--> Archief  --> vorig kwartaal  --> volgend kwartaal

1e kwartaal 2003Verzorgd door André Wijntjes, Johan de Rooij en Paul Fles.
nieuws@stripster.nl

30-03-03
Een stripboete voor Romario! De Braziliaanse voetballer heeft een boete gekregen van 410.000 euro voor het afbeelden van een cartoon over zijn voormalige bondscoach, Mario Zagallo. Romario had in zijn eigen café een muurtekening laten maken waarop Zagallo te zien was, zittend op de wc. Ook was een karikatuur afgebeeld van Zico, technisch coördinator van de Braziliaanse voetbalbond. Met beide personen leefde Romario al enige tijd in onmin, aangezien hij niet meer werd geselecteerd voor het nationale voetbalelftal. De boete voor Romario was aanvankelijk veel lager: 33.000 euro. Blijkbaar was de cartoon nog vele malen schokkender. (JM)

29-03-03
Voetballer Frank de Boer, die vanavond zijn 100ste wedstrijd voor het Nederlands elftal speelt, zegt in een interview in het Algemeen Dagblad het volgende: "Van 'Sjakie en de wondersloffen' heb ik alle delen. Net als van 'Rob en de Rovers'. 'Roel Dijkstra' heb ik bijna compleet. Vroeger had ik een abonnement op Boing-schoolagenda. Ken je 'Ronnie Hansen'? Ik kom in Barcelona vaak dingen tegen die ik herken uit de strip van Hansen." Helaas mis ik in dit interview 'Appie Happie', ooit mijn favoriete voetbalstrip. (AW)

28-03-03
Steven Dupré vertelt in een interview in het nieuwe nummer van Brabant Strip Magazine (nr. 106) dat er tussen zijn strips Sarah & Robin en Coma enkele jaren aan tijd lagen. In die periode was hij vooral bezig met strips die niet doorgingen, zoals strips op tekst van Yann, Hulet, Marvano en Van Holme. Ook werd hij gevraagd de strip Robbedoes over te nemen, maar ook dat ging uiteindelijk niet door. Meer informatie over het nieuwe nummer is hier te vinden: Brabant Strip. (AW)

28-03-03
Online stripmagazine CartooZine verdwijnt na vier jaar van het wereldwijde web. Dit maakte initiator Gerard Stroomer vandaag bekend. CartooZine werd in 1999 door hem opgericht als nieuwe impuls voor de Nederlandse stripwereld, waar op dat moment sprake was van een tekort aan podia voor tekenaars. Sindsdien is het aantal publicatiemogelijkheden echter sterk toegenomen: naast CartooZine ontstonden initiatieven als StripSter en Nukomix en small-pressbladen zoals De Stripper wonnen terrein. Zeker nu er twee nieuwe stripbladen op komst zijn (MYX en Stripnieuws), lijkt het aantal podia weer  toereikend en dus acht Gerard Stroomer een podium als CartooZine niet langer nodig. CartooZine zal nog tot 1 mei 2003 worden vernieuwd en is daarna in ieder geval tot het einde van 2003 nog  hier online te bezichtigen. (JdR)

27-03-03
Voor het eind mei te verschijnen stripmagazine MYX zal Marq van Broekhoven wederom Peer de Plintkabouter tekenen (nu zonder Chinezen, Jezus of schaamluizen) en zijn autobio-strip Marq Denkt. Daarnaast maakt hij voor MYX misschien een vervolgstrip, in de stijl waarin hij eerder "Bubbels" tekende voor de Incognito-reeks. Alsof dat nog niet genoeg is, zal Marq voor MYX ook een column schrijven over De Wereld Die Strip Heet. Zou MYX dan toch voor Marqs Ÿdele Xtc-trip staan? (AW + JdR)

27-03-03
Zoals hier onlangs te lezen viel: Peer de Plintkabouter is uit dagblad Metro gegooid wegens Chinezen-, Jezus- en schaamluisgrappen. Stuur uw blijk van afkeuren naar de Metro-redactie door middel van de oproep die u hier vindt, een oproep van de hand van Marq van Broekhoven himself. De reacties die in de Metro werden geplaatst na het stopzetten van Peer zijn hier te lezen. (AW)

23-03-03
Albo Helm tekende vanmiddag een strip in het discussie-programma IKON Live. Lees hier een weergave ervan.
Het programma wordt woensdagmiddag om 13.35 uur herhaald op Nederland 1. Op de IKON-site is de uitzending in Real Media terug te zien - kijk ook bij Extra en Gasten. (HS)

23-03-03
Stripfiguur Flipje uit Tiel heeft eindelijk een vriendin. Het is Pamona, genoemd naar de godin van het fruit. In Tiel werd gisteren de eerste pagina gespresenteerd van het nieuwe stripalbum van Flipje (...) 
(Uit: Algemeen Dagblad 22-03-03)

23-03-03
Een rondje langs de kranten:
* Peter Pontiac voorzag het AD magazine van 22-03-03 van een illustratie.
* Silvester rukt op: na de verhalen van Het Felix Flux Museum (Leever/De Boer) in het Brabants Dagblad heeft nu Gilles de Geus (Kolk/De Wit) de halve strippagina veroverd in de krant. Bovendien heeft DirkJan (Retera) inmiddels de plaats ingenomen van De Rechter (Van Muijlwijck) en Casper & Hobbes (Amerikaan Bill Watterson). Brabant is veroverd door Silvester, nu de rest van Nederland nog.
* Belgische krantenlezers worden dezer dagen getrakteerd op Blacksad, van Canales en Guarnido, in De Morgen. Daarnaast valt in de Gazet van Antwerpen Tamara te lezen, van de hand van Darasse en Zidrou. (AW)

22-03-03
Donderdag vloog het aantal hits bij StripSter de lucht in vanwege een linkje bij de nieuws-site NU.nl: 1800 hits, terwijl voor een werkdag 200 hits normaal is. Gisteren waren het er 1300, maar het is te verwachten dat het weer stijgt doordat StripSter gisteravond werd opgenomen op de drukbezochte startpagina crisis-in-irak.pagina.nl.
Ons thema War on Terror blijkt veel belangstelling te wekken. (HS)

21-03-03
De hoofdredactie van gratis dagblad Metro heeft de strip Peer de Plintkabouter abrupt uit de krant verwijderd. De makers, Anton Damen en Marq van Broekhoven, waren volgens hoofdredacteur Jan Dijkgraaf met een serie godslasterlijke strips begonnen - en daarvoor wil Metro geen podium zijn. Dijkgraaf: "Eerder heeft Peer al langdurig de Chinese gemeenschap tegen zich in het harnas gejaagd. Nu was het blijkbaar de beurt aan lezers die gelovig zijn. De vrijheid van de striptekenaar, vergelijkbaar met die van een columnist, kan ook verkeerd uitvallen". Of er een vervangende strip komt is nog niet bekend. (JdR)

21-03-03
Het artikel in Trouw over onze War on Terror had een onverwacht effekt: 's middags werd ik gebeld door een redactrice van Ikon Live. Dit discussieprogramma gaat a.s. zondagmiddag over de oorlog in Irak, en de vraag was naar een striptekenaar die hierin live een strip over de oorlog zou kunnen tekenen. Albo Helm gaat dat doen; kijken dus om 15.50 uur naar Nederland 1. (HS)

21-03-03
Ria Schulpen van uitgeverij Bries stuurde me 'De zichtbare man' van Pieter de Poortere toe.
Volgens haar is het een tussendoortje voor Boerke 2, dat deze zomer moet verschijnen.
Wat mij betreft mag ze vaker zulke tussendoortjes uitgeven; qua vorm en inhoud doet het denken aan Chris Ware - en dat is bepaald geen diskwalificatie!
Het kost € 5,--. Vraag je stripwinkelier ernaar. (HS)

20-03-03
Misschien een beetje laat, maar voor de liefhebbers is Peter de Wit geinterviewd voor FHM (For Him Magazine) van Maart 2003. Natuurlijk gaat het over borsten, hoe kan het ook anders voor dit mannenblad, maar er staat een leuke paginagrote foto bij van de twee deftige heren. Zo hier en daar nog wel te koop in de kiosken, maar wees wel snel, het Aprilnummer komt er al weer aan en ander vast nog wel ergens te lezen op een leestafel.(PF)

19-03-03
StripSter's War on Terror in Trouw. (HS)

18-03-03
Vanaf 6 april a.s. ligt het nieuwe nummer van ZozoLala weer in de winkels! In Zozolala 129 is er onder meer aandacht voor de jubilerende rubriek "Acacialaan", waarvoor Zozolala inmiddels alweer 50 (ooit) minder bekende tekenaars heeft geïnterviewd. De meesten van hen zijn terug te vinden bij StripSter en het is dan ook niet vreemd dat StripSter genoemd wordt in het artikel. In dit nummer is de Belg Lectrr gestrikt voor de Acacialaan. Verder biedt het nieuwe nummer interviews met Loustal en Igort.

18-03-03
Er heerst een ware Flipje-hype onder stripverzamelaars, zo meldt nieuwsdienst ANP. Dit lijkt op een PR-stunt van uitgeverij Primamedia, want Stripschrift meldde eind februari al dat er in september een tweede nieuw Flipje-album gaat verschijnen. De werktitel is 'Het geheim van de glazen appel'. In het najaar van 2002 verscheen reeds het comeback-album 'Flipje en de bevroren bloesems'. (JM)

18-03-03
De beeldbank van Cartoonbase bevat momenteel een 10.000-tal cartoons en illustraties van 64 verschillende tekenaars. Via de website, die werd opgericht door Luc Cromheecke en Olivier Saive, zijn licenties voor het gebruik van deze cartoons aan te vragen. In de lijst van 64 tekenaars zijn flink wat bekende namen te bespeuren zoals Fred Beltran, Philippe Bercovici, Florence Cestac en Jean-Claude Denis, maar ook dichter bij huis liggende namen als Martin Lodewijk, René Windig en Pieter de Poortere. Leuk om te weten dat je een cartoon van Lodewijk al voor 15 euro mag gebruiken voor een uitnodiging, toch?  (JdR)

17-03-03
StripSter's War on Terror in De Gelderlander en het Utrechts Nieuwsblad. (HS)

15-03-03
Twee voor Thee (hc) bij De Slegte: van € 11,32 voor
€ 3,50. De tol van de roem? (HS)

15-03-03
Dutch Comic lessons. (HS)

15-03-03
StripSter verbreidt het ware geloof:
"Dit jaar hebben we maar liefst twee jeugdgroepen, eentje voor de leeftijd 12-15 jaar en eentje voor 16-18 jaar. Die twee groepen hebben een eigen tijdstip, maar ... we eten wel samen, om 18 uur in Het Mosterdzaadje. (...) De eerste keer is het gespreksonderwerp: Het leven na de dood. Bestaat er wel leven na de dood? En hoe zou dat eruit zien? Arend Smit heeft daar een mooie strip over gemaakt, die te vinden is op StripSter (12 pagina's). Misschien kun je vast een kijkje nemen. Voor degenen die geen internet hebben is er wel een printje." Zie hier. (HS)

14-03-03
Vincent Bons laat ons weten dat hij bezig is met de website Star en Dwars. Op deze website kunnen hobby- en beginnende tekenaars hun strips publiceren door een account aanmaken en zelf hun strips te uploaden. Op de website zijn o.a. strips en artwork te vinden van StripSter-bekenden als Hansha en Nozzman, maar ook van Vincent Bons zelf.

12-03-03
StripSter staat vanaf 15 maart in het teken van de 'War on Terror'. Hoofdredacteur Henk Schouten stuurde meer dan 100 persberichten de deur uit, om zo de bijzondere editie onder de aandacht van de media te brengen. Het persbericht is hier te lezen.

12-03-03
Gisteravond werd de Boekenweek weer geopend met het Boekenbal. Thema dit jaar is "Leven en dood in de letteren". Bij alle openbare bibliotheken krijg je tot 22 maart een boekenweektest gratis bij het lenen van een boek. De test bestaat uit een boekje met de titel "Theo van den Boogaard tekent de dood". De tekenaar van "Sjef van Oekel" heeft hiervoor 25 mooie illustraties gemaakt, die de lezer aan de juiste titels van boeken en gedichten dient te koppelen. (JdR)

11-03-03
StripSter Nieuws heeft zijn definitieve vorm gekregen. Was het tot nu toe de bedoeling om de diverse medewerkers een eigen menuknop te geven, nu is besloten om met bovenstaande redactie gezamenlijk te werken aan één Nieuws-onderdeel.
Gezien de verschillende kwaliteiten van de redacteuren verwacht ik dat dit leidt tot een informatieve, gevarieerde en snelle actualiteiten-voorziening op StripSter. (HS)

11-03-03
In het nieuwe nummer van het Brabant Strip Magazine (nr. 105) staat een interview met Wilma van den Bosch. Daarin zegt Wilma dat het tweemaandelijkse blad Katrien binnenkort elke maand gaat verschijnen. Minder leuk nieuws is dat  haar strip Prinses Aster na twee verhalen niet meer in Donald Duck zal verschijnen. In 2002 kreeg Wilma nog de Stripschappenning voor het beste Jeugdalbum voor het eerste album van Prinses Aster. Het tweede verhaal zal ook niet meer in album verschijnen bij Sanoma Uitgevers (de uitgever van alle Donald Duck-uitgaven), maar wordt wellicht bij Silvester uitgegeven.
Meer informatie: brabantstrip. (AW)

11-03-03
In Vrij Nederland nr. 10 vinden we Fokke & Sukke. De makers van de kanarie en de eend, Reid, Geleijnse en Van Tol, kunnen we binnenkort regelmatig vinden in dit wekelijks verschijnende opinietijdschrift. *** Daarmee zijn er nog maar weinig doelgroepen die nog om Fokke & Sukke heen kunnen. Zeker nu de strip  ook valt aan te treffen in de Viva. *** In het twee-maandelijkse blad Shell Venster verscheen in het nummer van Maart/April een strip van Evert Geradts. *** Het Algemeen Dagblad sloot 8 maart jl. het verhaal van Bob Evers af. Vandaag publiceerde het AD de aankondiging voor het verhaal dat Bob Evers' plaats in zal nemen: het science-fictionverhaal "Het gat in de cirkel" van Eric Heuvel en Frits Jonker. (AW)

11-03-03
Kinderleed Komix #2 van Margreet de Heer is uit! In dit tweede deeltje lezen we hoe Johan zijn gevoel voor humor ontwikkelt, Daniëlle wil afvallen en Ellen zich boos maakt. Bovendien bevat Kinderleed Komix #2 een echt kerstverhaal in kleur!
Het boekje is te bestellen door € 5 (plus 1.50 verzendkosten) over te maken op gironummer 6049265 t.n.v. Margreet de Heer te Amsterdam. Mocht je Kinderleed Komix #1 nog niet in huis hebben, dan stuurt Margreet je die toe voor slechts € 5 meer. En dan is er nog de speciale aanbieding voor de echte aanbidder van De Heer: voor € 15 (incl. verzendkosten) ontvang je beide boekjes én het vakantieboekje Holiday Pictures 2002!
Voor meer info en strips: www.senoeni.net

11-03-03
Zijn seks en politiek twee totaal verschillende onderwerpen die niets met elkaar te maken hebben? Bij Penthouse Comix denken ze van niet. Het nieuwe nummer (nr. 48) heeft een voorplaat van de hand van Gerben den Heeten / Black Eye Pictures. Diezelfde tekenaar verzorgde de poster van premier Balkenende binnenin het nummer, die de nieuwsgierig makende titel "Nog nooit was politiek zo spannend!" draagt. (AW)10-03-03
Het Volkskrant Magazine heeft een complete restyling ondergaan, waarbij de meeste vaste rubrieken gesneuveld zijn. Positief leek het behoud van 'Alles wat een man/vrouw moet weten', maar helaas is vaste illustrator Typex verdreven door de Designpolitie. Daar word ik nou nostalgisch van! (HS)

06-03-03
In het Algemeen Dagblad van 6 maart staat een artikel over de nieuwe strip van Eric Heuvel en Frits Jonker, De gesloten Cirkel. Deze strip verschijnt voor het eerst op 11-03-03 in deze krant.
`Het verhaal begint met het geallieerde bombardement van Dresden in de winter van 1945. De oorlog kozen we om een pakkende openingsplaat te kunnen maken, maar daarna gaat het snel over naar deze tijd. Dan ontstaat een avontuur vol geheimen en raadsels dat ik zou kunnen duiden met een verwijzing naar de film The Matrix: allerlei dingen lopen door elkaar heen.´ (AW)

06-03-03
Op 8 maart verschijnt bij Ketnet nog een tekenfilm. Deze keer Lucky Luke in Daisy Town. (AW)

05-03-03
Er zijn door de jaren heen videobanden gemaakt van de volgende auteurs: Don Lawrence, Martin Lodewijk en De Wiroja´s. Waarschijnlijk komt er volgend jaar een opvolger van deze reeks. Deze keer is het de beurt aan een Nederlander die op dit moment in Amerika huist: Fred Julsing. (AW)

05-03-03
Naast het tijdschrift Stripnieuws gaat Strip2000 ook nog Stripkalender 2004 en Stripboek uitbrengen. Stripkalender 2004 is een bureaukalender met iedere maand een exclusief gemaakt tekening door o.a. Linthout, Kuijpers, Lodewijk, van Muylwijck, Leever en van der Kroft. Stripboek is een oudere versie van Stripjaarboek (Arboris/Sherpa) met daarin adressen van stripwinkels, Stripuitgeverijen, striphandelaren, striptekenaars, stripmagazine, stripevenementen, stripwebsites, stripverenigingen, enz. Dus gewoon van alles wat met strips te maken heeft. Dit alles willen ze op 20 september uitbrengen.
Hier vragen ze resp. € 14,95 en € 19,95 voor. Alleen bestellen voor 1 juni kost het € 9.95 en € 15,95 euro. Te bestellen bij Strip2000, Grote Berg 46B, KL Eindhoven of natuurlijk de site van Strip2000.(AW)

05-03-03
In de Volkskrant schrijft Joost Pollmann over de ontwikkelingen bij de stripbladen. Naast een bespreking van de nieuwe styling van Stripschrift maakt hij melding van 'Vreemd', het 2-talig humorblad dat Yakup Karahan gaat uitgeven (zie ook het bericht in ons Forum van 14-02).
Tenslotte citeert Joost uitgebreid de column van 'onze' medewerker Koen van Rompaey uit het 0-nummer van Stripnieuws. Je komt ons overal tegen! (HS)

05-03-03
Als je niet genoeg hebt aan Stripster, kunt je ook terecht op Pulp Deluxe voor de strips. Daarop werk van Lode DeVroe, Randall en Mario Boon.
Als je toch bezig bent, kun je kijken naar het vernieuwde NuKomix. Er zijn een tiental nieuwe tekenaars bijgekomen (o.a. Lectrr, Olivier Schrauwen, Sandra de Haan, Yakup Karahan) en meerdere 'oude' tekenaars hebben hun portfolio-materiaal ververst. (AW)

01-03-03
Hanco Kolk vertelde tegen Paul Fles... Lees het hier.

28-02-03
The Fantastic Four, de strip over superhelden met bovennatuurlijke krachten, wordt verfilmd. Dat heeft filmmaatschappij Fox (X-men) aangekondigd. De 38 jarige Peyton Reed, die 2000 de cheerleader-film Bring It On maakte, neemt de regie op zich. Details over castleden zijn nog niet bekendgemaakt. In Nederland werd The Fantastic Four als strip voor het eerst in 1966 uitgegeven. (uit Sp!ts 27-02-03)

28-02-03
De personages uit de stripserie S1ngle op de strippagina van het Algemeen Dagblad willen daten via internet. Op hun site worden de bezoekers uitgenodigd hun profiel met een fotootje op te sturen. Eens per week maken ze een keus uit het aanbod. De uitverkoren date zal dan verschijnen in de strip van de zaterdagkrant. (uit: AD 28-02-03)

27-02-03
In het nieuwe nummer van de VPRO gids (0309) staat heel wat. Cover en illustraties van Kamagurka en Herr Seele bij het artikel ´Zorg dat je d´r bij komt`, een artikel: ´Kuifje in documentaireland`, en een artikel: ´Striprebel Dick Matena`. Het laatste naar aanleiding dat Dick Matena op de TV komt: 4 maart vanaf 23.15 uur in het programma R.A.M. (AW)

27-02-03
Mars (Gremmen) staat weer in Veronicagids. In nr. 0309, bij het artikel ´Lang leve de Curry´s?`.
Jammer van Veronica dat ze Inspecteur Netjes van de vorige week herplaatsen.(AW)

27-02-03
Video´s klaar. Alle Asterix tekenfilms komen bij Ketnet.
01-03 Asterix contra Ceasar
02-03 Asterix de Galliër
03-03 Asterix en de Britten
04-03 Asterix en Cleopatra
05-03 Asterix verovert Rome
06-03 Asterix en de knallende ketel
En als toetje een tekenfilm van Lucky Luke:
07-03 De Daltons op pad (AW)

25-02-03
Het vierde nummer van het satirische tijdschrift PIM is voorlopig uitgesteld. Er worden te weinig nummers verkocht en redactie en uitgever liggen overhoop over de te bepalen koers. De redactie heeft een ander blad voor ogen dan uitgever Hans van Brussel. PIM moet 7500 stuks verkopen om uit de kosten te komen, 2500 meer dan nu. De eerste keer lukte het ruimschoots met 16.000, de tweede keer werd de 7500 precies gehaald, maar nummer drie komt dus niet boven de 5000 uit. (uit: AD van 25-02-03)

25-02-03
Naast de werkzaamheden aan het blad Penthouse Comix, die gewoon door gaan, zijn de kornuiten van Ger van Wulften druk bezig om een albumreeks op te zetten. Er staan maar liefst 40 albums gepland.
Van Emiel Jansen komt een nieuw album met daarin mooie geschilderde portretten.
Bij dezelfde uitgeverij Rechtdoorzee Mijl op 7, zijn ze bezig met een... blad. Elke uitgever ziet van het jaar wel brood in een stripblad. In bijna alle kranten staan wel eens illustraties en strips. Daar gaat Ger van Wulften contacten mee leggen, zodat deze in één blad (krant) gaan verschijnen. Zo kunnen ze goedkoper werken. Maar ze willen wel elke maand verschijnen. Ze kijken zelfs of het haalbaar is om iedere twee weken te verschijnen. (AW)

25-02-03
In het nieuwe blad Myx komt (nog) geen Gilles de Geus. Hanco Kolk werkt aan een nieuw verhaal van Meccano.
Gerard Leever en Kees de Boer waren begonnen aan het scenario voor een nieuwe verhaal van Felix Flux Museum. Het zou een kort verhaal worden. Door tijdgebrek van Gerard is het in de ijskast gelegd. Voorlopig staat er geen werk van Gerard Leever gepland voor het nieuwe blad.
De hoofdredacteur van het nieuwe blad Stripnieuws heet Ernst Vrolijk. Gerard Leever heeft ooit voor Robbedoes een strip gemaakt die Ernst Vrolijk heette. Misschien een hint? (AW)

20-02-03
Vanaf 22 februari, op de stripbeurs in Rijswijk, voor het eerst te koop: Stripindex 2002. Een nieuw overzicht van bladen waar strips in staan. We hebben maar liefst 333 bladen / kranten / folders en ik weet niet wat allemaal gevonden waar strips in staan. Ook worden er illustraties van striptekenaars in opgenomen. Achterin vindt u diverse interviews en artikelen rond auteurs en albums.
De geweldige cover is gemaakt door Jean Marc van Tol. Het kost € 5,-- + Portokosten. (AW)

20-02-03
Dit jaar wordt een Kuifje jaar. We beginnen met een Kuifje Pocket index. Meer indexen van Kuifje in voorbereiding. (AW)

15-02-03
Veel uitgevers geloven weer in stripbladen. Uitgeverij Silvester komt in mei met een nieuw stripblad. Strip2000 komt volgende week met een blad en Talent zit nog te bedenken hoe hij het zal doen. Maar in het Frans is er al een: 'BANG'. Meer hierover bij www.depoort.com en in het StripSter Forum (bericht Peer van 24-01-2003).

15-02-03
De veelzijdige Dave McKean heeft een mooi gratis boekje gekregen bij het Belgische krant De Morgen van 13-02-03. Dit naar aanleiding van een tentoonstelling die loopt van 8-02-03 tot 20-04-03 in Tweebronnen, Diestsestraat 49, 3000 Leuven.

15-02-03
Op 14-02-03 verscheen een artikel in het Algemeen Dagblad, dat werd opgevrolijkt met illustraties en een strip van 'S1ngle'.

11-02-03
Binnenkort komt Pieter Dorrenboom 5 weken lang, elke zaterdag in het Algemeen Dagblad met illustraties. Pieter is ook illustraties aan het tekenen voor een kinderboek.
Van 'Nicky Saxx' van de makers Oosterveer en Ritstier dat in de Telegraaf verschijnt, komen alleen maar verhalen van ± 88 stroken. In mei komt het eerste album uit.
In maart moet het eerste album van 'Stanley' (Uilenbroek en Ritstier) verschijnen, een half jaar later komt deel 2 uit bij uitgeverij Boumaar. 'Stanley' verschijnt nog steeds in afleveringen van 1 pagina in Suske en Wiske Weekblad.
Nu we toch over Suske en Wiske Weekblad hebben: de strip 'Katja' van Jeroen Steehouwer is gestopt. Dat is jammer.

10-02-03
De 5de Stripbeurs van de Randstad (Rijswijk) komt er aan. Dat willen ze ook weten. Er is een reclamefolder uit met bonnen voor twee posters, van Agent 327 en de Huurling. Ook kun je korting krijgen voor de Zwolsche Stripbeurs en kans maken op een van de 101 prijzen in hun prijsvraag. Deze folder wordt opgesierd door een tekening van 'Agent 327' door Martin Lodewijk.

28-01-03
Sinds 28-01-03 is er een nieuwe index, die speciaal gemaakt is voor het overzicht van het Algemeen Dagblad. Hij is te vinden op AD.

28-01-03
In Vrij Nederland nummer 0304 verscheen 'In memoriam: Jaap Vegter', met cartoons van Peter Vos, Peter van Straaten, Tjalling Houkema, Kamagurka, Stefan Verwey, Jean-Marc van Tol (Fokke & Sukke), Dick Matena, Bas van der Schot en Len Munnik.

15-01-03
In de Gazet van Antwerpen is het verhaal 'Sammy' afgelopen en 'Oscar' staat er nu weer in deze krant.
Van 'Nicky Saxx' is nieuw verhaal begonnen in de Telegraaf.
Mars tekent weer enkele illustraties voor het blad Veronica (nummer 0304).

18-01-03
Uitgeverij Big Balloon komt in samenwerking met de Anne Frank Stichting met ´n album over de tweede wereldoorlog: 'De ontdekking', dat getekend en geschreven is door Eric Heuvel. Er komt een SC die speciaal voor scholen bestemd is, en er een HC voor de stripwinkels. Gepland begin maart.
Reeds verschenen bij Silvester: 'Als de duisternis...' van Marcel de Jong en Marco Kuipers.

17-01-03
Op de site van Strip2000 staat een bericht uit de Haagse Courant, waarin gemeld wordt dat er binnenkort 2 stripbladen gaan verschijnen. 'Peer' gaat 21 mei van start, met daarin Franka, Dirk-Jan, Eugène. Het tweede blad heet 'Stripnieuws' met daarin werk van de makers die in de Metro publiceren (o.a. Studio Noodweer).

17-01-03
Het verhaal van 'Bob Evers' (van Oudenaarden en Wijnkoop) dat nu in het Algemeen Dagblad gepubliceerd wordt, komt begin maart in album bij Arboris.

17-01-03
Het is een droevige tijd in de stripwereld. Ook Jaap Vegter is helaas overleden.

10-01-03
Helaas is ook Franz overleden. Franz is de tekenaar achter diverse strips o.a. 'Jugurtha' en 'Lotusbloem'.

09-01-03
Peter de Smet van o.a. 'De Generaal' is op 58-jarige leeftijd overleden.

03-01-03
In veel kranten stond het al: Marc Sleen stopt op 31-12-02 met het maken van de strip Nero. Bijvoorbeeld in de Morgen maar liefst 3 pagina's en in de Standaard stond het er bol van. Een mooie illustratie op de voorplaat en binnenin bij elk artikel een illustratie uit de strip Nero.
Standaard, waarin Nero verscheen, zal vanaf 02-01-03 met twee strips Nero moeten vergeten: Peanuts en Dilbert, maar of dat lukt?

 --> Archief  --> vorig kwartaal  --> volgend kwartaal


© 2003
André Wijntjes / StripSter
30-03-2003