zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 The Map

28 februari 2011


De Moniaanse kaart
In m'n 1e blogje had ik het over de gekke wereld Monias.
Nu zie je hier de Moniaanse kaart, met alle landen, gebieden, eilanden, steden en bergen.
Ik ga niet alle landen uitgebreid behandelen want dat wordt me toch een lang verhaal en daar wordt iedereen ook stapel dol van, he?
Daarom vis ik er een paar uit.
Padradell
Padradell is het paddestoelenwoud van Monias. Zoals de naam al zegt zul je hier allerlei soorten vreemde paddestoelen tegenkomen. Hun grootte varieert van miezerige schimmels tot meters grote zwammen in de gekste vormen

Filadis
Met z'n grote, besneeuwde bergen, bevroren watervallen, ijsruines en beroemde goulashsoep is Filadis daar één groot, wit deken. Rond de bergen, op het platteland, kom je echter veel weides en stukjes bos tegen.
Herany Jungle
Dit is de grootste jungle van allemaal. Een klein gedeelte van dit kleurrijke woud is het thuisfront van de vachtdrakenroedel, de Kanyts.

Maquary
In een enorme klif, diep in de zee, ligt het onderwatergebied Maquary. Hier komen ook de gevreesde lionfishmensen vandaan (de koraalduivelmeerminnen).
Lukwendi
Lukwendi wordt ook wel het 'roze land' genoemd, vanwege z'n roze/rode planten en de paars/gele avondhemel. Een paradijs voor de verliefde stellen.

Ghostwood
In principe kun je spoken overal in Monias spotten. Maar de meesten kun je vinden in het oude, dode bos Ghostwood. Het huis van Laslo van Swiecht ligt aan de rand van het bos. Laslo en z'n familie verblijven hier tot ze hun eeuwige rust zullen vinden.
Cor Eagle Island
Als we het hebben over hangbruggetjes boven enorme ravijnen, holle bomen met verborgen schatten, houten kroegjes en havens dan hebben we het over Cor Eagle Island. Een verzamelpunt voor de piraten en zeebonken.

Noirneige
Eens per jaar hangt er een grote wolk boven Noirneige en zorgt voor een dik pak sneeuw.
Het mysterieuze is.... de sneeuw is zwart. Men viert deze periode met festivals.
Zo, ter intro voor mijn volgende blogje zal ik even deze twee aan jullie voorstellen. Ze zijn al eens eerder op StripSter verschenen, in heel oud werk (ze zagen er toen heel anders uit). Meet Gordon (links) and Zack (rechts), twee jonge, ruige zeeschuimers die elkaar al kennen vanaf de 1e stapjes. En zoals elke piraat denken ze meestal aan vechten, avontuur, en rum. Maar het zijn ook wel softies, grappig of gestoord (één van de twee of bijde, ik ben er zelf nog niet uit). Anyway, in het volgende blog zullen ze een paar metamorfoses ondergaan.

Je ziet me dan.
Kus
 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2011
Florien / StripSter
28 februari 2011

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=59&titel=blog Florien: The Map