zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter  overzicht blogs van StripSter  StripSter in Strips


 Blitzklus

8 februari 2011


Samen met mijn goede vriend Miha Pintarič moest ik deze week een strip in 2 dagen voor het grote maandblad Literatura tekenen.
Miha schrijft en ik teken. Vaak gaat het zo: "Hè, Miha, heb je 'n idee?" "Nee! Maar ik bel je straks even op...".
En zo onstond Een dag uit het leven van Meneer Zonder Stress.
Miha Pintarič is docent Middeleeuwse Franse letterkunde aan de Letterenfakulteit in Ljubljana. Maar goed, de strip Een dag uit het leven van Meneer Zonder Stress moest snel en vlot getekend worden. Weinig tijd voor details. Ook de tekst is uiterst simpel; trouwens, woo... woorden is de titel van een maandelijkse column van Miha voor de Sloveense krant DELO (WERK). Snelle schetsen met een zwarte viltstift (1-4mm) en een Rotring 0.5 pen en een beetje PhotoShop en klaar! Zo'n Rotring-pen is ideaal voor het snelle werk...

Hierbij dus de eerste pagina... Na plaatsing in Literatura zal ik de 3 paginas ook op StripSter laten zien. Meneer Zonder Stress is een brave working-class hero die continu een boek aan het lezen is: Op z'n werk, thuis tijdens het eten, op de bank voor de tevee... 's Avonds legt hij het boek op zijn nachtkastje en zien we dat het LITERATURA is... Kortom, Je bent een stress-loos figuur als je Literatura leest.

Postdata: Potverdriedubbeltjes! Da's ook toevallig! Vandaag is het Prešeren-Dag, lees mijn blog over Lepa Vida en pluk de dag!
 vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 241) van StripSter-redactie op 12 maart 2013 om 14:55:

En Esmarel Gasman zal volgende week weer ons StripSter-blog op dinsdag vol schrijven... Alvast bedankt!


© 2011
StripSter / StripSter
8 februari 2011

 http://www.stripster.eu

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=39&titel=blog StripSter: Blitzklus