zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 The dear old...

11 april 2011


De ene werkt in een tapas restaurant, de ander zit achter de kassa van de Albert Heijn. Maar waar tref je mij op zaterdag? Uhu, jawel mensen, tussen de bejaardjes! Al bijna een jaar zit ik in de ouderenzorg van Axion Continu in het IJsselsteinse Marienstein, een gezellig bejaardentehuis.
Begin vorige zomervakantie heb ik in de huishoudzorg gezeten en ging elke dag op pad om de huisjes en appartementen van de oudjes van top tot dakpan te cleanen (oh, ja. Ik heb ook 1 keer op het dak gezeten om de regenafvoer uit te hollen. Thank God it was just one time, bléééggh!).
Anyway, zo’n dag begint met een ochtentmeeting in het Mariensteinse restaurant, waar mijn collega’s zich ook bevinden om op de lijst te kijken bij wie je vandaag moest zijn.
Hup, ik op de fiets en heel IJsselstein doorkruisen (het is dat ik de boel hier ken als m’n broekzak!) .
Vervolgens bel ik aan en wordt in de meeste gevallen hartelijk verwelkomt met een koppie koffie (met een koekje d’r bij) en dan word ik weer even op de hoogte gehouden van de gang van zaken in zijn/haar leven, gezellie!
Naja, soms is het zo ‘gezellie’ dat ik de tijd vergeet en na een half uur nog zit te kletskousen, dus daarna is het gelijk van ‘oh, ik moet aan het werk, mevrouw! Sorry.’ en ren naar de bijkeuken.
Dit is echter geen gewoonte, hoor. Ik lijk verstrooider dan ik ben….(ahum).
Het hield het niet bij schoonmaken alleen. Nee, soms ging ik ook boodschappen doen, maakte ik eten klaar en ging ik gezellig met ze tv kijken, lolheid!
Wel, dit ging zo 3 á 4 weken door en daarna, een paar maandjes later, ging ik elke zaterdag, en nu nog, naar Marienstein en voorzie al de lieve oudjes van koffie en thee. Met een kar en een collega loop ik dan door de gangen en klop bij elke deur even aan met de standaardvraag: ‘Wilt u koffie of thee drinken, mevrouw/meneer?’ De antwoorden variëren wat af. Maar, mensen, ze zijn je er dankbaar voor….nouuuu!

En daar doe ik het voor!
De koffierestjes aan het eind vallen ten prooi aan mijn koffiehebzucht...whaahaha!
Ik had deze maffe poppetjes nog zitten krassen in de trein naar Gorinchem. Mensen kijken, mijn op 1 na grootste hobby!
kus
 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2011
Florien / StripSter
11 april 2011

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=101&titel=blog Florien: The dear old...