zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 De Proloog!

3 november 2014


Olah allemaal! Nee, jullie zien nog niet van me af, ook al stelde ik dit blogje steeds maar uit. Nu komt hij er en terwijl ik nog druk bezig ben met de interstrip (die ik op Stripster natuurlijk ook trouw volg) heb ik ook nog m'n handen vol aan mijn studie op de HKU. Het is ongelofelijk! Heerlijk, om helemaal in de wereld van Games, Animatie en Muziek te zitten!
Er komt ook wel een heleboel programmeerwerk bij te kijken maar dat neem ik voor lief (ik vind het zelfs leuk).
Dan nu....een historisch moment in mijn 'AHUM' tekencarriere:
Jawel, het éérste boek in mijn stripboeken serie, waar ik al heel veel blogjes in het verleden over geouwehoerd heb is FINITO! Wow, wat voelt het heerlijk om dat te schrijven.
Want het was wel een lijdensweg, zeg. Met kapotte WACOM tablets, gecrashte laptops, beschadigde of verouderde back-ups, noem maar op.
Het weerhield me er niet van moedig door te zetten en dan nu is het moment aangebroken dat ik aan de nederlandse vertaling kan beginnen.
Ja, hij is nu in het engels, zodat mijn Amerikaanse familie het ook kan lezen.
Het verhaal is een geval apart, in vergelijking tot de andere 3 boeken in de serie.
Waarschijnlijk omdat dit een Proloog is.
Tenminste, zo zou je het kunnen zien. De 3 opvolgende boeken vormen samen één verhaal, terwijl dit boek er zelf ééntje is. Maar het hangt wel samen met de serie. Dat is dan ook waar een proloog voor dient, toch?

Dit boek is vooral een romance, maar met een behoorlijk bittere toon. Het is voornamelijk een introductie van bepaalde karakters, legt uit wat de relaties zijn tussen hen en hoe die tot stand zijn gekomen. De focus ligt vooral op die van de flamboyante rokkenjager Gordon en de charmante serveerster Lahadi.

Waar het mij om gaat is de manier waarop het verhaal zichzelf vertelt, met een paar verrassende twist en turns, en hoe de karakters zich ontwikkelen. Je zult zien dat geen van hen nog hetzelfde handelt aan het eind van de serie als in het begin, en dat vind ik essentieel. Niet dat ze een compleet ander karakter bezitten, maar dat ze gegroeid zijn. En ja, ze zijn aan het eind allemaal ook ouder, dus....van het een komt het ander.
Tsja, wat nu? Op naar het volgende boek dan maar. Maar eerst even een 'break', en me lekker even focussen op de interstrip.
Leuk om weer eens te bloggen.
Ik ben blij met wat ik nu heb!

kus!
 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2014
Florien / StripSter
3 november 2014

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=887&titel=blog Florien: De Proloog!