zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 Animation

25 april 2011


Moving Pictures
Naja, animatie klinkt wel wat professioneel, huh? Dit zijn maar een paar heel simpele plaatjes. Maar zo'n simpele moving picture is wel WERK zeg! Helemaal als ik je vertel dat ik soms wel 11 plaatjes nodig had die ik allemaal met de hand heb gemaakt.

Jullie hebben vast wel het knipperende oog van Dark Zack gezien als teaser in mijn blog 'Design a Villain'... Ik zal nu even een paar andere simpele plaatjes laten zien.
Ik maakte 8 tekeningetjes voor de wandelende Harrimauw op een Sketchbook (je weet wel, van dat harde, doorzichtige papier. Ideaal!) Het 1e tekeningetje legde ik onder het papier en ik tekende het hoofd over, maar veranderde de pootjes en het staartje net een beetje.
Nu zie ik dat de pootjes dus niet helemaal kloppen, maarja... Ik moest erg lachen van het resultaat!
Waar komt het idee vandaan?
Een tijdje geleden heb ik de hoofdprijs gewonnen van een soort van 'character design' wedstrijd en die prijs hield een masterclass gamedesign in. Was erg vet om eens mee te maken! Ik mocht kijken in de studio van een gameproducent en heb gezien hoe platte figuurtjes bewegend werden gemaakt en gehele achtergronden voor werelden tevoorschijn werden getoverd. Maar ook hoe poppetjes in 'Blender' in 3D werden gemodelleerd. Zoals:
Of dit: Niet door mij gemaakt hoor, slechts om te latenzien
Al dan niet, lieve mensen, ben en blijf ik een eenvoudige striptekenares. Dit is bedoeld als eenmalig grapje. Duzzz... verwacht nu niet dat ik gehele tekenfilms ofzo in elkaar ga zetten *grinnik*. Ach, sja....
Kus
 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2011
Florien / StripSter
25 april 2011

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=115&titel=blog Florien: Animation