zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 Anatomie (de man)

7 mei 2012


Ik was het al een tijdje van plan. Nu gaat het toch nog gebeuren, blogjes over anatomie. Zelf vind ik het niet makkelijk, maar dat zullen er wel meer wezen. En tsja, met striptekenen kun je heel makkelijk afwijken van het normale patroon, maar zelfs dán moet het nog wel een beetje kloppen, wil het goed oogsten.

Deze week gaan we het over de man hebben.
Natuurlijk, iedereen zou het zo tekenen denk ik. Maar afgezien van het algemene model, heb je heel erg veel verschillende bodytypes.

Ik ben van plan om fysiotherapie te studeren dit jaar, dus dan is dit wel toepasselijk. Gelukkig kwam ik op de meeloopdagen erachter dat je sinds een jaar of 10 niet meer alle latijnse woorden van de spieren en botten hoeft te kennen. Slechts opzoekwerk in het vak. Maar het heeft me wel altijd geboeid, niet alleen het geraamte zoals al bekend was, maar ook de vorm en spieren.

Het vervelende is, ik had nog een bladzijde met schetsjes van o.a. de voeten en handen, maar die is helaas kwijtgeraakt, en veel tijd had ik er niet meer voor. Ach ja, we weten wel hoe die eruit zien.

Sja, weet je. Ik weet eerlijk gezegd niet echt wat nog meer te schrijven hierover, het is vooral kijken naar de plaatjes deze week.
Dat betekent dus een kort blogje weer, mede door de ontbrekende tekeningen. Volgende week is-ie langer.

Ligt het trouwens aan mij, of wat moeten al die vervelende links in de text?? Dan zijn ze er, en dan verdwijnen ze weer.
Kus
 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2012
Florien / StripSter
7 mei 2012

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=493&titel=blog Florien: Anatomie (de man)