--> Archief  --> Nieuwsoverzicht30-04-04 -- AYCE introduceert eerste comic

Internationaal talent gebundeld in Super Comic Buffet

Een zestal tekentalenten uit verschillende landen hebben hun krachten gebundeld en samen een comic uitgebracht. Het eerste nummer van dit Super Comic Buffet wordt uitgebracht door All You Can Eat (AYCE) Comics en bevat vijf verschillende verhalen van nog onontdekte striptekenaars. Daarnaast hebben gevestigde namen als Courtney Huddleston (Decoy), Mike Garcia en Scott Sava (Dreamland Chronicles) een bijdrage geleverd aan dit stripproject.

Het idee voor het gezamelijk uitbrengen van een comic kwam vorig jaar van Courtney Huddleston. Op het Astonish Factory Forum van Mike Kunkel (Herobear and the Kid) bleek dat teveel tekentalent onontdekt bleef. Hier moest iets aan gedaan worden. De krachten werden gebundeld en de oprichting van AYCE was een feit. Na een jaar hard werken is het eerste resultaat van deze unieke samenwerking nu verkrijgbaar.

In nr. 1 van het Super Comic Buffet worden vijf verhalen geserveerd: ‘Dandy and Co; The More Things Change…’ van Derrick Fish, ‘Buried Treausure’ van Mark Maxey, ‘Liquiknight’ van Reynolds, ‘Dissimulato’ van Chris Sawyer en Sarah Parr en ‘Critter Clinic’ van Heiny Reimes. De kaft is getekend door Courtney Huldeston en gekleurd door Mike Garcia. Daarnaast bevat de comic diverse extra’s, waaronder een pin-up van Scott Sava.

Hoewel de eerste comic van AYCE Comics pas net in de winkels ligt, worden er al plannen gemaakt voor Super Comic Buffet 2. Voor deze tweede comic zal Courtney Huddleston met een eigen verhaal komen en heeft AYCE Comics nog een aantal andere verassingen in petto. Naast dit Super Comic Buffet publiceert AYCE Comics een andere strip: Ryki. Deze comic van Chris Sawyer en Sarah Parr wordt in de tweede helft van dit jaar verwacht.

AYCE Comics Super Comic Buffet 1 is verkrijgbaar via www.aycecomics.com.
Voor bestellingen kan contact worden opgenomen met AYCE Comics via sales@aycecomics.com.
Voor meer informatie over AYCE Comics kan gemaild worden naar info@aycecomics.com.© 2004
Johan de Rooij / StripSter
30-04-2004