--> Archief  --> Nieuwsoverzicht15-09-03 -- Cartoonworld 2003 in Arnhem

Het is weer zover! Zaterdag 20 en zondag 21 september is de Rijnhal in Arnhem ‘the place to be’ voor alle stripliefhebbers! Dan vindt namelijk voor de derde keer het reuze gezellige CartoonWorld plaats. En zoals u inmiddels gewend bent, is er weer heel wat te beleven! Kijk voor regelmatige updates op strip2000.

CartoonWorld 2003
Zaterdag 20 & zondag 21 september
Rijnhal Arnhem
10.00 - 17.00 uur
Entree: € 4,50. Kinderen onder 1 meter en bezoekers verkleed als stripfiguur: gratis entree! Parkeren kan direct naast de Rijnhal en is ook gratis.

Voor de eerste 1000 bezoekers per dag ligt er een gratis striptas klaar, gevuld met allerlei leuke stripgadgets! Let op: in elke striptas zit een gratis stripalbum, beschikbaar gesteld door uitgeverij Arboris. Toon je dit album aan de stand van Arboris, dan kun je de desbetreffende serie compleet maken voor slechts 1 euro per album! Er zijn drie verschillende series en het blijft altijd een verassing welke in je striptas zit!

Programma
Uiteraard hoef je je niet te vervelen tijdens CartoonWorld! Lees hier wat er allemaal te beleven valt. Er volgt nog meer!
- Honderden meters stands vol strips en stripmerchandise. Nieuw of antiquarisch? Het is er allemaal te vinden in de stands van de vele aanwezige stripwinkels, uitgevers, particulieren, fanclubs, stripmagazines, enz.
- Tientallen bekende, maar ook minder bekende, tekenaars komen naar Arnhem om hun uitgaven te voorzien van een tekeningetje. Verderop een overzicht!
- Dagelijks een grote veiling met per dag maar liefst vijftig kavels. Ook aan de jongste stripliefhebbers is gedacht. Voor kinderen tot 12 jaar is er namelijk een speciale veiling met maximumprijzen i.p.v. minimumprijzen.
- Altijd al eens willen weten hoe het spel ‘De Kolonisten van Catan’ gespeeld wordt? 999 Games laat je meedoen met dit, maar ook enkele andere, bordspellen. Ook verzorgen zij een demonstratie van het allernieuwste manga kaartspel ‘Yugioh’, de opvolger van het Pokémon kaartspel.
- TV Toys verzorgt een leuke expositie over de beroemdste familie uit de prehistorie: The Flintstones.
- Laat een leuke karikatuur van jezelf tekenen door Jesse van Muylwijck, de tekenaar van De Rechter.
- ’s Zaterdags zal op het podium de stripprijs ‘Het Gouden Kader’ worden uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een stripmaker die zich dat jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. In 2001 ontving Paul Geerts deze prijs voor zijn aangekondigde pensioen na meer dan 30 jaar gewerkt te hebben aan de Suske en Wiske strips. Vorig jaar ging de prijs naar Jan Kruis, bekend van Jan, Jans & de kinderen, voor zijn inzet voor de Lepra Stichting. Wie dit jaar Het Gouden Kader wint blijft nog even een geheim!
- Beide dagen zal Kees de Boer (bekend van o.a. Het Felix Flux Museum en Sidi & Smook) een wel heel bijzondere quiz verzorgen die je absoluut niet mag missen!
- Het stripmagazine StripNieuws organiseert een vervolg op de zeer succesvolle signeersessie in haar stand, tijdens de stripbeurs van Rijswijk eerder dit jaar. De tekenaars van StripNieuws zullen weer aanschuiven om unieke prentjes te signeren. Deze zijn gratis te krijgen! Wees er snel bij, want de oplages zullen beperkt zijn.
- In de stand van de Arnhemse tekenstudio Funny Farm zijn een aantal schilderijtjes van Gerard Leever te bewonderen van al zijn personages, zoals Oktoknopie, Gleevers Dagboek, Dik van Dieren en Het Felix Flux Museum. Ze zien er werkelijk schitterend uit! De schilderijtjes worden tevens te koop aangeboden.
- Wilt u uw kinderen even ‘kwijtraken’? In de Kidscorner kunnen zij tekenfilms bekijken, kleurplaten kleuren, spelletjes doen en meer. Uiteraard onder een toeziend oog.
- En nog veel meer!…

Nieuw tijdens CartoonWorld
Ook deze keer worden er weer enkele nieuwe stripuitgaven gepresenteerd. Welke? In onderstaand overzicht zie je wat voor nieuwigheden je kan aantreffen. De lijst wordt waarschijnlijk nog uitgebreid!
- De Rechter deel 8 ‘De gevestigde wanorde’. Dit album zal ’s zaterdags worden gepresenteerd op het podium. Pas ná het CartoonWorld weekend kun je het album in de winkels kopen, dus fans van De Rechter moeten hier zeker bij zijn! Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de strip verschijnt er ook een luxe linnen uitgave in een gelimiteerde oplage (genummerd en gesigneerd) van slechts 200 exemplaren. Dit luxe album zal niet in de winkels verkrijgbaar zijn.
- Henk Kuijpers pakt net als vorig jaar weer groot uit met zijn speciale Franka stand! In Arnhem is er de premičre van De Series 3 en 4. Elke serie bevat vier prachtige platen van een bepaald onderwerp, in dit geval resp. voertuigen en auto’s. Elke serie heeft een oplage van slechts 650 exemplaren. Bovendien wordt De Serie 1 (tegenspeelsters) herdrukt in een oplage van slechts 325 exemplaren. Kijk op www.franka.nl voor meer informatie! Uiteraard is Henk beide dagen aanwezig om deze en al zijn andere Franka uitgaven te signeren.
- Uitgeverij M heeft eerder dit jaar haar stripportefeuille uitgebreid. Agent 327, Donjon, Pardon Lul en Doorzon… zijn nu allemaal uitgaven van M. Ze zijn ’s zaterdags met al deze albums aanwezig. Martin Lodewijk signeert onder andere de dan kersverse Agent 327 herdruk ‘De ogen van Wu Manchu’. Ook zal naar alle waarschijnlijkheid het nieuwe Dirk en Desiree album van Hein de Kort tijdens CartoonWorld verkrijgbaar zijn.
- Sinds vorig jaar verschijnt er in het meisjesstripblad Tina de strip ‘Suus en Sas’. De strip, die over een tienertweeling gaat, wordt geschreven en getekend door Gerard Leever. Het allereerste Suus en Sas album rolt net op tijd voor CartoonWorld van de persen. Gerard is beide dagen aanwezig om het album te voorzien van een leuk tekeningetje.
- Dirk Schulz, tekenaar van Indigo, signeert beide dagen in de stand van Arboris. Het onlangs verschenen deel 4 ‘De grote overstroming’ is uiteraard ook beschikbaar.
- Studio Noodweer presenteert een set leuke ansichtkaarten. De kaarten die je kunt gebruiken voor verschillende gelegenheden zitten in een set van acht. Iedere Noodweer-tekenaar heeft twee ansichtkaarten getekend. De kaarten zijn overigens ook los te koop. Voor de prijs hoef je het niet te laten: 80 cent per stuk en 3,50 euro voor een setje.

Tekenaars
Natuurlijk zijn er weer heel veel bekende, maar ook minder bekende, striptekenaars uit binnen- en buitenland van de partij! Onderstaande auteurs zullen er zeker weten bij zijn. Er volgen nog meer tekenaars, dus kijk regelmatig voor een update!

Jean-Paul Arends (Scribbly)

N.N.B.

Jan Dirk Barreveld (Eugčne)

ZAT

ZON

Kees de Boer (o.a. Sidi & Smook)

ZAT

ZON

Marq van Broekhoven (Peer de Plintkabouter)

N.N.B.

Rob Derks (o.a. Pakje Bakmeel)

ZAT

ZON

Jonathan Donker (De Verguisde Vlinder)

ZON

Linda van Erve (Verschilloos)

ZAT

ZON

Chris Evenhuis

ZAT

ZON

Gr'nn: Edmond Spierts, J-W de Vries, Erik Snelleman

ZAT

ZON

Charles Guthrie

ZAT

ZON

Dick Heins (reclamewerk)

ZAT

ZON

Eric Heuvel (o.a. January Jones)

N.N.B.

Henk Kuijpers (Franka)

ZAT

ZON

Gerard Leever (o.a. Oktoknopie)

ZAT

ZON

René Leisink (o.a. Distelhof)

ZAT

ZON

Martin Lodewijk (Agent 327)

ZAT

Johan de Moor (Kobe de Koe)

ZAT

Jesse van Muylwijck (De Rechter)

ZAT

ZON

Minck Oosterveer (Zodiak)

N.N.B.

Aloys Oosterwijk (Willems Wereld)

ZAT

Michiel van de Pol (Medicijnman)

ZON

Filip Remkes (Impuls)

ZAT

ZON

Mark Retera (Dirkjan)

ZAT

ZON

Willem Ritstier (o.a. Alvin en Zodiak)

ZAT

Romano

ZON

Dirk Schulz (Indigo)

ZAT

ZON

Koert Stavenuiter (o.a. Mummies)

ZAT

ZON

René Uilenbroek (Stanley)

ZON

Marc Verhaegen (Suske en Wiske)

ZON

Michiel van de Vijver (o.a. Distelhof)

ZAT

ZON

Sjan Weijers

ZAT

ZON

Ben Westervoorde (De Muziekbuurters)

ZAT

Peter de Wit (Sigmund, Gilles de Geus)

ZAT

De locatie
Voor het derde jaar is de Rijnhal de plek waar het allemaal zal plaatsvinden. De Rijnhal is goed voor zo’n 4500m˛! Parkeren kan direct naast de Rijnhal. Er zijn maar liefst 1000 gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Ook is de Rijnhal goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kijk op www.rijnhal.nl voor een routebeschrijving.

Stand huren
Er zijn nog enkele stands beschikbaar! Een marktkraam (4x1.10m.) kost € 120.- incl. BTW. Halve kramen kosten € 65.- Indien u een stand wilt reserveren, kunt u mailen naar joel@strip2000.nl.

Meer info
Kijk voor een regelmatige update op strip2000.
Voor meer informatie kunt u mailen naar info@strip2000.nl of bel: (0031) (0)6 26 28 03 54.

Alle wijzigingen en onjuistheden voorbehouden


© 2003
André Wijntjes / StripSter
15-09-2003