zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Koper  volgende blog van Koper  overzicht blogs van Koper  Koper in Strips


 Mijn ontembare ego 6

12 februari 2011


De koffie is aan 't doorlopen in de Koper Comics (huis)studio en ik ben mij aan 't voorbereiden op een nieuwe werkdag.
Terwijl ik dit doe, luister ik naar @Giel3fm en deze stelt net een vraag aan 't neefje (of was hij iets anders?) van 't Rosenbergtrio.

"Ben je wel eens vreemdgegaan?"

Ben je wel eens vreemdgegaan!?

Het is eigenlijk maar goed dat hij deze vraag niet aan mij stelde, want ik had (natuurlijk) deze vraag met: "Ja!" moeten beantwoorden.

Dat ik ooit wel 'es (nou ja, wel 'es!?) ben vreemdgegaan is voor jullie vast niet een al te grote verrassing, maar ik hoor een aantal van jullie jezelf (wel) afvragen: "Waarom zou Giel Beelen jou nou gaan bellen!??"
Nou, het is namelijk zo dat wij (Koper Comics, dus!) in samenwerking met Geekstijl vanaf 14 februari 2011 op geekstijl.nl van start gaan met een maandelijks 13-delig Powerbeastverhaal, getiteld: Vrees de vreselijke nacht!

In dit verhaal zie je Thomas Acda, Paul de Munnik, Ilse deLange, Eric Corton en Manuela Kemp als de superhelden: de (woeste) Woerd, 't Musje, Witte Raaf, de Raaf en de zwarte Kraai. Samen met Nederlands meest geliefde arm- en dakloze superheld, Powerbeast, nemen zij 't op tegen een horde bloeddorstige vampiers.

Tijdens een (radio)uitzending vorige week had Paul de Munnik de Gielmobiel en kregen Giel en Paul het over hun rol (die van Acda en De Munnik, dus!) in ons speciale Powerbeast-avontuur.

De afgelopen dagen, sinds zijn gesprek met Paul de Munnik, val ik 'vriend' Giel lastig met tweets , sms-jes en 't inspreken van zijn voicemail. Ik wil Giel namelijk (ook) een rol geven in mijn Vrees de vreselijke nacht-verhaal! Dus, het kan zo maar zijn dat Giel mij belt om enthousiast zijn medewerking te verlenen aan 't Vrees de vreselijke nacht-verhaal of om mij vriendelijk te verzoeken 'm met rust te laten.

Ik wacht dus bij de telefoon.

Wachtend op een belletje van Giel.

Terwijl ik zit te wachten op dat belletje, denk ik nog een keer aan die vraag van Giel.

"Ben je wel eens vreemdgegaan?!?"
Ja, ondanks dat ik destijds 't gevoel had dat ik met mijn grote liefde was, kon ik de (vele) vrouwelijke verleidingen niet weerstaan.

Ach, ik was een stuk jonger, toen.
Moest nog iets bewijzen.
Tegenwoordig doen dit soort verleidingen mij niet zoveel meer. Zo ook de verleiding die eigenlijk een rol zou hebben in deze episode.

Ik kijk op mijn mobiel. Giel heeft nog steeds niet gebeld!

Dus, ik spreek nogmaals zijn voicemail in!
Ja, wij dringen ons gewoon op... hahaha!

Wie zich ook een beetje (aan mij) opdrong, was de (inval)juf van mijn zoon.

Juf Isabelle!

(Ja, dit is die verleiding waar ik 't net over had!)

Juf Isabelle was dus vorig jaar, op de maandag, de (inval)juf op de school van Corijn. Juf Isabelle (zie foto's) is een onwijs lekker wijf! Ehm... zo mag ik dit hier toch wel schrijven? Ach, ik ben niet de enige die dit vindt, want 't was erg opvallend dat op maandag(ochtend) voornamelijk de vaders hun kinderen naar de klas van juf Isabelle brachten!

Helaas voor hen, had juf Isabelle alleen oog voor de man met 't ontembare ego en zijn mooie (altijd lachende) zoon.

Daarom zei Isabelle ook gelijk: "Ja!", toen ik haar vroeg of ze model wilde staan voor de fotocovers die wij in de Powerbeast comics wilden gaan gebruiken.

Dit zouden semi-erotische foto's zijn, dus Isabelle zou een klein beetje uit de kleren moeten voor de foto's die wij (of eigenlijk ik) in de comic wilde(n) gaan plaatsen.

Hmmm... nog steeds geen telefoon van Giel!
Okay, hij heeft 't druk in de ochtend, maar als die ene griet 't nieuws aan 't voorlezen is, kan hij mij best wel even bellen!
Uiteindelijk ging Isabelle niet uit de kleren. Isabelle had (gelukkig) nog een cd met allemaal foto's van shoots die ze ooit eerder gedaan had.

"Zeer bruikbare foto's!", vertelde ik Isabelle terwijl ik de zoveelste map opende waar ik Isabelle in de meest verleidelijke houdingen met weinig tot geen (nou ja, nog een piepklein slipje) kleding aan op zag staan.

Isabelle gaf tijdens 't tweede kopje koffie nog wel even 't volgende aan: "Als je na het bekijken hiervan, nog steeds wil dat ik voor je uit de kleren ga, is dat geen enkel probleem!". Ik gaf de verleidelijke verleiding aan dat ik meer dan genoeg had aan de door haar geleverde foto's en dat de door mijzelf gefotografeerde semi-geile kiekjes niet meer nodig waren.

Oftewel, Isabelle mocht haar kleding aanhouden.

Vreemd!
Althans voor mij was dit eigenlijk best wel vreemd, want in elke eerdere relatie kon ze van mij niet snel genoeg uit diezelfde kleding zijn gegaan. Wat trouwens ook vreemd is, is dat Giel nog steeds niets van zich heeft laten horen. De (radio)uitzending is al een paar uur voorbij!

Vreemd!

Naast de bruikbare foto's, wilde ik Isabelle (natuurlijk) ook een rol geven in de Powerbeast comic. Eigenlijk gaf ik d'r twee rollen. Eentje in het reguliere Powerbeast universum en een rol in het Captain Powerbeast universum. Ik was bezig met haar rol in laatst genoemde universum voor deze episode. Ja, eigenlijk zou deze episode weer zo'n waanzinnige Captain Powerbeast droom zijn. Ik was bezig om al die Isabelle heerlijkheid op een Koper Comics artboard te zetten, maar het schetsen wilde maar niet lukken.

Heel soms heb ik dat.

Ik heb dan een bepaald idee in mijn hoofd van hoe de plaat uiteindelijk eruit moet gaan zien en soms werken mijn hand en hoofd erg slecht samen en wil dat heel gewoon maar niet op dat klote-artboard verschijnen.

Erg frustrerend!

Dat die Giel maar niet belt is trouwens ook erg frustrerend aan 't worden. Hoe vaak moet ik die klotevoicemail nog inspreken!??

Na een aantal pogingen om die verleidelijke verleiding op een verleidelijke manier op mijn artboard te krijgen, vond ik het wel genoeg en herschreef ik de volledige episode. Die ene rol in het reguliere Powerbeast universum is meer dan genoeg! Het herschrijven en het maken van de nieuwe episode was snel gedaan en zo werd 'ie de episode die je nu dus hier kan bekijken en lezen.

Wat ik ook na een aantal dagen van veelvuldig tweeten, sms-en en voicemails inspreken maar liet voor wat 't was, was 't contact leggen met meneer Giel Beelen.

Bekijk 't maar! Vrees de vreselijke nacht wordt ook een waanzinnig verhaal zonder hem erin!!
De koffie (en het bekijken van de foto's) met (juf) isabelle was erg gezellig. Ik had enorm genoten van haar aanwezigheid en zij (natuurlijk) van de mijne.

Oftewel, voor herhaling vatbaar!

Dus zo nu en dan komt Isabelle gezellig langs om bij te kletsen en voor de 'echte' koffie.

En met 'echte' koffie bedoel ik dan ook echte koffie en niet dat Senseo-slootwater dat jullie, en dus ook juf Isabelle, thuis voorgeschoteld krijgen!

Het is dinsdag en terwijl ik aan een komende Powerbeast episode werk, gaat de telefoon.

Het is Giel!

Fuckin' Giel Beelen belt mij!

Giel verontschuldigt zich (natuurlijk), dat 't zolang duurde voordat hij belde en dat hij heel graag mee wil doen aan 't Vrees de vreselijke nacht verhaal!

Ha, who's da man!?

Dus, ik neem na het gesprek plaats achter de teken tafel en ga doen met waar Giel om vroeg.

Er iets geweldigs van maken!

Geniet van de koffie en tot de volgende.


Powerbeast in Strips van 12 februari 2011.
 vorige blog van Koper  volgende blog van Koper

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 83) van Rodney op 8 februari 2013 om 14:12:

Gaaf! Succes en alvast veel plezier in San Diego :)


© 2011
Koper / StripSter
12 februari 2011

 www.powerbeastadventures.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=43&titel=blog Koper: Mijn ontembare ego 6