zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Koper  volgende blog van Koper  overzicht blogs van Koper  Koper in Strips


 Mijn ontembare ego 3

22 januari 2011


Zoals ik in mijn eerste ontembare ego schreef: nadat ik vanaf episode 37 een nieuwe manier van het opzetten/indelen van een Powerbeast-episode zou gaan gebruiken, had ik niet zo veel zin meer om episodes 30 t/m 36 (die ik nog steeds moest maken) op de oude 'ik-ram-zoveel-mogelijk-onleesbare-shit-in-een-pagina-manier' te maken. Episode 30 zou de eerste 'nieuwe' (reguliere) episode van dit jaar zijn die online zou gaan en daarbij is deze episode (episode 30, dus) ook de start van 't derde hoofdstuk in 't, 'Beef voor de Samurai' verhaal. Dus, episode 30 zou eigenlijk (ook) een goed beginpunt zijn voor mijn nieuwe manier van 't opzetten/indelen van een Powerbeastpagina.

Ik pakte mijn script voor episode 30 t/m 36 en omdat een nieuwe manier van opzetten/indelen betekende dat hier en daar mijn verhaal wat aangepast moest worden, begon ik met het herschrijven van deze episodes.

Het herschrijven van deze episodes zorgde ervoor dat een aantal ideeën die ik had voor het vorige script, niet meer zo goed paste in mijn nieuwe script. Ook had ik nog een aantal nieuwe ideeën die ik graag in mijn herschreven versie wilde hebben. In mijn nieuwe manier van een pagina opzetten/indelen, is er op op een pagina minder ruimte om volledig los te gaan dan voorheen 't geval was, dus moesten oude ideeën plaatsmaken voor nieuwe.

Nieuwe ideeën zoals de ideeën uit deze episode.

Dus ga zitten en geniet van 't verhaal achter 't verhaal van episode 32.
Het is een koude maandagochtend. Zo'n koude ochtend die we een aantal weken geleden regelmatig hadden en ik sta op 't punt om mijn zoontje (Corijn) naar school te brengen. Omdat mijn lief (Irene) een vrije dag had, kon ik Corijn lekker met de auto naar school brengen.

Nou ja, lekker!?

Het had die nacht gevroren (eigenlijk vroor 't nog steeds) en dan werken de sloten van onze (onverwoestbare) Ford Mondeo niet altijd zoals ze 't eigenlijk behoren te doen! Oftewel, je steekt de sleutel in 't slot en doet 't portier open, maar het (elektrische) slot blijft doorgaan met in en uit 't slot vallen!

Oftewel, je hoort de gehele tijd: "Krrrzzztt!! Klik! Krrrzzzttt!! klik! Krrrzzztt!!" (en ga zo maar een tijdje door).

Erg irritant, dus!

Als de auto warm is, heeft 'ie hier (tot nog toe) geen last van, maar nu dat kreng (nog) koud was, natuurlijk wel! Dus, die ochtend krab ik de ramen, terwijl ik de motor vast laat warmdraaien en de deur staat hierbij open. Dit moet omdat 'ie steeds in en uit 't slot valt. Dus, als de deur nu dicht zou klappen (zeg maar) dan zou ik een probleem hebben! Het ijs is van de ramen gekrabd en in de nog best koude auto (dus dat voorverwarmen helpt ook geen kloot!) ga ik op weg naar 't huis van de moeder van mijn zoon.

Als ik de auto daar, voor hun deur parkeer prent ik mijzelf nog even goed in dat ik de deur (natuurlijk) niet dicht moet gooien, omdat 'ie dan in 't slot zal vallen en omdat ik de sleutel nog in 't contact zitten heb, zodat Corijn niet in een ijswagen hoeft te zitten (we blijven het voorverwarmen gewoon vol houden), zou het dicht smijten van de deur (natuurlijk) niet een erg handige actie zijn.

Daarbij is er ook geen reserve sleutel voor de auto (terwijl ik dit schrijf nog steeds niet) en is auto R-R-Robert op maandag(ochtend) ook gewoon aan 't werk, dus die kan ik ook niet bellen om ons op zo'n moment spoedig te hulp te komen.

Dus, ik stap uit en zeg dus tegen mijzelf: "Niet de deur dicht smijten! Niet de deur...

BATS!! Krrrzzzttt!!

Fuck!!

Toch de deur dichtgegooid!

En deze is nu dus in 't slot gevallen!

Kut!!

Daar sta je dan, in de werkelijkheid van die koude maandagochtend.

Geen reservesleutel!

Je zoon moet naar school!

En de hond zit ook nog in de auto, terwijl de motor lekker (onnodig) aan 't warmdraaien is!

Shit! Niet zo handig, dus!!

Terwijl ik aan de (nieuwe) vriend van ex-lief (dit is trouwens niet mijn ex-vrouw/ex-vriendinnetje, uit mijn vorige ontembare ego) vraag of hij Corijn naar school kan brengen (met zijn auto), bel ik mijn lief, om de ANWB (voor de vijfde keer dit jaar) te regelen. Terwijl ik hiermee druk bezig ben, komt de eerste nieuwsgierige behulpzame buurtbewoner eraan en deze heeft een ijzerdraad(je) bij zich!?

Een aantal weken terug had hij (die nieuwsgierige behulpzame buurtbewoner, dus) zelf ook zoiets gehad met zijn auto. De politie is er toen bij geweest, vertelde hij, en deze had de auto (met een ijzerdraadje) zo open! Dit zag er vrij simpel uit volgens de NBB-er (Nieuwsgierige Behulpzame Buurtbewoner), dus zou hij dat, bij een volgende keer, ook zelf wel kunnen klaarspelen met een ijzerdraadje en een in 't slot gevallen auto, terwijl de sleutels nog in diezelfde auto aanwezig zijn!

In plaats van dit wekenlang te gaan oefenen op zijn eigen auto, stond deze NBB-er al die tijd (waarschijnlijk) voor zijn raam te wachten met zijn ijzerdraadje. Wachtend op die ene auto en diens bestuurder die zijn hulp nodig zouden hebben. Dagen en nchten gingen voorbij en uiteindelijk kwam ik de straat in rijden en na mijn onhandige actie, maakte deze NBB-er (vast) een sprongetje in de lucht en snelde hij zich, met een (en zijn ijzerdraadje), naar buiten.


Nou denken een hoop mensen als ze naar iets kijken: "Ooooh, dat kan ik ook wel!" Helaas in de praktijk (of daar in die werkelijkheid van die koude maandagmorgen) gaat 't dan toch niet zo snel en gemakkelijk als die (deskundige) ander het deed!

Dus, hoe deze man NBB-er ook zijn (behulpzame) best deed met zijn ijzerdraadje, hij kreeg de deur van mijn auto niet open!

De ANWB-er, die na zo'n 45 minuten de straat in kwam rijden, natuurlijk wel! Supersnel zelfs! En inderdaad zag dat, wat hij deed, er eigenlijk best wel heel simpel uit!

Dat kan ik zelf ook wel!

Dus, als u mij ooit nog 'es ziet staan, terwijl ik nogmaals (zou zomaar kunnen) in deze situatie zit, blijf dan vooral binnen, want met mijn stukje hout en ijzerdraadje kan ik het zelf wel af!

Ik stapte in de (nu wel warme) auto en reed richting huis en terwijl ik onderweg was, kreeg ik 't idee voor deze episode!

Met dit (leuke) idee kon ik ook gelijk weer de Soccerwarriors terug laten keren in dit verhaal. Eigenlijk zouden ze namelijk pas vele, vele episodes later (weer) hun terugkeer hebben, maar nu ik toch de boel aan 't herschrijven was, kon ik hun rol in dit verhaal een stuk groter maken dan dat eigenlijk in eerste instantie de bedoeling was. Op deze manier zou deze versie van het Samurai verhaal nog meer afwijken van de 2002 versie.

Met de terugkeer van de Soccerwarriors kon ik met het herschrijven van 't script ook gelijk dat propje met die tongpiercing eruit schrijven, maar daarover in de volgende meer.
Het enige nadeel aan 't herschrijven van een script is: Als er nieuwe dingen/ideeën inkomen, zullen er soms oude sneuvelen. Zo was er in deze versie van 't script geen plaats meer voor al die onwijs leuke grappen (die ik bedacht had) over dat nieuwe comicbrand dat afgelopen jaar een vliegende start maakte!

Nou ja, vliegende start!?

Een vliegende start de afgrond in... hahaha... fuck!
Vergeet ik hier (weer) zowaar mijn belofte dat ik de mannen van 't Dropbrand (eigenlijk) niet meer op deze (publieke) manier de grond in stamp (oftewel, loop te bashen/dissen).

Ja, echt! Dit heb ik serieus beloofd!

Dus, voordat dit weer een langdradig stuk gaat worden over alles (wat ik vind) dat er mis is met dit groepje A(mateur)-quality comicmak(k)ers, laat ik 't gewoon voor dit ontembare ego bij dat winterse verhaal over onze onverwoestbare tank en zijn winterkwaaltjes.

Dus, enjoy de komende week en tot de volgende.
Powerbeast in Strips van 22 januari 2011.
 vorige blog van Koper  volgende blog van Koper

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 83) van Rodney op 8 februari 2013 om 14:12:

Gaaf! Succes en alvast veel plezier in San Diego :)


© 2011
Koper / StripSter
22 januari 2011

 www.powerbeastadventures.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=22&titel=blog Koper: Mijn ontembare ego 3