zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 Heart of Glass

28 maart 2011


Glazen hart
Ik dacht, het is tijd om de lieve mensen aan het denken te zetten. Dus zet die grijze massa maar vast op de stand ‘pay attention’, haha! Een paar weken terug heb ik gekeken op een grote talentenjacht in de Utrechtse Schouwburg. Dat was me een dagje wel, zeg! Ik heb daar m’n werk een beetje geshowd en nieuwe contacten gemaakt. Het was onwijs gezellig en m’n nieuwe vrienden waren fantastisch, we hebben heel veel inspiratie en ideeën uitgewisseld. Daar in de Schouwburg heb ik een jongeman ontmoet die aan het onderdeel Muziek meedeed en hij heeft mij inspiratie gegeven over 2 onderwerpen, waar hij zelf liedjes over heeft geschreven en gezongen. 1 van die onderwerpen was een glazen hart. En hij vroeg mij of ik daar een tekening van kon maken.
Geluk
Ik combineerde het met een ander thema, geluk, want een tijd geleden had ik een ontzettend leuke fabel gelezen over geluk. Het boek heet het klavertje vier, een kinderlijk maar diepzinnig verhaal wat zeker de moeite waard is. Dit combineerde ik dus met het glazen hart en het resultaat zie je hierboven.

Het idee is als volgt te omschrijven:
Ik heb in de tekening enkele elementen van bijgelovigheid toegevoegd, zoals de kapotte spiegel en het omgevallen zoutvaatje, die ongeluk zouden leveren. Ze omringen het glazen hart, waar je allerlei dingen in ziet zitten die men associeert met geluk. De algemene dingen, zoals het klavertje en het hoefijzer, maar ook een liefdesbrief, een verlovingsring en een teddybeer die verwijzen naar het geluk van verliefd zijn, trouwen en kinderen krijgen. Al deze mooie dingen zitten opgesloten, je kunt ze zien, maar je kunt er nog niet gelijk bij. Eerst moet je het slot open maken met de sleutel.
Het glazen hart slaat op iemands inhoud, want jouw persoonlijkheid bepaalt wat jou gelukkig maakt.
Oftewel, je kunt je eigen geluk maken, als je er maar een beetje moeite voor doet. Geluk ligt niet voor het oprapen.

Pfjjjoeeeh, even wat diepgang in de brouwerij gebracht, hé? Ach, moet kunnen toch? Dat zijn van die dingen die het leven af en toe de moeite waard maken (vind ik dan, ik spreek voor mezelf!).
Nou, salut en tot de volgende keer, ik ga nu aan de studie want deze week is (jawel!) toetsweek!

Ik voel de zweetdruppels al stromen!
Kus
 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2011
Florien / StripSter
28 maart 2011

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=87&titel=blog Florien: Heart of Glass