zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 Het Schurkenblog

16 januari 2012


Great, ik had een epic idee om nog een beetje te goochelen met de covertekeningen, kom ik erachter dat al die tekeningen verloren zijn gegaan. Ik had ze blijkbaar onbewust weggegooid, dus ik kan alleen maar de textuurlaag van de kader veranderen en de kleuren verzachten.
Mijn plan was om ál de ideetjes die waren binnengekomen te verwerken in nieuw gestijlde covers, met nog wel gewoon de oude tekening-lagen die ervoor gebruikt zijn. P.Saiko's reliefen zou ik doen, Steven's skip-detail theorie en Femke's textuur-advies, ik wou het allemaal doen, maar al de gebruikte tekeningen + kaders zijn weg. Alleen de eindresultaten zijn er nog. Wheuuhhhhheeeheheheuh!

Maar vooruit, niet janken, gewoon doorbijten. Misschien vind ik nog wel een oplossing.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
Het vorige blog was eigenlijk bedoeld voor de schurken, maar de aandacht werd vooral getrokken door de covers, dus alsnog even een podium om de devils van vorige week even onder de loep te leggen.
Vóór ik bij het stuk kwam dat de villains voor het eerst optreden heb ik nog even gebrainstormd over welke transformaties de elf zou ondergaan.

Die zijn hiernaast, dit zijn dan toevallig dieren maar hij zal ook waarschijnlijk in planten ofzo veranderen, weet ik veel 0_^. Veel aandacht aan dit schetswerk heb ik niet geschonken en de bedoeling was dat deze elf een heel stuk minder gevaarijk overkomt als de schurkin. Zo is het duidelijk dat hij als het ware 'lager' in rang is dan zij. Desalniettemin is hij een tegenstander van formaat.

Z'n lampionnetje draagt hij meestal alleen bij zich als hij zijn gewone gedaante heeft. Die gebruikt hij dan voor enkele andere tovertruckjes enzo, you know the stuff, hehe.

De schurkin van het vorige blog én hiernaast heeft nog geen naam. Kinda big deal, isn't it?
Pffff... ik was nog van plan om d'r een beetje te veranderen, maar weet je wat... zo blijf je maar aan de gang. Soms moet je gewoon lekker beginnen, en achteraf was ik toch wel tevreden met haar.
Soms heb ik van die momenten dat je maar door blijft schetsen tot je een ons weegt,
sja, dat schiet natuurlijk geen ruk op.
Dus heb ik haar maar lekker zo gelaten! Háh!

Zo, en om het voor deze week maar weer ff af te sluiten, de pagina waarin ze allebei voor het eerst optreden, preview van het 2e boek. Nog niet ingekleurd en afgewerkt natuurlijk, but it is in progress. Het previewtje hiernaast heb ik voor het gemak maar wel even ingekleurd.
Op plaatje 6 vraag je je misschien af waarom er bakstenen zijn afgebeeld, wel... hun schaduwen komen daarop, maar dat is computerstuff.
T.t.f.n.
kus
 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2012
Florien / StripSter
16 januari 2012

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=381&titel=blog Florien: Het Schurkenblog