zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Koper  volgende blog van Koper  overzicht blogs van Koper  Koper in Strips


 Mijn ontembare ego, part deux.19

4 januari 2013


Je kent het vast ook wel. Zo'n betweterige gast op een feestje, waarvan je je eigenlijk afvraagt hoe hij überhaupt een uitnodiging heeft weten te bemachtigen. Uiteindelijk maakt het je niet uit, want je gunt (nog steeds) iedereen een leuke en gezellige avond.
Maar toch, je vraagt 't je af.

De rest van de avond doe je je best om de man te negeren. Je houdt je niet bezig met de mensen waar hij mee praat en je ontwijkt 'm bij de bar. En dan ineens, in een onbewaakt moment, staat die mafkees met z'n gewauwel toch naast je en begint je zijn mening te verkondigen over het onderwerp wat jij zojuist hebt aangesneden.

"Ja, nou he, Batman en Superman waren ook al es dood gegaan en die kwamen ook weer terug."

Even is het doodstil.

Ik (en de andere toehoorders) kijken de beste man nog even meewarig aan en ik merk gelijk dat hij al in geen jaren meer een Amazing Spider-Man heeft aangeraakt. Ja, Ultimate Spider-Man, maar dat is dan weer niet Spider-Man!

In de wereld van Ultimate Spider-Man is Peter Parker al geruime tijd dood (en vervangen/opgevolgd door Miles Morales). Die klap ben ik allang te boven.
De wending in het verhaal dat Doc Oc nu in het lichaam van Peter Parker zit (inclusief al zijn herinneringen) en dat Peter Parker is doodgegaan in het lichaam van Doctor Octopus, dat moeten velen nog verwerken.

De schrijver van de 700ste Spider-Man, Dan Slott, is zelfs via Twitter en Facebook met de dood bedreigd!

Echt waar.
Een schrijver van een fictief personage wordt serieus met de dood bedreigd, omdat hij iets waanzinnigs wil creëren met zijn verhalende talent.

De dood van Peter Parker deed mij deze keer niet zoveel.
Ik ben mijn emotionele binding (echt waar, die had ik) met Spider-Man al jaren kwijt (al zo'n 260 nummers voor de 700ste). Natuurlijk bleef ik de avonturen toch volgen tot op heden. Zowel in het 616- als in het Ultimate-universum. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik hoop dat Peter Parker nooit, en dan ook echt nooit, weer terugkomt. Ik hoop dat de nieuwe wending juist een voorbode is van nieuwe fantastische verhalen. Verhalen die er misschien weer voor zouden kunnen zorgen, dat ik weer een diepere connectie voel tussen de man in het spinnenpak en mezelf.

De eerste link is er al: Doctor 'Peter Parker' Octopus heeft ook een enorm ontembaar ego!
 vorige blog van Koper  volgende blog van Koper

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 83) van Rodney op 8 februari 2013 om 14:12:

Gaaf! Succes en alvast veel plezier in San Diego :)


© 2013
Koper / StripSter
4 januari 2013

 www.powerbeastadventures.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=722&titel=blog Koper: Mijn ontembare ego, part deux.19