--> Archief  --> Nieuwsoverzicht15-06-05 -- De (dode) Lijn

5 Juni 2005 op het stripfestijn in Dordrecht werd het nieuwe stripblad "de (dode) Lijn" gepresenteerd.
Rutger Ockhorst, bekend van o.a. de clickburgstrip en zijn Pien, heeft zijn krachten gebundeld met stripauteur Johan de Rooij en hebben "de Lijn" opgericht met als thema voor het nul nummer "de dood".Aangezien er weinig stripbladen in Nederland zijn, was mijn nieuwsgierigheid best groot naar dit nieuwe blad. Zeker aangezien dit thema mij wel trekt.

Het blad begint meteen met een goedogend stripverhaal van Stephan Brusche en Johan de Rooij. Goed duister getekend, veel rustpunten in de strip, zeer creatief gedaan en het verhaal is spannend. Een zeer goede combi tussen deze twee! De rest van het blad vind ik daarna een beetje tegenvallen.
Er volgt een "slapstyx" pagina met melige flauwe grapjes over magere Hein en een lang verhaal "Balance & Mischief" van Rutger Ockhorst, Charles Guthrie en Edwin Rhemrev. Dit stripverhaal deed mij denken aan "de Geuzen" van Vandersteen. Het oogt niet zo interessant en de strip is in het engels, ik ben te lui om het te lezen. Daarentegen zijn de los staande tekeningen waar het verhaal mee begint en eindigt wel heel interessant. René van Densen's "Reaper, baby" bevat zeer mooie plaatjes. Magere Hein wordt verliefd op een vrouw en bedrijft de liefde met haar. Het verhaal is bijna poëtisch met een schitterend einde.

De Lijn moet duidelijk nog vormen, maar het begin is er. Ik ben erg benieuwd naar de ontwikkeling van het blad, zeker gezien het schrijftalent van Johan de Rooij.

www.dedigitalelijn.nl

Linda van Bruggen© 2005
nieuws@stripster.nl StripSter
15-06-2005