zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 Werken bij Disney??

24 maart 2014


Nee, echt dit is zo'n beetje een droomzomerbaan! En voor mij gaat het nog bijna echt gebeuren ook! Ik ben uitgenodigd door de Disneyland Paris Company op 2 april in het Amsterdam Hotel om te solliciteren voor een baan in Disneyland Parijs. De details moet ik nog horen, maar de kans bestaat dat ik zometeen bij de Pirates of the Caribbean sta of misschien nog beter: Phantom Manor, het vétste spookhuis en misschien zelfs wel de beste darkride van deze aardkloot!

Of ik loop me de pleures te zweten in een Minnie Mouse pak.

Ik bedenk me nu ineens, ik heb volgens mij nog nooit verteld over Phantom Manor. Dit spookhuis in Disneyland Parijs is één van de grootste inspiratiebronnen geweest in mijn gehele leven. Toen ik 12 was ben ik er voor het laatst gezien en gelijk daarna heb ik de strip Villa Donkerster als een razende donder getekend.
Een práchtige darkride, echt prachtig!

Pirates of the Caribbean stond altijd op nummer 1 bij mij. Maar sinds die keer toen in Parijs heeft Phantom Manor mij volledig veroverd.
De muziek, de effecten, het verhaal zelf. Alles klopt eraan en is waanzinnig uitgewerkt.

Grappig, dit schijnt dus een eigen versie te zijn van het origineel: The Haunted Mansion Deze originelen heb ik ook gezien in Florida en California. Zelfs van de nieuwe versie in Hong Kong Disneyland Mystic Manor (nou, is dit wel een Haunted Mansion versie? Het is niet eens een spookhuis) heb ik al wat filmpjes gezien en toegegeven, de effecten in deze zijn verfrissend en verbluffend. Désondanks, kunnen ze allemaal niet op tegen de Franse variant.

Ik heb als klein meisje echt een triljoen tekeningen gemaakt van deze ride, maar weet je wat...ik heb ze allemaal weggegooid! Dat vind ik echt zonde.

Als je een gaatje hebt in je agenda, echt interesse hebt of je gewoon verveelt, de muziek van Phantom Manor kun je hier horen:


Zo, en ik ga me maar voorbereiden op m'n sollicitatiegesprek. Gelijk m'n frans maar weer ophalen.

Een ander topic, op het moment ben ik (mocht ik er een beetje vrije tijd voor hebben) bezig met crossovers. Die zijn écht leuk. Hieronder bijv. heb ik een plaat gemaakt met allerlei piraten erop uit series, films, etc.
Ik zit eraan te denken mijn portfolio mee te nemen. Het meerengedeelte heeft niet gek veel met Disney te maken, (alhoewel ik wel eens gehoord heb dat men mijn stijl erop vindt lijken, ikzelf persoonlijk helemaal niet(!) maar je weet maar nooit of het van pas komt. In ieder geval om te laten zien dat ik gemotiveerd ben.

Kus
 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2014
Florien / StripSter
24 maart 2014

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=846&titel=blog Florien: Werken bij Disney??