zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Dirk  volgende blog van Dirk  overzicht blogs van Dirk  Dirk in Strips


 Mijn superheld

4 augustus 2012


Van het onderwerp van de special Superhelden werd ikzelf niet super-enthousiast. Ik heb weinig met Amerikaanse comics en met superhelden. En toch...
Ik ben wel opgegroeid met Superman en de Hulk op TV. En ik heb wel een aantal van de Superhelden films gezien die de laatste jaren onze filmzalen overspoelen, al heb ik de meeste aan mij laten voorbijgaan.
En bedacht ik mij dat ik nog een scenario voor een korte strip in een schuif had steken, over een superheld. Dat dateerde, zo blijkt, uit 1996. Toen was ik 22 jaar. Ik was begonnen met schetsen en inkten van deze strip, maar heb er toen snel de brui aan gegeven.
Op basis van dat originele scenario, zonder, of met heel weinig toevoegingen, heb ik mijn superheldenstrip getekend. Die kan je deze week lezen in de Strips-editie.
Buiten het feit dat ik (hopelijk) wel ben ge-evolueerd op tekentechnisch gebied, is de grootste verwezenlijking dat ik nu wel een strip weet af te maken.
PS: en misschien heb ik wel meer met superhelden als ikzelf op eerste zicht zou denken. Want ben ik niet opgegroeid met het lezen van Suske en Wiske, met daarin superman Jerom. En wat de denken van Bert Bibber als hij krachtpillen heeft ingeslikt? En Asterix en Obelix, Steven Sterk, enz...
 vorige blog van Dirk  volgende blog van Dirk

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 136) van Eric op 30 september 2017 om 13:23:

Ah, 1963, toen de winters nog echt winters waren.
Weer een leuk inkijkje in dat jaar.


© 2012
Dirk / StripSter
4 augustus 2012

 http://monsieurtoupet.be/

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=582&titel=blog Dirk: Mijn superheld