zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Dirk  volgende blog van Dirk  overzicht blogs van Dirk  Dirk in Strips


 Recyclage

20 oktober 2012


De scène met de kickertafel, die je deze en vorige week kon lezen in Hocus, pocus, penalty, is niet origineel. Al in 2008, lang voor ik het idee kreeg om een lange strip te maken over een tovenaar / voetbalcoach, tekende ik al een kort stripje van 4 p. met een kickertafel in de hoofdrol. Dat stripje heb ik gerecycleerd toen ik het scenario voor Hocus, pocus, penalty schreef. De kabouters werden vervangen door magisch verkleinde spelers. De kickertafel zelf komt niet meer tot leven, maar wordt bediend door de coach. En de oorspronkelijke 4 p. werden ingekort naar 3 p. Maar voor de rest heb ik de strip eigenlijk beeld per beeld gerecycleerd.
Leve de luiheid!
De strip eindigt wat abrupt. Indertijd vond ik niet echt een geschikt einde. Hier, in Hocus, pocus, penalty, is dat geen probleem. Het was maar een oefenwedstrijd; een komische noot in afwachting van de grote finale: de laatste, beslissende wedstrijd.
PS: Vandaag ben ik vanaf 14 u aanwezig op de Stripbeurs in Hamme. Ik teken verder aan mijn voetbalstrip, want tegen volgende woensdag moeten er weer 2 pagina's afgewerkt zijn. Natuurlijk signeer ik ook voor de geïnteresseerde koper mijn strip SIRENA.
 vorige blog van Dirk  volgende blog van Dirk

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 136) van Eric op 30 september 2017 om 13:23:

Ah, 1963, toen de winters nog echt winters waren.
Weer een leuk inkijkje in dat jaar.


© 2012
Dirk / StripSter
20 oktober 2012

 http://monsieurtoupet.be/

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=660&titel=blog Dirk: Recyclage