zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 Cool Comics!

23 mei 2011


Naast ze tekenen lees ik ze ook heel graag (oh écht? Nóóit gedacht!), hehe.
Na het harde studeren dacht ik, bijna hardop, wat voor blog moet ik nu schrijven? En ‘pling’, het lampje boven m’n hoofd ging aan.
Mischien wel leuk voor de lezers om deze week een paar stripreeksen te beoordelen, uit mijn perspectief dan.
Mensen, maak je klaar voor een paar toppers met beoordeling door mij samengesteld. Natuurlijk ziet deze top er bij iedereen anders uit, dit alles is puur mijn mening.
Komen ze!
Asterix & Obelix
Van kleins af aan ben ik al stapelgek geweest op de boeken van Asterix, de verhalen van Goscinny en de steengoede tekeningen van Uderzo. Dit is eigenlijk 1 van de weinige strips waarin ik het gevoel heb dat de poppetjes echt leven, ik bedoel… kijk maar naar de lijntjes die Uderzo gebruikt om z’n figuren te laten bewegen en de strakke, maar zeer effectieve emoties. Ook is Asterix 1 van de weinigen waarbij ik af en toe echt hardop moet lachen.
Bijv. een scene uit Asterix en het 1e legioen waarbij Obelix zegt 'Oh, ja. Laten we aardig doen.' KLATS, romein Knock Out! Bril-jant!
Er zijn veel discussies geweest over de nieuwe stripboeken van Asterix en ook ik moet me erbij aansluiten dat die minder in de smaak vallen bij mij (alhoewel ik het Guldenboek, de laatste, toch amusant vond). De beoordeling gaat dus ook in principe alleen over de oude verhaaltjes.

Sterkste punten:
- Historische achtergronden
- Tekenwerk
- Humor
Jan, Jans en de kinderen
Ook weer een reeks om enthousiast over te praten en waarbij ik moet grinniken. Over deze strip kan ik weer heel andere positieve dingen zeggen, want in deze strip vind je een andere soort humor dan bij Asterix. Dit is het dagelijks leven, en dat maakt de strip herkenbaar en toch origineel. Persoonlijk ben ik nooit heel weg geweest van de rooie kater. Veel leuker vind ik de scenes met Catootje en Jeroentje, buitengewoon! Of Lotje, die Napoleon imiteerd! Uit de Libelle knipten we altijd de bladzijde met de Janjans erop uit en stopten we in een plakboek, coole verzameling is dat geworden!

Sterkste punten:
- Herkenbaarheid
- Stijl
- Aansprekende karakters
Kuifje
Ik wist nog niet dat er een film over Het geheim van de Eenhoorn aan stond te komen, fijn dat ik daarvan op de hoogte ben. Want ook Kuifje heeft mij aangegrepen. Een beetje vreemd, want ik houd niet zo erg van een dergelijke tekenstijl. Suske en Wiske bijvoorbeeld valt qua stijl met Kuifje te vergelijken en toch houd ik van Kuifje maar heb ik nooit de populariteit van Suske en Wiske gesnapt. Over smaak valt dus ECHT niet te twisten, zeg! Ach, ik weet eigenlijk wel waar het door komt, ik vind de vertelwijze en verhalen van Kuifje véél beter en was ook meteen door diens karakters verkocht. Kapitein Haddock bijv. met zijn gevloek in het rond en de Jansens.
Het enige minpuntje aan Kuifje is dat ik gewoon niet de moeite neem om enorme lappen tekst te lezen maar dat is mijn luiheid. ;-D Enfin, toch goed genoeg om het tot mijn favorietenlijst te halen.

Sterkste punten:
- Aansprekende karakters
- Voor de échte lezer
- Hoge spanningsboog
Lucky Luke
Van alle strips die ik heb vind ik Lucky Luke het meest typerend, met zijn ‘I’m a poor lonesome cowboy’ ending. Qua tekeningen niet zo sterk als het bovenstaande maar toch aansprekend. Wat ik aan deze serie opvallend en kenmerkend vind is dat emotie en kleur met elkaar worden gecombineerd. De figuren worden bijv. helemaal rood als ze schrikken of kwaad zijn en groen bij ontroering of blijdschap, dat heb ik nog weinig bij andere strips gezien. En voor het vleugje humor heeft deze strip de Daltons (vond Rataplan altijd een beetje flauw).

Sterkste punten:
- Typerend
- Goeie sfeer
- Toevoeging van historische karakters (Calamity Jane, Jesse James, Billy the Kid, enz)
Tsja, dat waren de 1e vier die ik kon bedenken.
Verder vind ik ook leuk"

- Swamp Thing
- Le Guide des Grand-Parents
- Don Quichot
- Animal Friendly


En nog wat, waar ik even niet opkom.
That's all folks!
kus
 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2011
Florien / StripSter
23 mei 2011

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=143&titel=blog Florien: Cool Comics!