zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 Travellers of Monias

20 juni 2011


De Fulcostrip is bijna af. Maar hiervoor was ik al met een ouder verhaal bezig, een superlang verhaal waar ik vorig jaar nog mee bezig was.
Ik had er even een tijdje niks aan gedaan omdat ik er eigenlijk geen zin meer in had, maar nu ga ik er weer aan beginnen. Toch wel een beetje spijt dat het niet is doorgezet en THANK GOD dat ik het niet weggegooid heb (dat doe ik namelijk wel eens, een strip weggooien en dan later denken S-H-I-T! Had ik af moeten maken).
Het is mijn grootste verhaal van allemaal, er zijn nu iets van 34 pagina's af (alhoewel ik die wel even moet re-stylen).
De strip: Reizigers van Monias
Het is een verhaal wat gaat over ouder worden, overleven, verstandig handelen, doorzettingsvermogen en verraad. Klinkt heel serieus maar de grappen en grollen mogen ook niet ontbreken.

Veel van de personages heb ik al geïntroduceerd. Gordon, Zack en Noir zijn de hoofdkarakters samen met nog wat figuren die ik nog niet heb voorgesteld.
Wanneer de vriendin van Gordon dodelijk vergiftigd is door een parasiet gaan Gordon en Zack meteen op reis om een steen te zoeken die nodig is om te vermalen tot een medicijn. De steen is echter helemaal aan de andere kant van de Moniaanse kaart te vinden en de reis is dus erg lang.
Vooral omdat sommige grenzen bewaakt worden door draken op bepaalde plekken kunnen ze er niet rechtstreeks heen.
Onderweg komen ze voor vele taken, obstakels en hindernissen te staan en ontmoeten de meest vreemde figuren. In het begin komen ze Mo tegen, een figuur dat al voorkwam in mijn allereerste stripje van Monias (2007). Later komt Noir ook mee en is de groep compleet.
In dit verhaal komen alle figuren tegen die ik tot nog toe had bedacht, Wizard Pickwick is hier ook aan het eind van de partij en ze komen zelfs in het landhuis van Laslo van Swiecht terecht.

Ze proberen van de verdrinkingsdood te ontsnappen, vechten met koraalduivelmeerminnen, brengen een nacht door in een kasteel met draaiende kamers waarin je je grootste angsten faced, helpen een groep weesjes in boomhutten en nog veel meer gekke situaties. Uiteindelijk, willen ze Gordon's vriendin helpen, dan zullen ze een aanslag op het kasteel Fort Cladrass (zie Fulco Fearfeather) moeten voorkomen. Want daar is ze ondergebracht.

Karakters
Ik heb denk ik nu wel erg veel figuren opgenoemd, dus voor het geval je de wie-wat-waar-hoe-vraag in gedachten hebt staan hier de belangrijkste personages in deze strip nog even op een rijtje:
- Gordon:
Ik begin bij Gordon, en dat heeft nog een reden ook.
Hij is namelijk als een leider voor de groep, loopt meestal voorop, leest de kaart, bedenkt de plannen en probeert de groep onder alle omstandigheden bij elkaar te houden.
Z'n karakteristieke eigenschappen zijn sarcasme, gierigheid, en strijdlustigheid. Maar hij is ook slim, aardig, dapper en ambitieus.
- Zack:
'Ruwe bolster, blanke pit', da's de beste omschrijving voor Zack. Hij is lomp, snel beledigd en vraatzuchtig maar is, als het ware, de onhandige grappenmaker die leven in de brouwerij brengt. Je moet even door zijn ruwe schild heen boren, als je hem eenmaal leert kennen heb je een vriend voor het leven. Hij en Gordon kennen elkaar al vanaf peuter en zijn ook al heel erg lang dikke vrienden. Z'n houten oog verraadt dat hij al heel wat ellende achter de rug heeft. Desondanks is Zack vaak vrolijk, optimistisch en heeft een gezond gevoel voor humor.
- Mo:
Mo is op het eerste gezicht een vlammende troela, die zich never the nooit uit het veld laat slaan. Een felle tante met een scherpe tong. Echter, door het verhaal heen, komen ook haar leuke eigenschappen naar voren. Ze is bijv. zorgzaam, lief, attent, edelmoedig en heeft een talent voor vechten. Met Mo heeft Zack in het begin flink wat confrontaties, maar al snel begint er iets interessants te bloeien tussen hen (oeeelalah! L'amour bien sûr).
- Noir:
Als we het hebben over de 'wetenschapper', dan hebben we het over Noir. Noir is het skelet dat altijd honger zal hebben naar kennis en zoekt altijd eerst de dingen grondig uit voor hij conclusies zal trekken of meningen uit. Noir en Zack zijn werkelijk elkaars tegenpolen en vinden het daarom moeilijk met elkaar om te gaan. Noir is namelijk heel ernstig en houdt totaal niet van geintjes terwijl Zack dol is op kattekwaad ( hehe, KAT, snap je 'm?).
Ik denk dat de strip dit jaar klaar zal zijn. Wat ik ermee ga doen...eigenlijk nog geen flauw idee. Dat zie ik dan wel weer...uitgeven of hier op StripSter een paar pagina's. Ik weet het nog niet.
kus
 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2011
Florien / StripSter
20 juni 2011

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=171&titel=blog Florien: Travellers of Monias