zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Koper  volgende blog van Koper  overzicht blogs van Koper  Koper in Strips


 Mijn ontembare ego, part deux.2

7 september 2012


Deze keer gaat mijn blog even helemaal niet over comics of strips. Maar wel over iets wat me enorm bezighoudt. Wakker lig ik er niet van, maar het scheelt niet veel.

Een paar weken geleden (op 16 augustus jl. om precies te zijn) kreeg ik van mijn partner in alle Koper Comics-waanzin een mail met daarin een nieuwsbericht van de NOS, over de gestolen graanspieker bij het Hunebedcentrum. De titel van het mailtje: 'Zijn jullie zeker geweest?'
Nee, wij zaten niet achter de vermeende ontvreemding van de graanspieker, al hadden wij het afgelopen jaar akelig veel te stellen met dat clubje Trechterbekerkleiers.

Na jarenlange verwaarlozing van het gebouwtje door eerdergenoemd museum was de daadwerkelijke eigenaresse het namelijk zat en heeft het ding in de nacht van 15 op 16 augustus van het terrein van het Hunebedcentrum verwijderd. Het tijdstip waarop zij haar eigendom claimde was misschien wat onhandig gekozen ('s ochtends voor dag en dauw), maar toch had zij alle recht om de graanspieker mee te nemen. Dit had de directeur van het Hunebedcentrum namelijk zelf in een brief aan haar gemeld en daarbij heeft hij enkele jaren geleden een contract opgesteld en ondertekend waarin zij als eigenaresse van de graanspieker werd vermeld.

Helaas was de directeur schijnbaar vergeten aan de adjunct-directeur van het Hunebedcentrum door te geven, dat zij de eigenaresse van de graanspieker was. Het was dan ook erg vervelend voor deze adjunct-directeur, dat ten tijde van de zogenaamde ontvreemding de directeur nou net met vakantie was en niet zelf de media te woord kon staan toen de 'diefstal' werd ontdekt (zo halverwege de werkdag, terwijl het ding 's ochtends in alle vroegte al foetsie blijkt te zijn geweest).
Nou is de situatie bij het Hunebedcentrum heel anders dan dat zij ons doen willen geloven, want natuurlijk was de adjunct-directeur donders goed op de hoogte van de bewuste overeenkomst tussen de eigenaresse en het Hunebedcentrum. Dit contract staat namelijk al jarenlang op een website gepubliceerd, samen met de onverkwikkelijke brieven die het Hunebedcentrum aan de eigenaresse heeft geschreven. Onder meer staat daar een brief te lezen waarin de directeur toch heel stellig schreef: "De door jou en anderen gefabriceerde graanspieker is op jouw verzoek op ons terrein geplaatst. Dat hebben wij toegestaan." Elders schrijft de directeur: "Op ons terrein staat nog een met subsidie gebouwde graanspieker en die kan daar blijven staan, of door jou weggehaald worden."

Zij haalt het ding weg, en wat gebeurt er??! Ze wordt door het Hunebedcentrum aangeklaagd wegens diefstal!!

Tijdens een interview met de regionale pers vergat de adjunct-directeur voor het gemak, dat hij wel degelijk op de hoogte is van het contract. Maar gelukkig heeft de verslaggever van RTV Drenthe een kopie bij zich, waarin staat: "De graanspieker is als opstal eigendom van Veronica Veen." De verslaggever laat het contract nog even zien aan de adjunct-directeur (die ook dienst doet als woordvoerder van het Hunebedcentrum). De adjunct doet zijn uiterste best om te doen alsof hij het contract voor het eerst in zijn leven ziet. Hij kijkt op, kijkt naar de verslaggever en zegt de onsterfelijke woorden: "Dat was voor mijn tijd."

Wat nou: "Dat was voor mijn tijd"?
In 'jouw tijd' ben jij wel degelijk op de hoogte gesteld (door Zod) van zijn strijd met dra. Veronica Veen en heb je haar zelfs nog ooit van het terrein van het Hunebedcentrum laten verwijderen. In 'jouw tijd' heb je ook anderen nog gewezen op de site van Veronica Veen, waar dus de hele correspondentie tussen haar en het Hunebedcentrum te vinden is. Dat excuus 'dat was voor mijn tijd' is eenzelfde laffe reactie als "Ik denk niet dat ik in dit stadium nog iets kan doen, daarvoor is het al te ver doorgeschoten. Het is nu vooral een strijd tussen jou en Hein."
Nee joh, doe gewoon alsof je van niets weet. Gewoon altijd dat geboefte blijven verdedigen. Keer op keer sta je er met je neus bovenop wanneer de boel wordt belazerd en keer op keer sta je erbij en kijkt ernaar. Als het jou maar niet overkomt, dan lig je er blijkbaar niet wakker van.
Maar goed, dat is blijkbaar de functie van een woordvoerder.
Ik ben wel erg benieuwd naar jouw functieomschrijving van adjunct-directeur.
Maar goed, uiteindelijk kwam de directeur van het Hunebedcentrum weer terug van zijn welverdiende vakantie. Uiteraard moest hij ook nog iets in de media roepen over de verdwijning van de graanspieker.
"We zullen proberen zelf een nieuwe te maken, want we willen eigenlijk van dat ding af. Laten we even nuchter zijn: dit gaat nergens over."

"Dit gaat nergens over." Hoe bedoel je??

Het gaat er toch om, dat mevrouw Veen eigenaresse is van de graanspieker, dat directeur en adjunct-directeur daar enorm goed van op de hoogte waren, dat de directie van het Hunebedcentrum mevrouw Veen publiekelijk beschuldigen van diefstal en dat, wanneer blijkt dat zij uit hun aars lopen te zwetsen, zij de keutel weer intrekken onder het mom van "Dit gaat nergens over." Je moet verdomme het lef maar hebben!

Is een excuus niet meer op zijn plaats, omdat je de brutaliteit hebt om iemand zomaar van diefstal te beschuldigen? Nee, een excuus krijgt ze niet. De directeur zegt: "We hebben wel andere dingen te doen."

Je zou voor minder een proces aan je broek krijgen! Valse aangifte en het schaden van iemands reputatie!
Voor een procesje meer of minder is het Hunebedcentrum echter niet bang. Met het volste vertrouwen ziet de directeur de volgende rechtszaak al tegemoet. De directeur van het Hunebedcentrum kan toch met gemeenschapsgeld procederen tot ie scheel ziet, gelijk of ongelijk. Overigens is dat hetzelfde gemeenschapsgeld waarmee de adjunct-directeur/woordvoerder sympathie bij het publiek probeerde te wekken, toen hij zei dat de 'gestolen' graanspieker met gemeenschapsgeld was gebouwd en dat het daarom zo erg was dat ie weg was.
Natuurlijk moet het gemeenschapsgeld voor al die rechtszaken wel uit de begroting (waarvan een deel overheidssubsidie) van het Hunebedcentrum gehaald worden. Maar daar maakt de directeur zich niet druk over. Dat houdt gewoon in, dat het komende jaar het salaris van het personeel weer op slinkse wijze naar beneden wordt geschroefd. En mocht het personeel daartegen protesteren, dan krijgen ze gewoon ontslag. Zo doen ze dat namelijk bij het Hunebedcentrum.
Iets is pas wettelijk als je op je vingers getikt wordt, zo lijkt de directie te denken. En mocht je op je vingers worden getikt: gewoon ontkennen. Het Hunebedcentrum gaat zelfs zo ver, door in de ene rechtszaak een feit te beweren en datzelfde feit in een volgende rechtszaak te ontkennen. En ja, ik spreek uit ervaring..

Het lijkt wel een spelletje Jenga.
Elke keer haal je een blokje uit de toren en deze leg je er weer bovenop. Die toren van leugens wordt steeds wankeler. Er komt een moment, dan haal je het verkeerde blokje eruit en dan dondert je toren keihard in elkaar.

Heren van de directie, ik wens u veel speelplezier.
 vorige blog van Koper  volgende blog van Koper

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 83) van Rodney op 8 februari 2013 om 14:12:

Gaaf! Succes en alvast veel plezier in San Diego :)


© 2012
Koper / StripSter
7 september 2012

 www.powerbeastadventures.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=615&titel=blog Koper: Mijn ontembare ego, part deux.2