-a-like en de Avengers
 • 8 & 9 sept.: Graphic A.N.D. Live Printing (diverse lokaties)
 • 23 aug. - 16 sept.: expositie Graphic and Protest in Electron
 • 28 aug. - 22 sept.: expositie Jonge Striptekenaars in de Bibliotheek Breda
  ()     link dit bericht


 • mei / juni 2012 index Nieuws-archief september / oktober 2012


  © 2012
  het Nieuws-team / StripSter
  2019-08-25