zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Dirk  volgende blog van Dirk  overzicht blogs van Dirk  Dirk in Strips


 Een kus

3 december 2011


Even een zijsprongetje.
Ik wil jullie even laten zien hoe ik kom van droedel tot een afgewerkte tekening. 's Avonds, om te ontspannen, droedel ik regelmatig terwijl ik naar muziek luister. En af en toe komt er heel toevallig iets uit mijn potlood of bic dat bruikbaar is.
Het is me direct duidelijk dat die "kus" links onderaan iets is. Vooral de vrouwenfiguur spreekt me erg aan. Ik maak meteen enkele improvisaties met diezelfde vrouwenfiguur. Neen, dat is geen verbetering.
's Anderendaags. Ik ben nog even enthousiast over die kussende vrouw en ik besluit die tekening "in het net" uit te werken. Ik begin te schetsen in potlood. De mannelijke kusser blijft een probleem. Ik krijg de onderlinge houding van de gezichten niet goed. Dan maar wat verder schetsen, de lichamen. Ook hier loop ik vast. Het moet geen porno worden...
Ik heb de tekeningen een paar weken laten rusten, maar de goesting blijft om die eerste tekening, waar ik zo tevreden over was, verder uit te werken. Dus maar terug aan het schetsen. Ik moet nadenken over de houding van de gezichten. Omdat de neus in de weg zit bij het kussen moeten de gezichten schuin tegenover elkaar staan. Als de vrouw in zijaanzicht zien, moeten we de man iets langs onder zien. De mannenfiguur komt stilaan goed.
Door nog de hand boven op het hoofd van de vrouw te tonen, suggereer ik dat we het vrouwengezicht iets van boven zien.
Ja, nu kan ik aan de echte tekening beginnen.
Eerst een voorschets met een oker potlood. Zo moet ik niet gommen wanneer ik later de tekening wil inscannen. Dan chinese inkt met een penseel.
De figuren blijven naakt; het is immers een sensuele kus, maar ik stop dus wel voor het middel. Tijdens het inkten besluit ik ook het haar van de vrouw nog te veranderen. Door het samen te binden, kan ik de hele hals tonen. En ik toon de omstrengeling door de 4 handen.

Ik vind 'm mooi. Al is ie nog niet perfect. De lengte van boven- en onderarmen rammelt een beetje. De nek van de man is iets te dun in vergelijking met die van de vrouw. Maar het is genoeg geweest nu. Je kan niet blijven morrelen...
 vorige blog van Dirk  volgende blog van Dirk

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 136) van Eric op 30 september 2017 om 13:23:

Ah, 1963, toen de winters nog echt winters waren.
Weer een leuk inkijkje in dat jaar.


© 2011
Dirk / StripSter
3 december 2011

 http://monsieurtoupet.be/

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=337&titel=blog Dirk: Een kus