zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Koper  volgende blog van Koper  overzicht blogs van Koper  Koper in Strips


 Mijn ontembare ego, part deux.12

16 november 2012


Volgens mij ben ik de enige die 'om de 2 ½ week' niet hetzelfde vind als 'om de twee weken'. En ik vind 'vanavond of morgen' ook niet hetzelfde als 'overmorgen'.
Maar ach, waar maak ik me nou eigenlijk druk over?
Geen andere luisteraar van Nederlands meest geliefde Geek-podcast maakt zich er blijkbaar druk over?

En niet alleen de heren van Geek Stijl bezondigen zich aan uitstelgedrag. Als ik de blog van Johan de Neef van afgelopen week nog even doorlees blijkt iedereen rond te strooien met aankondigingen van nieuwe projecten. Ik ben benieuwd of ik er ooit iets van zal horen of lezen.
Eerlijk is eerlijk: ik heb zelf ook een hele stapel comicprojecten liggen die ik jaren geleden al aankondigde.
Jullie, lezers van mijn Ontembare Ego, hebben de primeur: er zal van deze, met door mij ongetwijfeld met veel bombarie aangekondigde, projecten nooit iets verschijnen!
Dat deze projecten niet verder zijn gekomen dan een machtig idee heeft niets te maken met 'drukte Gremlins' of wat voor onzinexcuus dan ook. Dat al die aangekondigde projecten nooit daadwerkelijk op papier zijn gekomen heeft domweg alles te maken met mijn ontembare ego.

Ik noem een voorbeeld: 'Superbug 2'. Die is er nooit gekomen omdat ik mot kreeg met de gitarist van de band Superbug, omdat hij beweerde dat het zíjn creatie was. Voor de goede orde: dat was niet zo. Exit project Superbug.
Nog een voorbeeld: De Stripkrant (projectje uit 1995). Daar ben ik om een soortgelijke reden mee gestopt.

Met het Powerbeast-project 'Vrees de vreselijke nacht' zou ik ook bijna voortijdig zijn gestopt. Deze keer wederom vanwege bemoeienissen door een vaag betrokkene, die ineens wilde bepalen hoe het verhaal zou verlopen. Sorry, mijn studio is net groot genoeg voor mijn eigen ego, laat staan voor een tweede.
In mijn blog over mijn aanstaande veertigste verjaardag (die inmiddels is gekomen en voorbij is gegaan) gaf ik aan, dat ik de maandag na mijn verjaardag weer eens flink aan de slag zou gaan! Ik wilde namelijk eindelijk eens laten zien wat deze talentloze egotripper allemaal wel niet kan neerzetten op een artboard. Helaas: het moment dat ik daadwerkelijk aan de slag ging, was wel anderhalve week na voornoemde verjaardag.

Toch vreemd, dat we dit allemaal blijken te doen.

Wat is nou de échte reden dat we ons niet houden aan de door onszelf opgelegde schema's en deadlines kunnen houden?
Hebben we het nou echt zo druk met andere dingen? Of laten we dat iedereen maar geloven?

Ik niet!
Ik kan in alle eerlijkheid bekennen, dat ik het niet te druk heb. Nou ja, misschien heb ik het in mijn hoofd wat druk met het verzinnen van redenen en uitvluchten om te verbergen dat ik op dit moment niks nieuws of interessants uit mijn vingers krijg!?
Het verzinnen van uitvluchten is treurig om te bekennen, maar het is ontzettend frustrerend als het je maar niet lukt om dat ene ding voor elkaar te krijgen! Dan voel je je inderdaad een talentloze egotripper. Een talentloze egotripper die niet veel meer dan een paar schetsjes op een artboard krijgt, in plaats van pagina na pagina van zijn volgende waanzinnige comic. Ik wil niets liever dan elke dag bezig zijn met het tekenen van mijn verhalen of die van Marcel van Driel (Re-Oz staat zo goed als bovenaan mijn to-dolijstje). Maar niets is vermoeiender en frustrerender voor een tekenaar dan een starend leeg artboard en geen inspiratie om er iets fatsoenlijks op te tekenen. Dus uiteindelijk ga ik dan van pure ellende maar wat anders doen. En ja, dan heb ik het wel even druk met iets anders. En dan heb ik weer een excuus. Kip-ei.

Ik wil graag een andere weg in slaan met mijn tekenwerk. Voor mijzelf moet ik als het ware het wiel opnieuw uitvinden en ik loop daar lichtelijk in vast. Ik wil graag aan de slag, maar mijn hoofd en hand corresponderen nog niet vloeiend met elkaar (het lijken wel hiëroglyfen op het moment). Afgelopen dinsdag (13 november jl.) had ik (denk ik nu) dan eindelijk mijn Eureka-moment. Ik had mijn nieuwe manier gevonden! De schetsen zien er, voor mijn gevoel, veelbelovend uit, dus komende maandag ga ik kijken of die schetsen zich willen omvormen tot een eerste nieuwe geweldige pagina van een nieuw geweldig project. Een harde toezegging? Nee, die krijg je voorlopig niet.
 vorige blog van Koper  volgende blog van Koper

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 83) van Rodney op 8 februari 2013 om 14:12:

Gaaf! Succes en alvast veel plezier in San Diego :)


© 2012
Koper / StripSter
16 november 2012

 www.powerbeastadventures.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=681&titel=blog Koper: Mijn ontembare ego, part deux.12