--> Archief  --> NieuwsoverzichtDE STRIPBOEKGESCHENKDAGEN 2003

Van 21 tot en met 31 mei wordt voor de tweede keer De Stripboekgeschenkdagen georganiseerd om de Nederlandse strip weer eens extra in het zonnetje te zetten. Aan deze feestweek wordt, behalve door alle stripwinkels van Nederland, ook deelgenomen door alle Bruna en Ako filialen.
Bij een feest hoort natuurlijk een cadeau. Vandaar dat iedereen bij besteding van 15 euro aan strips gratis het Stripboekgeschenk 2003 mee naar huis mag nemen. Omdat Jan Kruis op 8 juni zijn 70e verjaardag viert, is het Stripboekgeschenk 2003 helemaal gewijd aan Jan Kruis en zijn werk als striptekenaar. En als absolute primeur: een voorpublicatie van de eerste acht pagina's van 'Jan, Jans en de kinderen' in Suriname, die Jan Kruis momenteel maakt voor de Leprastichting.
Daarnaast wordt de strip 'Gregor', eigenlijk de voorloper van 'Jan, Jans en de kinderen', helemaal opnieuw gepubliceerd!
In juni verschijnt overigens een boek over Jan Kruis ter gelegenheid van een tentoonstelling in Rotterdam die is gewijd aan zijn werk als illustrator, schilder en striptekenaar.
Samen met dit bijzondere Stripboekgeschenk van Jan Kruis krijgt iedereen ook het eerste nummer cadeau van een nieuw Nederlands stripmaandblad, getiteld 'MYX Stripmagazine'. De beste Nederlandse striptekenaars werken aan dit blad mee, zoals de dochter van Jan Kruis, Andrea, maar ook Henk Kuijpers met 'Franka', Jean-Marc van Tol met Kort en Triest, Peter de Wit met Eb en Vloed en Mark Retera met 'Dirkjan'!

De Stripboekgeschenkdagen, het Stripboekgeschenk en MYX Stripmagazine zijn initiatieven van Silvio van der Loo van Silvester Strips in 's-Hertogenbosch.


© 2003
André Wijntjes / StripSter
10-04-2003