zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 Pirates of the Caribbean

30 mei 2011


Je hoeft maar aan piraten te denken en dan denk je ook al gelijk aan de Caribbean. Zin om in een old-skool Disney mood te komen? Lees dan vooral verder! Aangezien ik de 4de film uit de reeks vrijdag gezien heb, het het gesprek is op mijn school en buurt en omdat ik al sinds m'n 6e een trouwe fan ben ging dat bekende lampje waar ik het in m'n vorige blog over had weer aan. Pling ! Het liedje dat je hier hoort is niet uit 1 van de films (nou het komt er wel even in voor) maar is de soundtrack van de wachtrij in de gelijknamige darkride in Disneyland. Maar iedereen die een beetje van de Pirates op de hoogte is weet dat wel dus dat is mosterd na de maaltijd. *grinnik*
De attractie
De attractie Pirates of the Caribbean is waar het hele verhaal mee begon. De 1e ride werd in 1967 te Californië geopend, waarop al snel Orlando en Parijs volgen. De rides werden al snel denderend populair en ook ik ben eraan ten prooi gevallen. *bloost*.

Nou, we zitten in het jaar 1999 in Disneyland Parijs. Klein meisje met enorme bruine krullen aan het handje van mams wandelt vrolijk die enorme grot binnen met vlag ervoor. Wel, in die grot is het pikkedonker en dat meisje heeft de waar-ben-ik-nou-weer-beland-blik in d'r ogen. Gut, wat krijgen we nou? Een paar tralies met martelwerktuigen erachter. En hop, in het bootje, lekker naar knallende piraten kijken (ogen beginnen natuurlijk te glinsteren). En alles wat dat meisje zag tekende ze thuis meteen na, dat begrijp je natuurlijk wel.

De meeste andere meisjes zitten dan in de prinsessenfase, he? Met de roze jurkjes en de kroontjes en dat soort toestanden. Maar nee, hoor. Deze girl houdt van piraten, niks roze jurkjes!!!

Weetjes:
-Na de filmreeks zijn er in alle Pirates-attracties animatronics van de personages toegevoegd, behalve in die van Parijs.
-De 1e Pirates of the Caribbean-film werd de 1e Disneyfilm met het leeftijdsadvies 13 jaar en ouder.
-Na het verschijnen van alle delen viel mij op dat alleen in dit 1e deel fragmenten uit de attractie zijn gestopt:
* De gevangenishond met het sleuteltje in z'n bek die door zeerovers gelokt wordt.
* Het gevecht van William en Jack in de smederij.
* Het muziekje yo ho yo ho a pirateslife for me.
Lache, he?
De films
In 2003 werd het piratengenre voor het eerst echt in trend gezet met de 1e 'Pirates of the Caribbean' film: "The Curse of the Black Pearl". Het piratengenre was een gewaagd thema voor een film omdat eerdere piratenfilms onsuccesvol waren. Maar tegen alle verwachtingen in werd deze film een wereldwijd succes, leverde het het 1e weekend van de premiere 46.630.690 dollar op en won wel minstens 16 filmprijzen waarvan 5 Oscars. De hele wereld maakte met de Caribbean kennis. Als trouwe fan van de dark-ride ging ook ik natuurlijk naar die film.
Natuurlijk moest er kort na deze poespas een deel 2 van de pirates komen. In 2006 werd dan ook Dead men's chest vol trots gepresenteerd en ook deze film werd met lof ontvangen. Qua vormgeving lijkt hij veel op deel 1, toch wordt de sfeer in dit deel anders. Mede denk ik door de komst van The Flying Dutchman en zijn crew, de Kraken en de inheemse stammen. Ook deze film vond ik geweldig maar betoverde mij toch niet zo erg als deel 1 dat gedaan heeft, maar dat had ik al een beetje verwacht. Maar wat wás ik verrast toen ik Barbossa van de trap zag lopen op het einde!

Nummer 3'At word's end vind ik de minste van de 4 films. Ik weet niet waarom, spreekt me gewoon het minst aan.
Echter ben ik door nummer 4 'On strangers tides' heel erg verrast. Door de nieuwe personages, maar vooral door de nieuwe tasks die ze verzonnen hebben. Daarom vind ik deel 4 beter dan 2 en 3. Deel 1 blijft mijn favoriet.
Én om het nog een beetje bij strips te houden zie je hierboven de covers van de strip die na de films natuurlijk volgde.

Ik ben dus niet totally geobsedeerd door de Pirates ofzo, hoor. Stel je mijn kamer nou maar niet voor met complete posters en beeldjes of iets dergelijks. Ik heb er gewoon goeie herinneringen aan.
Er zijn heel veel dingen waar ik gewoon erg geinteresseerd in ben, en dit is er ééntje van.
Arrrhh
Kus
 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2011
Florien / StripSter
30 mei 2011

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=150&titel=blog Florien: Pirates of the Caribbean