zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 Strange Sketches

21 februari 2011


What to do now, huh? De 'verrassing' die ik vorige week beloofde schuif ik even op, want er moest nog iets aan gedaan worden. Ik verklap wel alvast dat het een studie is naar verschillende tekenstijlen. Maar deze week zal ik jullie even een kijkje achter de schermen van mijn ateliertje geven. Ik ga deze zomer verhuizen en dan krijg ik een ultra-large kamer zodat ik alle ruimte heb om mijn nieuwe werkplek in te richten. Anyway, in dit blogje vliegen er wat (onafgemaakte) schetsjes van o.a. Fulco voorbij.
Wizard Pickwick had ik al vóór dit verhaal ontworpen. Hij speelt namelijk ook in een oudere strip. Het uiterlijk van Pickwick moest gelijk z’n persoonlijkheid weerspiegelen; maf, onvoorspelbaar, maar opperst intelligent. Hij heeft namelijk een periode gehad in z’n leven dat hij zo geobsedeerd raakte door toveren dat hij z’n verstand verloren had en al z’n gecreëerde brouwsels op zichzelf uitprobeerde. Zo kwam het dat hij pigmentafwijkingen in z’n huid kreeg (vandaar de bleke huid), z’n haar werd blauw, z’n ogen veranderden van kleur en de verhoudingen in z’n lichaam klopten niet meer. Gelukkig heeft hij weer z’n gevoel voor realiteit terug, maar de mutaties zijn nooit meer verdwenen. Kijk en vergelijk.

Het bedenken van het verhaal van ‘Fulco Fearfeather’ was niet zo’n grote inspanning. Het ontwerpen van de draken en de (menselijke) personages echter heeft wel even tijd gekost. Sja… ik ben niet snel tevreden. Deze tekeningen zijn 1 van de laatste schetsen voor ik definitief aan het tekenwerk voor de strip begon. Alles heb ik met de hand getekend, ook de achtergronden, en heb met veel verschillende lagen gewerkt.
Dit is een profielschets van een personage. Jullie zullen haar nog wel tegenkomen, ze is een heksje met de naam Pomone.
Dan nu een paar schetsen van de vreemde wezentjes waar ik het over heb gehad. Houd je niet van spinnen (ehh,duhuh! wie wel??), dan zul je deze rakkers al helemaal niet tegen willen komen. De mensenspinnen zijn net zo grillig, onvoorspelbaar en snel als echte spinnen. Ze variëren van hooiwagens tot kruisspinnen, van zwarte weduwes tot vogelspinnen. De spinmensen kunnen niet praten maar hebben wel hetzelfde IQ als dat van een gewoon mens.
Zo, nu ga ik lekker skiën. Auf Wiedersehen!
 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2011
Florien / StripSter
21 februari 2011

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=52&titel=blog Florien: Strange Sketches