zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 Behind the scenes -part 1

29 augustus 2011


Op het verzoek om meer achter het verhaal te vertellen ben ik gelijk ingegaan. Ik had me sterk voorgenomen om Fulco af te maken vóór m’n school begint, maar dat gaat hem denk ik niet worden (en ik hoef nog maar een paar bladzijden!!) Echter wel zal er een blik achter de schermen in dit blog volgen over zo’n beetje alles over het verhaal, de vormgeving en de personages. Dus, liefste mensen, bereid je maar op een lang verhaal voor. Pak wat frisdrank, popcorntje d'r bij en ga zitten in je lekkerste stoel. Dan doen de letters en plaatjes in dit blog de rest! 0-^
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
* De opbouw
- Een intro (Een mysterieus persoon is de verteller)
Om de lezer gelijk te grijpen heb ik het verhaal laten starten met een korte intro. Hierin wordt de lezer door de verteller aangesproken alsof hij zelf in het verhaal zit.
- Een flashback (De opening van het verhaal, Fulco in z’n jonge jaren.)
Als het verhaal echt begint wordt die meteen geopend met een Flashback. Dit heb ik gedaan zodat de lezer een veel beter beeld krijgt over het probleem en de situatie die later duidelijk worden en tegelijkertijd leer je het hoofdkarakter Fulco goed kennen.
- Een ontdekking (Er zijn méér gevederde draken, een hele groep. )
Nu zijn we weer terug in het heden. Dit gedeelte start bij de scene dat Fulco de hulpkreten van de jonge draakjes hoort. Hij krijgt een confrontatie met een rode, gehelmde draak. De rode draak vliegt met een grimmige blik weg, waaruit de lezer kan uithalen dat die nog wel eens terug zou kunnen komen. Yvonne en Pickwick treden nu op en Pickwick blijkt de verteller van het verhaal te zijn. Fulco ontdekt dat Yvonne en haar roedel precies als hij zijn, en dat er een ruzie tussen de twee roedels bestaat.
Het tweede gedeelte van de ontdekking is de scene bij het majestueuze kasteel Fort Cladrass. De oorlog van de draken schijnt ook erg impact te hebben op de andere bewoners van het land, zoals de cerfantropen en de koning.
- Een probleemstelling (De twee groepen zijn in oorlog met elkaar, Fulco zit ertussen.)
Nu is helder wat het probleem is. De twee drakenroedels haten elkaar vreselijk. Doordat Fulco bij de Epines is opgegroeid, maar van dezelfde soort is als de Kanyts, zit hij als een scheidsrechter tussen de groepen.
- Een gevecht ( De 2 groepen vliegen elkaar te lijf)
Voor de spanning en de opbouw van de strip komt nu een kort gevecht om de oorlog tussen de draken nog eens sterk te benadrukken. De pure haat moet goed te zien zijn om beter zicht te krijgen op de situatie.
- Een raadsel ( Fulco komt tussen beiden en krijgt twee verschillende verhalen te horen)
Het gevecht wordt abrupt door Fulco onderbroken en er komt een raadsel dat aansluit bij het probleem. Beide groepen hebben hun eigen verhaal die elkaar tegenspreken. Ook worden de mensen van het hertenvolk er opnieuw bij betrokken.
- Een ontknoping ( Er heeft zich een intrigant bemoeid met de situatie en heeft alles verknoeid tussen de draken.)
De rode draak van het begin komt weer ten tonele en schijnt ook wat met het hele gebeuren te maken te hebben. Om goed te laten zien dat hij bij geen van beide groepen hoort heb ik hem rood gemaakt en met een helm ontworpen. Zodra hij vertelt vallen alle puzzelstukjes op z’n plaats.
- Een final fight (Fuclo vs. Rode draak)
De aanval van de rode draak op Yvonne is het startsein voor het laatste gevecht. Fulco wordt razend en vliegt de draak in de haren (schubben). Voor een vleugje drama en spanning vindt dat gevecht plaats rond te torens van Fort Cladrass. Met zo’n locatie kun je natuurlijk veel meer doen dan een open vlakte.
- Een einde
Hierover zeg ik niets. Zover zijn we nog niet. Maar hier valt ook niet veel over te vertellen. Je leest het zelf wel!
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
* Cameraposities
Hier heb ik ook goed over nagedacht. Als er tussen 2 of meerdere personen een gesprek plaatsvindt heb ik veel ingezoomde plaatjes, zodat je de expressie op de gezichten goed kunt zien. Aangezien de meeste personages draken zijn moeten ze het ook van hun gezicht hebben. Later in het verhaal, als er gevochten wordt, worden de lichaamshoudingen van de draken expressiever. Voor enige variatie om een totaal overzicht te hebben beeld ik de figuren ook af en toe uitgezoomd uit, zodat je ze helemaal ziet. In dit soort gevallen maak ik ook silhouetten als het lichtval naar de lezer toe is gericht.
Zo, lieve mensen. Op advies heb ik het hele verhaal in stukken gehakt, omdat het nogal wat is voor 1 blog.
Volgende keer komt er meer. Nu maar even m'n lange vingers strekken, want ze zitten krom van al dat getyp, hehe.
Astalavista!
kus

 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2011
Florien / StripSter
29 augustus 2011

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=241&titel=blog Florien: Behind the scenes -part 1