zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 - Noir -

19 september 2011


Hé, mensjes! Even er tussen uit een weekje, hoor. Forgive me!
Fulco is afgerond en gebundeld tot een echt boek met verharde cover. Maar de plannen voor een gloed nieuw verhaal liggen alweer klaar! Ben ik geen freak? Ik dacht het! Dit is het show-model van Fulco Fearfeather, voor op de beurzen.


Eventjes naar de Aapart-drukkerij, uitprinten, glanslaagje d'r overheen, huppakee! De hele mikmak in één keer, is misschien wat centjes, maar dan heb je ook echt een prachtig ding. Maar vooruit, ik heb al een paar blogs over deze draak lopen ratelen, dus hoogste tijd voor new stuff! En, mensen, het koppie van mij barst alweer van de ideeën.

Sjah, Femke had het al over faalstrips, zou mijn lange verhaal "Reizigers van Monias" een faalstrip zijn??? Hij is zowat 3 jaar oud en nu teken en kleur ik natuurlijk anders dan toen. Veel zin om het af te maken heb ik niet maar om het nu allemaal opzij te leggen is ook zonde (het zijn 34 pagina's!!!). Dus als oplossing heb ik het volgende bedacht:
Ik ga gewoon vele korte verhalen maken, van ong. 15 pagina's die zich wel allemaal in dezelfde wereld afspelen. Maar dan gewoon steeds een ander gebied. Verveelt niet en bevat veel variatie!
Nou is Fulco wel langer geworden dan ik dacht.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Owkee, up to the subject of this week. Één van mijn lievelingskarakters: Noir!
(voor de niet-fransen onder ons: je zegt: 'Nu-haar' en het betekent 'zwart').
Op verzoek van m'n broer, die fan is van Noir, komt er een strip over het rebelse skeletje, dat ik in ‘Travelers of Monias’ en ‘Yyyaaaiiiks! A skeleton!’ al heb geïntroduceerd. Dit verhaal zal ongetwijfeld veel korter worden dan het vorige, en ook iets minder diepzinnig.

De strip begint bij het moment dat Noir geschapen wordt. Gewoon een allerdaags dagje, iedereen met z'n dingetjes bezig, je kent het. Totaal niet zo'n dag waarop je zou verwachten dat er ineens een skelet uit de hemel neer komt strijken op de grond. Tsja, zo start Noir's leven dus. Skeletten zijn door de Krachten geschapen en worden er ook weer door vernietigd. Het zijn onpersoonlijke wezens, zonder mening of karakter en allemaal hetzelfde.

Behalve Noir.

Tijdens zijn schepping kreeg hij wél een persoonlijkheid, en meteen al verzet hij zich door kleren te dragen en zijn eigen weg te volgen. Maar zijn grootste doel is om de Krachten te blijven ontlopen die hem schiepen, want de enige manier om Noir te doden is door hem met de Krachten te herenigen.

Ehhh... oke, dit is toch eigenlijk best wel diepzinnig, huh? Ach, lekker boeie! Hou ik van.
Die Harrimauw-reeks was toch een en al oppervlakkigheid, dus 't zal me wat schelen.
Natuurlijk komt de strip van Noir op StripSter.
Volgende week ga ik het hebben over Costuum Design, catchy!
kus
 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2011
Florien / StripSter
19 september 2011

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=262&titel=blog Florien: - Noir -