zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Koper  volgende blog van Koper  overzicht blogs van Koper  Koper in Strips


 Mijn ontembare ego 13

2 april 2011


Wisten jullie eigenlijk al, dat ik sinds 1 januari 2011 mijn eigen zaak gestart ben?

Ja, sinds 1 januari van dit jaar is Koper Comics een echt officieel bedrijf geworden.

En naast dat ik de enige werknemer ben in mijn eigen bedrijf, ben ik ook gelijk de directeur. Het heerlijke daaraan is, is dat er maar één iemand zegt wat ik moet doen en dat ben ik zelf!

Wat een vrijheid!

Geen werkgever meer, die mij vertelt wat ik moet gaan doen.

En ik weet niet hoe het met al Julie andere zelfstandige ondernemers is, maar voor mij is dit ook gelijk het grootste pluspunt om elke dag weer vrolijk aan mijn tekentafel plaats te nemen en aan het werk te gaan, terwijl ik al tekenend geniet van de muziek die door de luidsprekers in de Koper Comics studio galmt.

Ik had dit al veel eerder moeten doen!

Gewoon lekker keihard werken om mijn eigen kas te spekken en niet die van zo’n schofterige ploert, die zijn kas spekt met jouw talenten en je daarvoor (hopelijk) maandelijks een of ander minimalistisch kutloon betaalt en die, als het aan die schurk lag, je het liefst nog minder zou betalen dat het beetje waarvoor je je al uit de naad werkt voor zo’n moderne slavendrijver.

Ha! Werkgevers!

De mannen/vrouwen met de vele beloftes, die ze maar steeds niet nakomen!

“Bij jullie verlenging krijgen jullie allemaal een contract voor onbepaalde tijd!” hoor ik het door het grote, lege, voormalige Ikea-pand galmen, terwijl alle honderd aanwezigen klappen.

Klappen voor de illusie die deze werkgever ons voorhield.

Schofterige ploerten, dat zijn ze, allemaal!

Hmmm.. misschien scheer ik deze groep nu wel allemaal over één kam. Er zal er hier en daar vast ook wel een goeierd tussenzitten.

Alleen: die enkeling ken ik dan nog niet!

Het enige nadeel als zelfstandige is (natuurlijk), dat je de kans hebt om die waardeloze, leugenachtige werkgever van een ander als opdrachtgever te krijgen.

Nou heb ik van beiden eigenlijk wel mijn portie meer dan genoeg gehad en slik ik al jaren niet meer die onzin die dit soort gajes je probeert wijs te maken.

Ik had er laatst nog zo-eentje aan de telefoon. Zo’n werkgever met het ‘ik-sta-boven-allescomplex’.

Oftewel, zo-eentje met het Godcomplex, zeg maar.

En dan zit ie nou net met diegene aan de lijn, die vindt dat de wereld om hém draait!

God beweerde, dat ie nog niet de originelen had gekregen, waarvoor hij vet betaald had. Ik vroeg of het hier ging om de originelen, die ik hem na het ontvangen van mijn honorarium persoonlijk had overhandigd.

God ontkennen, natuurlijk!

Ik vertelde God waar hij zijn originelen kon vinden en heb ‘m ook gelijk maar duidelijk gemaakt, dat deze tekenaar niet zo gediend is van dit soort schofterige praktijken.

Hou je personeel voor de gek, imbeciel!

Ik vertelde God, dat het niet handig is om mij boos te maken. “Don’t make me angry, you won’t like me when I’m angry!”


Ik hoor de onvergetelijke woorden van Bill Bixby (die Bruce Banning speelde in The Incredible Hulk-tv serie) nog in mijn hoofd nagalmen, terwijl God, vlak voordat ik hem verder wil vertellen hoe ik over hem en zijn schofterige praktijken denk, de verbinding verbreekt.

Afgelopen week zat ik voor een andere kwestie met volgelingen van deze God (Judas & Judas, zeg maar) aan een tafel het een en ander te bespreken over hun schofterige heerser en zijn praktijken en hoe hij daar steeds mee denkt weg te komen.

Hoe hard Judas & Judas ook probeerden mij duidelijk te maken dat zij wel eventjes bepaalden welke wetten en regels zij hanteerden, boog mijn ontembare ego natuurlijk niet voor deze twee Lords of the Dark Side, die uit naam van the Emperor deze Jedi klein moesten krijgen, zodat hij zich zou overgeven aan de angst die uiteindelijk naar the Dark Side leidt.

Ik buig voor niemand!

Volgens de gebroeders Judas was ik, omdat ik niet het Woord van hun God wilde verkondigen, maar een naar mannetje!

“Ja, eentje waar je nog heel veel last van gaat krijgen!” vertelde ik hen, voordat ik het gesprek verliet.


Ik heb door al die vele jaren die al achter mij liggen, te veel werk- en opdrachtgevers meegemaakt die op hun onnavolgbare en meestal ruggegraatloze wijze je proberen te besodemieteren. Ik heb er te veel van geleerd en je moet behoorlijk vroeg opstaan, wil je mij nog op wat voor wijze dan ook belazeren.

Dit is natuurlijk geen uitnodiging, maar voor diegenen die nu toch nieuwsgierig worden: ik sta meestal tussen 05.30 en 6.00 uur naast mijn bed.

Over bed gesproken: ik vraag mij altijd af hoe dit soort gespuis uiteindelijk naast hun wederhelft in bed stappen en ondanks alle gewetenloze waanzin die ze uithalen over de ruggen van anderen kunnen gaan genieten van een zorgeloze nachtrust.

Ik zou zelf namelijk de hele nacht wakkerliggen als ik iemand, bijvoorbeeld voor zo’n € 60.000, oplicht, om maar een bedrag te noemen.

Maar God slaapt er vast niet minder om. Het hoort gewoon bij zijn dagelijkse werkzaamheden.

Maar hoe kundig God ook zijn best doet om zijn volk hem te laten volgen: ik tuin al lang niet meer in zijn woorden. Ik ben niet meer die knul van 20, die nog gelooft in dat soort gebakken lucht. Want hoe oud je ook bent, dit is hoe dat tuig je graat het liefst behandeld. Als een of andere goedgelovige snotaap.


Ga even lekker ergens anders schoolmeestertje spelen, mafkees!

Schoolmeesters.

Dat is eigenlijk het probleem van al die werkgevers, ze willen een soort schoolmeester zijn. “Ik zal jou wel eens even vertellen hoe het hier werkt, jongeman!”

Ha, daar had ik toen ik 18 was al geen boodschap aan, laat staat nu ik 38 ben!

Wat?!

Wat dit allemaal te maken heeft met deze Powerbeast-episode, hoor ik jullie je afvragen?

Eigenlijk geen ene flikker!

Nou ja, behalve dan dat het niet netjes is dat je van een ander steelt.

Op welke manier dan ook!

Powerbeast in Strips van 2 april 2011.
 vorige blog van Koper  volgende blog van Koper

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 83) van Rodney op 8 februari 2013 om 14:12:

Gaaf! Succes en alvast veel plezier in San Diego :)


© 2011
Koper / StripSter
2 april 2011

 www.powerbeastadventures.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=92&titel=blog Koper: Mijn ontembare ego 13