zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 Voorbereidingen -p.1-

12 december 2011


Oh, yeah. De strip is in volle gang. Ik kon helaas op het laatste moment niet naar Turnhout komen, dus voor deze blogs laat ik even wat schetswerk van vooral de achtergronden zien, een paar potlood + oostindische inkt- werkjes ÉN... de eerste gefinishede pagina!

Oh, één dingetje. De scanner deed het niet (know the problem Maco!), dus moest ik fotootjes maken. Da's de oorzaak van het feit dat het soms of wat bright is of donker. Je moet het er maar even mee doen.
Eerst maar beginnen met wat schetswerk van de achtergronden. In totaal komen de 4 vrienden in 8 verschillende landen terecht. Het land hieronder is het paddestoelenwoud Padradell, dat land heeft ook in Fulco een rol gespeeld.
En hier is een stadje in Noirnége, het land van de zwarte sneew (hier niet te zien). Hier komen ze voor het eerst Wizard Pickwick tegen, die ze natuurlijk gaat helpen.
Deze oude schets heb ik uiteindelijk gebruikt voor het kasteel Fort Cladrass, waar alles uiteindelijk plaatsvindt.
Alles is uitgestippeld, zodat het verhaal niet in de war zou komen met de kaart. Dus de hele reis is op de kaart gemarkeerd, zoals je kunt zien. De volgorde van de landen zijn:

- Cor Eagle Island (het begint hier)
- Lanotros (een middeleeuw-achtig gebied)
- Bergen van Quo (daar vliegen ze overheen met vervoer, geen belangrijke rol)
- Padradell
- Lizainie
- Noirnége
- Filadis (waar de steen is)
- terug naar Lizainie

Één ding is alleen niet aangegeven op de kaart. De vrienden komen ook vast te zitten in Haunthill Manor, het huis van Laslo, wat niet op de route ligt. Dit is te spotten helemaal onderaan de kaart in Ghostwood. Dit heb ik niet aangegeven omdat deze kaart met route in de strip gebruikt wordt en ze er per ongeluk terecht komen.
De 1e pagina is hier. Helaas is er iets heel naars en vreemds mee gebeurd. Op de een of andere manier zijn al de kleurovergangen in bijv. de lucht verdwenen waar door je die strepen ziet.
Ik heb het maar zo gelaten want... naja.. er valt niet veel meer aan te doen, wel pijnlijk, want hij ziet er nu echt anders uit. Wat ben ik deze week een pechvogel, maar het houdt me niet tegen toch een blogje te schrijven, lekker puh!
Ach, misschien is het niet zo erg.
Dit wordt vervolgd! T.t.f.n!
Kus

 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2011
Florien / StripSter
12 december 2011

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=346&titel=blog Florien: Voorbereidingen -p.1-