zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Koper  volgende blog van Koper  overzicht blogs van Koper  Koper in Strips


 Mijn ontembare ego 16

23 april 2011


Het is vandaag weer een zinderende mooie dag. De zon lacht, de lucht is blauw en de rest van de opening van de Teletubbies laat ik maar achterwege.

Ik wil het namelijk niet hebben over die vier kleurige figuurtjes die doordeweeks de allerkleinsten in hun ban hebben.

Ik wil het eigenlijk eerst hebben over wat mij de afgelopen dagen (volledig) in de ban heeft.

Ik wil het hebben over het nieuwe seizoen van Doctor Who, dat vanavond om 19.00 uur op BBC1 van start gaat.

De stijl, die Steven Moffat toepast, zorgde vorig jaar al voor een fantastisch seizoen. Als ik moet afgaan op de trailers, die ik tot nu toe heb gezien, en alle informatie die ik heb gelezen over het komende seizoen, dan wordt series 6 nog gaver dan de mega-geweldige series 5.

Stijl!

Daar wil ik het eigenlijk over hebben in dit ontembare ego.
Waarom wil ik het eigenlijk over stijl hebben in dit ontembare ego?

Omdat ‘stijl’ eigenlijk wel het woord van de afgelopen week is.

Deze week (en de komende twee weken) kun je genieten van een compleet andere stijl van de Powerbeast-episodes.

Vorige week besloot Nederlands meest geliefde held om zijn eigen (getekende) superheldendagboek te gaan bijhouden en deze week zie je de eerste van zes Powerbeast-episodes die ik in deze dagboekstijl heb gemaakt.

Ik weet, dat ik hierboven schreef, dat je ‘deze week (en de komende twee weken)’ kunt genieten van deze compleet andere stijl van Powerbeast en in de alinea daaronder heb ik het ineens over zes Powerbeast-episodes ik deze stijl?!

Begin ik nu al last te krijgen van het warme weer, vragen jullie je vast af?

Nee hoor.
Het klopt allemaal nog. Alle zes nog steeds op een rijtje (die zevende ben ik altijd al kwijt). Na de eerste drie dagboekepisodes zullen de episodes 48, 49, 50 en 51 gewoon weer in de normale Powerbeast-stijl (met al die mooie kleuren en zo) worden gemaakt. Na episode 51 krijg je de laatste drie episodes in dagboekstijl.

Dus eerst een aantal episodes in deze stijl. Een korte break en dan wederom een aantal dagboekepisodes.
En deze formule (a-b-a) is dan ook weer een soort stijl. Ook het komende seizoen van de Doctor wordt namelijk in tweeën gesplitst. Zeven episodes, een korte break en dan de laatste zes episodes.

Doctor Who nieuwe stijl, zeg maar.

Stijl!

Doctor Who is altijd al een serie geweest waarin je verschillende stijlen tegenkomt. Neem bijvoorbeeld al de 11 Doctors. Allemaal hun eigen stijl.

Stijl van bewegen.

Stijl van handelen.

Stijl van kleden.

Oh.. over stijl van kleden gesproken! Ik was al een tijdje mijn eigen stijl een beetje zat. Het werd tijd voor wat nieuws. Een stijl die meer bij mijn leeftijd en grootte past.

Maak je niet gelijk druk, dat ik nu op zoek ben naar een stijl waar mijn ontembare ego in past. Ik bedoel met ‘grootte’ eigenlijk domweg mijn huidige omvang..

Mijn nieuwe stijl van leven heeft er namelijk voor gezorgd, dat ik in een kledingwinkel toch echt bij de L moet gaan kijken. Een M (of soms paste zelfs nog een S-je!) wordt nu echt té krap, ha ha!

Ik ben dus op zoek naar een nieuwe stijl, die zegt: “Ik ben Eelco Koper, het ontembare ego achter al die geweldige dingen die ik zoal doe!”
En daar stond ik opeens gisteren in de kledingwinkel te zoeken naar mijn nieuwe stijl. Ik wilde niet ineens radicaal mijn stijl veranderen, maar die gewoon een mooi vervolg zou zijn op mijn vorige stijl.

Natuurlijk had ik de afgelopen weken al een beetje nagedacht over mijn nieuwe stijl, want ik ga nooit zomaar onbezonnen ergens mee aan de slag. Dat is niet mijn stijl.

Ik wist eigenlijk al lang wat ik zocht. Ik had al een goed beeld in mijn hoofd van wat mijn nieuwe stijl zou worden. Ik pakte, paste en even later (op de parkeerplaats van het UMCG) verruilde ik mijn oude stijl voor de nieuwe.

Waarom ik dit deed?

Ik ben altijd meteen wildenthousiast als ik iets nieuws heb bedacht en dan wil ik het ook het liefst zo snel mogelijk delen met de rest van de wereld.

Ik bekeek me nog even goed in de weerspiegeling van de auto en ik was zeer tevreden met mijn nieuwe stijl: mijn Eelco-Koper-meets-Captain-Jack-Harkness-meets-Youp-van-’t Hek-omstreeks-ergens-in-de-verte-kledingstijl.
Niet alleen ik raak erg opgewonden van mijn nieuwe stijl, want ook mijn lief is er erg blij mee!

Een nieuwe stijl kan zoveel met ons doen!

Zo ook de stijl van de advocaat die namens mijn lief God laat weten, dat wij al die tijd al gelijk hadden. God moet nu echt door de knieën. De advocaat van mijn lief heeft namelijk aangekondigd, dat hij “compleet gehakt van God gaat maken”. Stijlvol, dat wel.

Stijl, het is in zoveel dingen terug te vinden.

Vorige week was mijn schrijfstijl een orgasmeloos stuk tekst, dat weer zorgde voor de nodige lezers die deze week weer niet komen opdagen, want mijn huidige schrijfstijl past niet bij hun sensatiezoekende stijl.

Wat zal het hen een reet interesseren, dat ik een nieuwe teken- en kledingstijl heb!

Nee, ze lezen liever over in welke stijl ik een vrouw een orgasme bezorg. Maar daar weid ik verder niet over uit. Erover praten en schrijven, dat ik dat geweldig goed kan, dat wel. Maar hoe ik dat doe? Daar laat ik mij niet over uit: dat is niet zo mijn stijl.
Powerbeast in Strips van 23 april 2011.
 vorige blog van Koper  volgende blog van Koper

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 83) van Rodney op 8 februari 2013 om 14:12:

Gaaf! Succes en alvast veel plezier in San Diego :)


© 2011
Koper / StripSter
23 april 2011

 www.powerbeastadventures.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=113&titel=blog Koper: Mijn ontembare ego 16