zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter  overzicht blogs van StripSter  StripSter in Strips


 Tekenen voor school

5 juli 2011


Monika S., de mooie schooljuffrouw van de tweede klas lagere school V. te L., heeft mij gevraagd of ik een portretje van de kinderen kan tekenen. Het zijn de klasgenootjes van mijn jongste zoon. Op 9 juni was er een afsluitingsfeestje op school en liet Monika S. een slide-show van mijn tekeningen aan de ouders zien. Verder speelden enkele kinderen ook een stukje voor (gitaar, piano & blokfluit). Als kadootje kreeg elk kind zijn/haar portret met een mooi en persoonlijk gedicht van de schooljuffrouw. Slovenen zijn kultuur-dieren.
Dus ik heb van elk kind een portretje getekend. Achtien kinderen, achtien tekeningen. De ouders waren enthousiast en ik kreeg schouderklopjes en complimenten. Slovenen zijn dankbare mensen. Dit kun je tevens als een vorm van integratie zien.

In Sloveni√ę zijn gelukkig de schoolklassen klein (max. 20 leerlingen per klas; merendeel meisjes)en krijgt elke leerling dus veel aandacht. Persoonlijk onderwijs. Ook heb ik een karikatuur van Monika S. en Ines P., de twee schooljuffrouwen van 2b gemaakt.

Hierbij een kleine compositie van Monika S., Kid A en Ines P., but the kid is not my son....

Naschrift: Als jullie dit lezen, beste StripSterSterretjes, zit ik op een FKK-camping (lees: Freikörperkultur, Jawohl!) aan de Adriatische kust genietend van zon, strand, gefrituurde calamares, Bailey's en Das Ewige Weibliche: Heaven is a place on earth.
 vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 241) van StripSter-redactie op 12 maart 2013 om 14:55:

En Esmarel Gasman zal volgende week weer ons StripSter-blog op dinsdag vol schrijven... Alvast bedankt!


© 2011
StripSter / StripSter
5 juli 2011

 http://www.stripster.eu

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=186&titel=blog StripSter: Tekenen voor school