zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 Be prepared...

7 februari 2011


Wel, hallo lieve mensen. Florien Born is in town.
Er is me al eerder gevraagd een blogje bij te houden maar er was wat verwarring met mijn e-mail adres waardoor ik hier niet van op de hoogte was (ik had namelijk nog een adres, maar die is disapeared).
Maar goed, alsnog kom ik de boel onveilig maken, dus be prepared! Haha, nee hoor, grapje.
Laat ik maar mijn allereerste blogje beginnen met te vertellen over Monias, de gekke, magische fantasiewereld waar ik al wat sprookjes over heb geschreven.
Fulco Fearfeather en het eerdere geplaatste verhaal 'Laslo van Swiecht' spelen zich ook af in deze wereld. En in fantasiewerelden heb je uiteraard schurken, zoals hieronder.
Monias is een woord dat ik zomaar opdreunde tijdens een potje lingo, vraag me niet hoe ik erop kwam. Nadat ik de Harrimauw reeks heb afgesloten, had ik al wat schetsjes van katmensen en draken en ging hiermee door.
Later werd Monias uitgebreid en kwamen er zowel meer landen als wezens op de kaart. De wereld kent kleurrijke jungles, weides, een paddestoelenwoud, een onderwatergebied, pirateneilanden, het spookhuis van Laslo en z'n familie, kastelen en nog veel meer. Sommige wezens zijn 'halfmensen', zoals ik ze noem. Zo heb je dus de kat-, hert-, spin-, zeepaard-, vismensen en het lionfishvolk (koraalduivelmeerminnen). Maar ook de wat algemenere wezens, bijv. spoken, drakensoorten, elfjes, meerminnen, kabouters, tovenaars/heksen etc.


Maf allemaal, hé? Je ziet hier een schets van 1 van de Moniaanse kastelen, het Slot van Kashony.
In Fulco Fearfeather ben je misschien al Fort Cladrass tegengekomen. Cladrass is het allergrootste kasteel.
Ik zal jullie veel over dit gebeuren vertellen, maar hiernaast vind ik het ook heerlijk om platen te maken waarin een illusie verborgen zit. Zoals een schaakbord. Wie heeft er zin in een potje?

Nou, volgende keer vertel ik meer.
 volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2011
Florien / StripSter
7 februari 2011

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=38&titel=blog Florien: Be prepared...