zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 Voorbereidingen -p.3-

2 januari 2012


Pfffhoo, man. Ik zit nog vol wijn van de kerstdagen én van vorige nacht, maar vooruit, blogje moet ook komen, hehe! Effe kijken, waar waren we… oh, ja! Dit is het laatste blogje van de Voorbereidingen-reeks. Tot nog toe heb ik doodleuk zitten kletsen over de helden, maar waar helden zijn zijn ook een paar schurken, (really(?). Tijd dus voor een paar lelijkerds.
(Oh, een ding. Die Demon Zack, waar ik in het begin over heb zitten lullen, dat verhaaltje is geskipt. Leuk en aardig idee allemaal, maar het paste niet echt in het plaatje, dus helaas geitenkaas. -_-)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
Eerst nog even dit:
Het hele verhaal heb ik in 3 delen gehakt, anders zou dat heel dikke boek zowat exploderen, gaat niet werken dus. En elk deel heb ik een eigen naam gegeven.
De verdeling loopt als volgt:
- Deel 1: Op de proef gesteld
- Deel 2: Nieuwe gebieden
- Deel 3: Jager en prooi
De covers voor de 1e twee boeken zijn hiernaast. Met het tekenwerk schiet ik aardig op, ik ben over de helft van boek 2 met tekenen. Boek 1 telt 44 bladzijden, boek 2 gaat er 40 krijgen en het laatste boek ben ik van plan om rond de 45 bladzijden te geven, aardig pakketje hé?

Het inkleurwerk is een ander verhaal! Dat is het langzame gedeelte in het proces. Ben nog steeds met pagina 5 bezig om in te kleuren. Maar vooruit, Rome was ook niet in één dag gebouwd, dus niet zeuren, zeg ik maar tegen mezelf.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
Maar goed, de meeste beesten, schepsels of andere lelijkerds hebben niet echt een doordachte reden om ze dwars te zitten. Ze zijn nogal primitief. Voornamelijk dealen de helden met levende glas-in-lood ramen, gargoyles, spoken, draken en koraalduivel-meerminnen. Simpele schetsjes van ze zijn hiernaast.

En natúurlijk krijgen ze te maken met skeletten. Een flinke confrontatie, vooral voor Noir.
_____________________________________________
Hier hebben we de wat uitgebreidere schurken, waar overigens in deel 2 pas goed kennis mee gemaakt wordt. Een van hen is de half-elf Rocco, die verstoten is uit zijn dorp. Om zijn schaamte te tonen aan de buitenwereld hebben de dorpsgenoten zijn puntoortjes verminkt in enorme hangoren en hem zo onzuiver gemaakt. Nu is hij de boodschapper van het masterbrain.
Hij is een gedaantewisselaar en kan elke vorm aannemen die hij in z'n leven gezien heeft, zelfs levenloze materie.

Met zijn lampion en zijn spin trekt hij door Monias en houd de grote schurk op de hoogte van alle handelingen van de helden.
_____________________________________________
Ennnnn.... tádá: Hier is dan de opperschurk(in). Een demonische (nog naamloze) vrouw die centraal staat aan de duistere heerschappij (huuuuuhhh!). Ze heeft talloze legers en aanhangers die net zo zielloos zijn als zij.
Ook de gehelmde draken staan onder haar commando. Ze is sinister, koud, heeft gevoel voor (zwarte) humor en laat zich niet kennen (maar oke, als je haar een beetje goed bekijkt kun je dat wel zelf concluderen).
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
Zo, ik vind het wel weer klaar voor vandaag, nu even genoeg gekakeld over dit wel-heel-erg-lange-verhaal, he? Nog een heel erg fijn 2012, het gaat ons jaar worden! T.t.f.n!
Kus
 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2012
Florien / StripSter
2 januari 2012

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=367&titel=blog Florien: Voorbereidingen -p.3-