zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten stuur je nieuws- en agenda-berichten naar nieuws@stripster.eu

 nieuws

het Nieuws-archief | de StripSter Nieuwsbrief
zoek op woord:
ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
2018-02-21Foire du Livre
Vanaf donderdag 22 februari wordt in Brussel het gratis boekenfestival Foire du Livre gehouden. Zoals steeds is er veel aandacht voor de strip, met veel bekende auteurs.
Een greep van de activiteiten op zaterdag 24 februari:
10h30 – Session Dessinée « Les Beaux Etés » van Jordi Lafèbre en Zidrou. Jordi Lafèbre van Mooie Zomers zal aanwezig zijn.
13h – Conférence Enki Bilal : stelt zijn nieuwe strip Bug voor.
17h30 – Rencontre « Bouncer »; François Boucq zal het tiende deel van deze reeks voorstellen.
Voor alle stripactiviteiten tijdens dit lange weekend: website.
(dirk)


2018-02-20De Leuvense Stripbeurs
Op zondag 25 februari vindt de eenentwintigste Stripbeurs Leuven plaats, met meer dan 120 m strips, en een hoop signerende tekenaars.
Ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag wordt tekenaar
Jean Pol (Kramikse, Sammy, Annie en Peter) op deze stripbeurs extra in de bloemetjes gezet. Hij wordt niet alleen gehuldigd, maar er verschijnt eveneens van zijn hand een gesigneerde en genummerde ex-libris. Dit in een oplage van 75 exemplaren. Te verkrijgen aan 10 euro per exemplaar.
(dirk)


2018-02-18De Studio's Idéfix
Veertig jaar na het overlijden van René Goscinny, loopt 4 maart een grote tentoonstelling in Parijs: Goscinny et le cinéma.
Goscinny was de scenarist van de succesreeksen Asterix, Lucky Luke en Iznogoedh. Maar hij droomde ook van de film. Naar zijn grote voorbeeld Walt Disney richt hij in 1974 de Studio's Idéfix op in Parijs. Goscinny was ontevreden over de eerste animatiefim van Asterix, gemaakt in 1967 door de Brusselse studio Belvision. Met de hulp van tekenaar Uderzo en uitgeverij Dargaud sticht hij een eigen tekenfilmstudio op met 50 medewerkers. Twee jaar wordt er gewerkt aan De twaalf werken van Asterix. De film oogst veel succes in de Europese filmzalen.
In 1977 wordt een twee langspeelfilm begonnen, De ballade van de Daltons. Maar op 5 november 1977 slaat het noodlot toe: René Goscinny overlijdt onverwacht. Dit betekent het einde van de Studio's Idefix, want zonder drijvende kracht van Goscinny valt het project in duigen. De tekenfilm van Lucky Luke wordt nog afgewerkt, maar daarna is het gedaan. Er komt geen Franse evenknie van de Walt Disney studio's...
(dirk)


2018-02-17Getekende wielergids

Vandaag in elke Vlaamse krantenwinkel: de wielergids van het Nieuwsblad. Hierin tekende Charel Cambré, in samenwerking met Shirow di Rosso, alle wieler(super)helden. Gratis bij de weekendkrant. Een mooi hebbeding!
(dirk)


2018-02-15Stripjournalisten in het zonnetje
De P. Hans Frankfurtherprijs 2018 is toegekend aan Rob van Eijck, Willem van Helden en Joost Pollmann.
Dit jaar wordt het vak van stripjournalist in het zonnetje gezet. Drie grootmeesters uit de stripjournalistiek krijgen de P. Hans Frankfurtherprijs toegekend, in de volksmond ook bekend als de Jaarprijs voor Bijzondere Verdiensten.
Rob van Eijck, Willem van Helden en Joost Pollmann hebben zich talloze malen bewezen. Voor de Commissie voor de Stripschapprijzen was het dan ook vanzelfsprekend om dit trio voor te dragen. Zeker in het jaar waarin Het Stripschap alweer vijftig jaar bestaat. Deze vereniging heeft immers het bevorderen van de belangstelling voor het beeldverhaal, en daarmee de stripjournalistiek, hoog in het vaandel staan. Een meer dan terechte keuze dus om deze drie mannen te eren met deze prijs.
Rob van Eijck en Willem van Helden mogen wel de grondleggers van de Nederlandse stripjournalistiek worden genoemd. Als spil van een team stripliefhebbers en -kenners belichtten zij het wel en wee in stripland tijdens de Gouden Jaren van het legendarische stripinformatiemagazine Stripschrift. Ook Joost Pollmann schrijft al meer dan twee decennia over het beeldverhaal voor de Volkskrant en bladen als Onze Taal, Gaykrant, Filmkrant, Trouw en Quote. Tel hierbij zijn jarenlange werk voor Stripdagen Haarlem bij op en je hebt de winnaars pur sang van dit jaar.
Uiteraard is het trio ook op De Stripdagen aanwezig. Niet alleen om de prijs in ontvangst te nemen, maar ook voor een meet & greet met volgers van deze stripjournalisten. Zij zullen dan alles vertellen over de hoed en de rand van hun vak.

Deze prijzen worden uitgereikt op zondag 1 april op De Stripdagen, in de Jaarbeurs Utrecht.
(dirk)


2018-02-14PUSSLOOSE
Begin februari 2018 verscheen het eerste album van Pussloose bij Syndikaat.
Pussloose is een feelgood, tekstloze kattenstrip vol herkenbare situaties voor elke kattenliefhebber. Daarnaast maken de katten zelf avonturen mee; met andere dieren en zelfs met bloemen. Leuk voor jong en oud. En met bijna 20.000 volgers op Instagram veroveren Rob's katten in rap tempo de wereld.
Rob van Barneveld (1985) is een Utrechtse striptekenaar die sinds 2005 actief bezig is op stripgebied (Rood Gras, De Schat van Salami, De Vloek van Poppenstein en De Pindakaaskoning).
(dirk)


2018-02-12Graphic Recordings

Op zaterdag 17 februari gaat in het Stedelijk Museum Kampen de expositie Graphic Recordings van start. Met werk van: Marius Bauer (1867-1932), Jules Calis, Gijs Kast, Jeroen Janssen (afbeelding), Aimée de Jongh, Jan Rothuizen en Ytje Veenstra.

Na de uitvinding van de fotografie duurde het nog decennia, voordat fotografische journalistiek een plaats veroverde boven de getekende verslaggeving. Eind 19e eeuw was het getekende oorlogsbeeld nog steeds dominant boven de fotografische weergave. Tekenaars reisden af naar het strijdtoneel, maakten ter plekke tekeningen en legden hun indrukken vast. Deze tekeningen werden naar huis, naar de redactie gestuurd om daar overgezet te worden naar gravures, die in deze vorm werden gepubliceerd in kranten en weekbladen.
Het op locatie verslag leggen door middel van tekenen is een langzame manier van journalistiek bedrijven. Een manier, die verdrongen leek door de fotografie, kent sinds enkele jaren een hernieuwde belangstelling van een jonge generatie tekenaars, striptekenaars en illustratoren.
(dirk)


2018-02-10Comic Con Brussels
Dit weekend vindt de derde editie van de Brusselse Comic Con plaats in de hallen van Tour en Taxis. Liefhebbers van Geek Culture zijn er welkom voor een grote portie manga, comics, cosplay, gaming, film en tekenfilm,... Vorig jaar lokte dit event 25.000 bezoekers en de organisatoren hopen dit aantal te overtreffen dit jaar.
(dirk)


2018-02-09Drink & Draw
De Stripgilde organiseert samen met Muntpunt een Drink & Draw avond in het Muntpunt Grand Café, Brussel. Zoek een plekje aan toog of tekentafel. Hef het glas en scherp je potlood. Kom samen tekenen in het Muntpuntcafé op donderdag 22 februari van 19u tot 23u.

Het recept van een Drink & Draw is heel eenvoudig: samen tekenen met een drankje erbij. Werk op je eentje of wissel tekeningen uit. Kleur andermans illustraties in of schrijf samen een mini-stripverhaal. Alles mag en iedereen is welkom, van ervaren tekenwonders tot beginnende kribbelaars.

Wij zorgen voor voldoende tekenpapier, potloden en opdrachtjes om jullie bezig te houden, maar breng gerust je eigen materiaal mee. Geen zin om zelf te tekenen? Schuif dan gezellig aan en maak een praatje.

Bevestig alvast je komst op de Facebook Event Page.
(dirk)


2018-02-07ALFA#1 op ComiXology
SouthEast Comics, dat zijn 3 sequentialtekenaars, 3 inkleurders en een letteraar, en een Nederlandse scenarist. samen maakten zij ALFA.
Al sinds 1998 schrijf ik verhalen over mijn eigen superhelden team ALFA. Een team dat bestaat uit mensen met speciale krachten, die op de een of andere manier hun ouders verloren hebben. Ego's die met elkaar botsen en dan toch maar proberen om er samen als team uit te komen, tijdens benarde situaties. Eigenlijk heb ik dit alleen maar voor mijzelf geschreven, maar sinds 2010 heb ik toch geprobeerd om dit project van de grond te krijgen. Blijkt toch een stuk moeilijker te zijn dan ik dacht! Dus nu het bijna 2018 is, ben ik eindelijk tevreden over het resultaat.
Het eerste volume van 6 nummers is nu verkrijgbaar bij ComiXology onder de naam SouthEast Comics.
()


2018-02-05Stripfestival van Luik
Maak een trip naar Wallonië?
Op 10 en 11 februari 2018 organiseert men voor de 25ste maal het stripfestival van Luik, in de hallen van "LIEGE EXPO" (av. Maurice Denis 4 te Luik). Je koopt een inkom voor zowel het vakantiesalon "Salon Vert Bleu Soleil" als voor het stripfestival. Wat is er zoal te zien of doen?
Je kan een glaasje champagne drinken, of een fles kopen bij Champagne Vautrain; elke fles voorzien van een collectors item rond strips.
Zeefdruk demonstratie door Clari-Screen met een gratis zeefdruk ter ere van het festival voor de toevallige passant.
2de hands strips en curiosa worden ter plaatse verkocht.
Wil je lid worden van de fanclub van François Walthéry, dat kan ter plaatse.

Een strip kopen betekent een ticket voor een tekening van jouw favoriete tekenaar. Een eerste blik op de aanwezige striptekenaars:
BRADA (Servië) (zaterdag + zondag)
CARIN Francis (zaterdag + zondag)
CARPENTIER Louis-Michel (zaterdag + zondag)
DI SANO Bruno (zaterdag + zondag)
ERSEL (dag nog te bepalen)
GILSON Bruno (zaterdag + zondag)
KOX Daniel (zaterdag)
MALIK (zaterdag + zondag morgen)
RAMAÏOLI Georges (Frankrijk) (zaterdag + zondag)
STALNER Jean-Marc (Frankrijk) (zaterdag + zondag)
TAYMANS André (zaterdag + zondag)
WALTHERY François (zaterdag + zondag)
(dirk)


2018-02-03SDB in oprichting: een oproep
De stripwereld is een nieuw initiatief rijker, Stichting Debutantenfonds Beeldverhaal (SDB). Deze stichting heeft als doel het verzorgen en mogelijk maken van albumpublicaties voor debuterende striptekenaars in Nederland en Vlaanderen. Een van de initiatiefnemers is Marc de Lobie, eigenaar van de Gelderse stripboekuitgeverij Syndikaat.

Bij een eerste albumpublicatie komt heel wat kijken. Voor een auteur is het moeilijk een uitgever te vinden die bereid is te investeren in onbekend talent en ook de tijd heeft om de auteur te begeleiden. Met dit fonds willen we albumpublicaties mogelijk maken en begeleiden striptekenaars en scenaristen uit Nederland en Vlaanderen in dit proces. Zodra een album gedrukt is en in de winkel ligt zullen wij samen met de auteurs de publiciteit rondom de albums vorm gaan geven. In de toekomst kom je ons dus ook tegen op stripbeurzen en andere evenementen.

Een stichting heeft geen winstoogmerk, zo ook het Debutantenfonds. Het geld om dit mogelijk te maken komt uit fondsenwerving, donaties en de verkoop van de albums. Eventuele winst die wordt gemaakt, zal worden gebruikt om nieuwe projecten te ondersteunen.

SDB is een stichting in oprichting. Het succes is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en fondsen. Ondersteun je ons initiatief en wil je wat betekenen voor talentvolle stripauteurs? Neem dan contact met ons en maak dit initiatief samen met ons mogelijk.

Prioriteit op dit moment is een bestuur (een voorzitter, penningmeester en secretaris) en mensen die zich willen inzetten voor het werven van fondsen. Wil je op een andere manier betrokken worden bij de stichting, laat het ons dan ook weten.

e-mail: lobie@sx4all.nl
(dirk)


2018-02-02Eat (Sleep) Draw Repeat
De Academie van Schone Kunsten van Antwerpen, samen met PAFA, The Pennsylvania Academy of the Fine Arts, USA, houdt een 24-uur tekenmarathon.
Van donderdag 8 februari, 15.00 u tot vrijdag 9 februari.

EAT (SLEEP) DRAW REPEAT

An intercontinental project

Facebook event
(dirk)


2018-01-30Angoulême: alle laureaten

Kleine verrassing in Angoulême. De prijs voor het beste album ging naar La Saga de Grimr van de jonge auteur Jérémie Moreau, die uit de animatiewereld komt en de jury verleidde met zijn dynamische stijl.

- Fauve d'Angoulême Prix de la bande dessinée alternative : Bien, Monsieur #8

- Fauve d'Angoulême Prix du public Cultura : Dans la combi - Thomas Pesquet, Marion Montaigne, Éditions Dargaud

- Fauve Polar SNCF : Jean Doux et le mystère de la disquette molle - Philippe Valette, Éditions Delcourt

- Fauve d'Angoulême Prix du Patrimoine : Je suis Shingo- 1 - Kazuo Umezu, Éditions Le Lézard Noir

- Fauve d'Angoulême Prix de la Série : Happy Fucking Birthday - Megg, Mogg & Owl, Simon Hanselmann, Éditions Misma

- Fauve d'Angoulême Prix Révélation : Beverly - Nick Drnaso, Éditions Presque Lune

- Fauve d'Angoulême Prix spécial du jury : Les Amours Suspendues - Marion Fayolle, Éditons Magnagni

- Fauve jeunesse : La Guerre de Catherine - Fauvel & Billet (Rue de Sèvres)

- Fauve d'Or Prix du Meilleur album : La Saga de Grimr - Jérémie Moreau, Éditions Delcourt
(dirk)


2018-01-29Flippie Flink wordt wees
Mort Walker, de Amerikaanse tekenaar van de stripreeks Beetle Bailey is op 94-jarige leeftijd overleden. Walker bedacht in de jaren vijftig stripfiguur Beetle Bailey, of Flippie Flink, een luie soldaat van het leger van de VS, die zijn superieuren het leven moeilijk maakt, en hen met zijn leegloperij en fouten tot wanhoop drijft.
(dirk)


2018-01-28Postzegel: 60 jaar Smurfen
Al 60 jaar bestaan de Smurfen! BPost viert de verjaardag van deze vrolijke blauwe figuren met een eigen postzegel in retrostijl. Vanaf maandag 29 januari zullen deze postzegels overal te koop zijn. Voor het artwork maakte ontwerpster Myriam Voz grotendeels gebruik van de personages uit de microverhalen die in het weekblad Robbedoes / Spirou verschenen, maar die voor de latere albumuitgaven werden hertekend.
(dirk)


2018-01-26Jan Steeman overleden
Stripnieuws meldt het overlijden van de Nederlandse striptekenaar Jan Steeman. Afgelopen woensdag, 24 januari is hij in zijn woonplaats Heiloo overleden als gevolg van nierfalen. Hij is 84 jaar geworden.
Jan Steeman gaat de strip-geschiedenis in als de geestelijke vader van Noortje uit het meidenstripblad Tina, maar ook als tekenaar van Roel Dijkstra, Sjors en Sjimmie, Arad & Maya en als één van de drijvende krachten achter De Vrije Balloen. Nog maar eind 2016 leverde Jan Steeman zijn laatste strippagina's in. Na een carrière van dik zestig jaar ging hij met pensioen. Het tekenwerk van Noortje werd voortgezet door zijn zoon Lucas.
(dirk)


2018-01-26Stripbeurs Putte

facebook
(dirk)


2018-01-24Angoulême: Grote Prijs voor Corben

Richard Corben (77 jaar) heeft de Grote Prijs van Angoulême 2018 gewonnen. De stemgerechtigden verkozen hem boven Chris Ware en Emmanuel Guibert.
Corben debuteerde in de Amerikaanse underground comics met zijn ultra-realistische tekenstijl. Bij Warren Publishing, de uitgever van de mythische magazines Creepy, Eerie et Vampirella, tekende hij horror verhalen. En hij leverde talloze illustraties in het genre van fantasy en SF. Voor het Amerikaanse Heavy Metal tekende hij Den, of Vic & Blood. Corben heeft in de loop der jaren voor alle grote Amerikaanse uitgevers gewerkt, DC/Vertigo, Marvel en Dark Horse.
Eind jaren 70 leerde men zijn werk kennen in Europa dank zij Métal Hurlant.
Tussen 1986 en 1994 probeerde Corben een eigen, onafhankelijke uitgeverij op poten te zetten, Fantagor Press. In recenter jaren werkte hij onder andere samen met scenarist Brian Azzarello aan HellBlazer.
(dirk)


2018-01-23Het laatste Brabant Strip Magazine
Peter Vermaele van Brabant Strip deed volgende aankondiging:

Na vele jaren genieten van het Brabant Strip Magazine, P@per, Fenix collectie, ... heeft de werkgroep besloten om er in 2018 met op te houden. Er zijn hiervoor verschillende redenen maar de twee belangrijkste zijn de continue veranderingen in de samenstelling van de redactie van het magazine en het gebrek aan verjonging in de werkgroep. We werken nog allemaal heel graag samen maar de constante druk voor onze vele jaarlijkse uitgaven zorgde ervoor dat het aspect vrijwilliger en plezier meer en meer plaats maakte voor werk.

Concreet houdt dit in dat we onze engagementen naar onze leden nog steeds zullen nakomen. In 2018 brengen we het resterende magazine van 2017 (onze excuses voor de vertraging). Daarnaast brengen we nog extra 1 P@per uit en 4 Fenix Albums. Er is dus geen lidgeld voor 2018 en iedereen die dus lid was in 2017 zal het magazine en de extra P@per ontvangen. Wanneer beide zullen uitgebracht worden weten we momenteel nog niet.

De 4 Fenix albums zijn:
Fenix 128: De Lustige Zwervers 2
Fenix 129: De Lustige Zwervers 3
Fenix 130: Hassan en Kadoer - De Smaragden van de conquistador
Fenix 131: Kari Lente - Pastapornaja Padapastna (het allerlaatste album dat nog moest verschijnen in album)
Deze albums zullen verschijnen op de stripbeurs in Gent in april.

Wie in 2017 lid was zal een van de komende dagen een brief ontvangen met alle informatie. Zij kunnen net als de voorbije jaren intekenen op deze uitgaves. Lid worden voor 2018 lukt niet meer. Als je deze albums dus wel hebben en je bent geen lid dan moet je deze reserveren bij je stripspeciaalzaak.

(dirk)het Nieuws-archief


2018-02-21 Bert op woensdag :
"DunaAtelier"

DunaAtelier, de expositieruimte die sinds een aantal jaren aan de Boulevard staat, gaat verhuizen. Naar het Duinplein, in het duin tussen de vuurtoren en de zee. Of ik er .....
lees deze Blog

2015-12-25 Nieuw in Artikelen :
Interview met Ralph Dikmans

.....
lees dit Interview

2018-02-17 Deze week in Strips : Valentijn
14 bijdrages met 20 pagina's

Happy Valentine! Waar zouden we toch zijn zonder de liefde! StripSter tekent je week... Elke week! De .....
bekijk deze Strips-editie

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 agenda

StripSter komt naar je toe

nog niet bekend

zondag 25 februari 2018
(be) Leuven - 21e Stripbeurs Leuven
Redingenhof - Redingenstraat 90 - 3000 Leuven (be)
tijd: 10:00 - 16:00
entree: 3 eurozaterdag 3 maart - zondag 4 maart 2018
(nl) Rotterdam - Comic Con
Ahoy - - Rotterdam (nl)
entree: vanaf 10 euro
site: comiccon-europe.com


ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 expo
( exposities gerangschikt op startdatum - einddatum - plaats )

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 cmp

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 edu
Grafisch ontwerp - Beeldverhaal
(be) Brussel - Campus Sint-Lukas
De stap van striptekenaar naar illustrator en terug is erg klein geworden. Beiden ontmoeten elkaar in het atelier Beeldverhaal waar studenten hun grafische en narratieve vaardigheden ontplooien. Ze leren persoonlijke verhalen te vertellen door middel van het klassieke stripverhaal, de striproman, de cartoon, de illustratie, het boek, de blog, de game … Zo krijgen de studenten de kans om letterlijk uit hun hokjes te breken.
Campus Sint-Lukas - - Brussel (be)
site: luca-arts.be


Comic Design
(nl) Zwolle - ArtEZ hogeschool voor de kunsten
Er is een revival gaande in de waardering voor het beeldverhaal. In kwaliteitskranten worden strips gerecenseerd en makers besproken. Dat is deels te verklaren door de populariteit van de graphic novel: de literaire strip.
Wat al deze comic designers gemeenschappelijk hebben, is het kunnen vertellen van een goed verhaal. ArtEZ stelt deze kwaliteit dan ook centraal in deze voor Nederland unieke specialisatie. Zonder goed verhaal ontstaat geen betekenisvolle strip. De nadruk ligt dan ook op het leren vertellen, verbeelden en vormgeven van een verhaal.
ArtEZ hogeschool voor de kunsten - - Zwolle (nl)
site: artez.nl


ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 musea
Belgisch Centrum van het Beeldverhaal
(be) Brussel
Zandstraat 20 - 1000 Brussel (be)
tijd: dinsdag-zondag10:00-18:00
site: stripmuseum.be
mail: visit@stripmuseum.be
tel.: +32 (0)2 / 219 1980


Galerie Champaka
(be) Brussel
Ernest Allard Straat 27 - 1000 Brussel (be)
tijd: woensdag-zaterdag:11:00-18:30
zondag10:30-13:30
maandag-dinsdag:op afspraak
site: galeriechampaka.com
mail: mail
tel.: +32 (0)2 514 9152


Galerie Petits Papiers
(be) Brussel
1 Place Fontainas - 1000 Brussel (be)
tijd: maandag-zaterdag10:00-18:30
site: petitspapiers.be
mail: contact@petitspapiers.be
tel.: +32 (0)2 513 4670


Het Huis van het Beeldverhaal
(be) Brussel
Keizerinlaan 1 - 1000 Brussel (be)
tijd: dinsdag-zondag10:00-18:00
site: jije.org
mail: info@jije.org
tel.: +32 (0)2 / 502 9468


Marc Sleen Museum
(be) Brussel
Zandstraat 31 - 1000 Brussel (be)
Rechtover het Belgisch Stripcentrum
tijd: dinsdag - zondag11:00-13:00 + 14:00-18:00
site: marc-sleen.be
mail: visit@cbbd.be
tel.: +32 (0)2 / 219 1980


Stichting Raymond Leblanc
(be) Brussel (Sint-Gillis)
Grasmarkt 116 - 1000 Brussel (Sint-Gillis) (be)
tijd: woensdag-vrijdag12:00-18:00
1e weekend
v/d maand
12:00-18:00
site: fondationrleblanc.be
mail: info@fondationrleblanc.be
tel.: +32 (0)2 / 520 70 09


Hergé Museum
(be) Louvain-la-Neuve (Leuven)
Rue du Labrador 26 - 1348 Louvain-la-Neuve (Leuven) (be)
tijd: dinsdag-vrijdag10:30-17:30
zaterdag-zondag10:00-18:00
site: museeherge.com
mail: info@museeherge.com
tel.: +32 (0)10 / 488 421


Heinz Museum
(nl) Amsterdam
Nieuwe Amstelstraat 111 - Amsterdam (nl)
In december 2011 was sprake van sluiting van dit sympathieke museum, maar een definitieve bevestiging daarvan hebben we niet kunnen vinden.
tijd: woensdag13:00-18:00
vrijdag-zaterdag13:00-17:00
site: gezelligleuk.free.fr


Kresse Museum
(nl) Gouda
Turfmarkt 20 - 2801 HA Gouda (nl)
tijd: op afspraak
site: kressemuseum.nl
mail: post@kressemuseum.nl


Het Nederlands Stripmuseum
(nl) Groningen
Westerhaven 71 - 9718 AC Groningen (nl)
tijd: dinsdag-zondag10:00-17:00
site: stripmuseum.nl
tel.: +31 (0)50 - 317 8470


Centre National de la Bande Dessinée et de l'Image
(fr) Angoulême
121 Rue de Bordeaux - 16000 Angoulême (fr)
tijd: dinsdag-vrijdag10:00-18:00
zaterdag-zondag14:00-18:00
juli-augustustot 19:00
site: cnbdi.fr
tel.: +33 (0)545 386 565© 2018
het Nieuws-team / StripSter
2018-02-21