zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter  overzicht blogs van StripSter  StripSter in Strips


 Rust

29 maart 2011


Tegenwoordig lees ik alleen nog maar strips van Hermann Huppen (1938). Twee weken geleden, Afrika (2007), Een mooi verhaal over wildstroperij, integriteit en menselijke relaties. Vorige week: Menace sur le fleuve (2010, Bernard Prince): Spannende guerrilla-achtervolging door het Zuid-Amerikaanse oerwoud o.a. op zoek naar Djinn. Jeremiah: Le petit chat est mort (2010); over jeugd, eer en wraak.

Het toeval is een fabeltje. Alles heeft een doel, ook binnen de strip(wereld). Tot mijn grote verrassing staat Hermann centraal in de Boekenkast van Eppo. Robin is de man die Hermann telefonisch heeft geïnterviewd over zijn Strip Top 3: De bronco´s van Montana (Jijé), Het Spook van de goudmijn (Giraud) en De tanden van de haai (Boucq). Ook zegt Hermann dat Giraud een keer bij hem thuis logeerde. Ik stel het me voor: Rode wijn. Muziek op de achtergrond. Beide heren in gesprek naast de tekentafel van Hermann. Af en toe een krabbeltje: Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden.

Tijdens mijn spreekuren ben ik even op de site van Hermann geweest en daar een prachtig videootje gevonden met de Maestro aan het werk. Perfectie en rust: Hermann bezig met een stripplaat. Wat een vrede en zelfvertrouwen straalt die man toch uit! Strakke lijnen met dunne viltstiften staan snel en doeltreffend op papier en het is ongelooflijk mooi om hem aan het werk te zien. Tja, als je zo kunt tekenen, dan "ben je toch binnen"...?!

Naschrift: Op de dag des oordeels zal de mens rekenschap moeten afleggen van alle goede dingen waarvan hij had kunnen genieten, terwijl hij dat niet heeft gedaan (Talmoed).
 vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 241) van StripSter-redactie op 12 maart 2013 om 14:55:

En Esmarel Gasman zal volgende week weer ons StripSter-blog op dinsdag vol schrijven... Alvast bedankt!


© 2011
StripSter / StripSter
29 maart 2011

 http://www.stripster.eu

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=88&titel=blog StripSter: Rust