--> Archief  --> Nieuwsoverzicht13-06-03 -- Een héél speciaal Asterix album

Het allereerste Asterix avontuur verscheen in Frankrijk in 1961, dat is al meer dan 40 jaar geleden, toen nog geschreven door René Goscinny en getekend door Albert Uderzo. De samenwerking heeft 24 albums opgeleverd waarvan het laatste Asterix en de Belgen was. Na het overlijden van Goscinny (05-11-1977) is Uderzo doorgegaan met schrijven en tekenen van de fantastische avonturen van Asterix en Obelix, waarvan we het laatste boek Latraviata, het 31ste deel uit de serie, alweer twee jaar geleden hebben mogen ontvangen.

Op 29 augustus zal echter een heel bijzonder album verschijnen. Een album vol met korte verhalen geschreven door René Goscinny en getekend door Albert Uderzo, gebaseerd op het 10 jaar geleden in Frankrijk verschenen album “La rentrée gauloise”. Dit Franse album verscheen in een oplage van maar 10.000 stuks en is inmiddels een verzamel item geworden. Het nieuwe album zal 13 korte verhalen bevatten van het superduo, waarvan enkele voor gepubliceerd zijn in diverse buitenlandse maar ook in enkele Nederlandse bladen. Nooit echter, werden de korte verhalen op deze wijze gebundeld nadat ze compleet digitaal bewerkt en geoptimaliseerd zijn. Er is extra veel aandacht gegeven aan de nieuwe vormgeving en inkleuring waardoor alle verhalen weer helemaal “fris” te lezen zijn.

Tevens heeft Albert Uderzo, speciaal voor het verschijnen van dit album een 14de kort verhaal geschreven en getekend, dat nooit eerder ergens te lezen is geweest.

Het album zal meer dan de gebruikelijke 48 pagina’s bevatten, namelijk 56 en een zwaarder papiersoort is speciaal uitgekozen voor een optimale weergave van de korte verhalen en elk kort verhaal krijgt een inleiding of een korte uitleg waarom het verhaal geschreven is of bij welke gelegenheid. Een absolute “must have” voor de alle Asterix lezers.

Het nieuwe album gaat, ondanks de extra pagina’s toch maar € 5,99 kosten voor de softcover, en € 12,95 voor de, in beperkte oplage gedrukte, hardcover. De hardcover zal, inclusief een speciaal voor de beurs gemaakte Ex-Libris, worden gelanceerd op de stripbeurs in Valkenswaard (30 en 31 augustus) en daarna zonder Ex-Libris verkrijgbaar zijn bij de betere boekhandel of stripspeciaalzaak.


© 2003
André Wijntjes / StripSter
13-06-2003